Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.02.2004, 21:27   #16
extorris
Bywalec

Data rejestracji: 23.12.2003
extorris w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mbar - ale przywaliłeś

"wiem do od osoby z działu technicznego tej firmy. Nagranie płyty dwuwarstwowej nie polegało tylko na zmianie firmware'u, ale także i przestrojeniu głowicy lasera -- chodzi nie tylko o poziomy mocy, ale i sposób ogniskowania."

No to się popisałeś - znajomościami i znajomością tematu. Duby smalone waść palisz.
Sposób ogniskowania - niby co, aperturę w locie zmieniają, albo wkrętakiem podkręcają. Plamka ogniskuje się nawet jeżeli kapeluszowa płyta rzuca 1 mm. Przy dwuwarstwowej ta odległość jest znakomicie mniejsza.
Poziom mocy, i jeszcze, i jeszcze. Czyli po prostu inny pick up, a dalej czyli nie A06.
A tak na marginesie - mamy Pioneer Polska? Pan wiesz co to jest dział techniczny w takiej firmie? Żarówki spalone wymieniają. Dział jajogłowych nazywa się bardziej dumnie.
Czy też znajomość z DSV opoważnia Cię do robienia sobie z ludzi jaj?

Ludzie i ludziska. Laser jest ten sam, moc nie jest większa niż ta kiedy mamy zakurzoną soczewkę. Że inny firmware to oczywiste, w końcu tych parę nowych rozkazów trzeba dodać. Teoretycznie żaden problem i hakerzy dostarczą z pewnością nam ten prezent. Żaden producent nie będzie rewitalizował rocznych napędów i narażał się na dodatkowe koszty serwisowe. Poza tym dlaczego miałby dać to za darmo?

Może będzie zapis dwuwarstwowy ale w Pioneer Axxx.
Jak dla mnie, to nasze maszyny zdążą się już zamortyzować.

BlueRay lub inny standard to zupełnie coś innego. Nie ma w co to włożyć, czyli wszystko od nowa. Nagrywarka, odtwarzacz pod telewizor, czytnik w komputerze. To chyba za dużo zmian jak na początek. I pomyśleć, że chodzi raptem o 2 godziny HDTV, bo po to powstał ten standard.
extorris jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.02.2004, 21:53   #17
Miotek
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.11.2003
Miotek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam !
Co do zakupu nagrywarek ( jezeli ktoś czeka tak jak ja , na DL) to niestety trzeba będzie zaczekać , bo sytuacja w domyślaniu się która nagrywarka dostępna na rynku będzie miała możliwość wypalania dwuwarstwowo czy Pioneer , Plextor czy Liteon staje sie bezsensowna jak na razie nikt nie jest w stanie przewidzieć , po prostu trzeba będzie poczekać do ukazania sie nośnikow Dual Layer jak napisał (dj_anion) i sledzić ruchy firm które zamieszczą lub też nie,domniemane firmwary do zmiany na DL , tylko rzeczywiście czy to wystarczy ? tutaj będzie wielka niepewność i niewiadoma, ja początkowo chciałem kupić zachwalanego Pionka 106 po ukazaniu sie komunikatu że Pioneer zmnienił bios i nagrał płytkę DL i zaczekać na nowy firwmare ale sądzę że być może był to tylko swoisty chwyt marketingowy i nic więcej może sie mylę,mam taką nadzieję,chociaż szkoda żeby nie było można tego przerobić , nie zależy mi na szybkości może być to x4 ale na możliwości wypalania w DL zawsze to lepiej zmieścić 2h filmu zgranego z kamery DV z max bitratem niz pomniejszonym chodzi przecież o jakość ale czasami też można zegrać film z normalnej płytki DVD 1:1 a poza tym nie mam tyle kasy żeby kupować nagrywarkę dwa razy teraz normalną a potem DL.Takie jest moje zdanie.
Serdecznie dziękuje za wszystkie wypowiedzi, każda informacja na wagę złota , wspólnymi siłami i umysłami coś zawsze sie wymyśli i wydedukuje.
Pozdrowienia
Miotek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2004, 08:26   #18
dj_anion
Bywalec

Data rejestracji: 03.12.2002
dj_anion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
EXTORRIS:
Dokładnie się z Tobą zgadzam. Firmware do A06 obsługujący Dual Layer może i KIEDYŚ się pojawi, ale pewnie nie bezpośrednio od Pioneer'a .
Ja nadal zostaję przy swoim twierdzeniu, że prędzej Pioneer-owi będzie się opłacało wydać całkiem nowy model z obsługą DL "od urodzenia", niż przeprowadzać "terapię genową" w starych modelach.
A na razie to wszystko nasze spekulacje.

Co do działu technicznego Pioneer'a i tego słynnego pracownika, to też mi się wydało trochę podejrzane. Bo o TDK Polska to słyszałem, mają tu kawałek zaplecza technicznego z PRAWDZIWEGO zdarzenia. Ale o Pioneer Polska jakoś nie słyszałem.
Zresztą taki prosty przykład: kupujesz sprzęt TDK - dostajesz gwarancję podpitą co prawda przez resellera, ale gwarantem tutaj jest PRODUCENT - czyli TDK, i awaryjny sprzęt zostaje w Polsce. Kupujesz Pioneer'a - gwarancję dopiero WYPISUJE reseller swoją własną, on jest gwarantem, on musi sprzęt przyjąć, odesłać do swojego dystrybutora, który to z kolei musi sprzęt odesłać tam skąd go ZAIMPORTOWAŁ, czyli awaryjny Pioneerek OPUSZCZA nasz kraj. Taki dystrybutor nie może sobie w tym grzebać na własną rękę chcąc utrzymać gwarancję producenta, chyba że ma tzw. autoryzację serwisową (jak np. firma Alstor ma pełną autoryzację od Plextor-a - zarówno na dystrybucję, jak i serwis ich produktów).
Więc jaka tu mowa o Dziale Technicznym Pioneer'a w Polsce? To do Ciebie to pytanie mbar! A może znasz tą osobę z "Działu Technicznego" np. w Anglii?

Na koniec zapytam może tak: Mbar, dasz nam to na piśmie

Twoje uprawnienia: