![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() |
liteon 1213s na 1653s z CS0C-i dalej problemy!!!!!!!
![]() ![]() hej to ponownie ja i moja nagrywarka liteon1213s-nie kupujcie liteonów mam ta nagrywarę od dłuższego czasu i mam znią wiele problemów początkowo wieszała mi kompa zrobiłem upgrade z 1213s na 1653s z CS0C(ma niby nagrywać płyty - "gorszych" marek-ale jeszcze nie sprawdzałem tego) może byłoby wszystko ok gdyby nie to, że gdy włoże do nagrywarki płytę dvd z filmem, to już mi przestaje odtważać płyty CD---nie ważne co jest na płycie CD-film, gra, sterowniki-ten sam efekt włożenie płyty CD powoduje nawet wieszanie kompa jeżeli ktoś wie co temu zaradzić proszę o pomoc odpisując tutaj, bądz wysyłając na emaila krzysztofkedziora@o2.pl Ps czytając inne wypowiedzi, ludzie piszą o "aspi"-nie bardzo wiem co to jest i czemu to służy mój sprzęt to -płyta główna Asus K8N nVidia nForce 250 -procecsor AMD Athlon 64 2800+ -grafika asus radeon 9600xt -pamieć 512+256, obie kości kingstoma -WD Caviar SE 160 GB 8mb ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ale tak na powaznie to masz ponstalowane wszystkie stery ?? czy tak samo ci sie dzialo bez przerwy na oryginalnym 1213s ?? |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Ja mam slabszy sprzed a litka sobie bardzo chwale KUPOWAC LITKI!! i nagrywac na dobrych nosnikach a nie chlamie!!
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
hej
na orginalnym było to samo+problem znero(nie pamietam już jaką wersją) po zainstalowaniu nero nie czytało mi płyt cd-pojawiał sie błąd, że nie moze skopiować pliku, chyba autoran.exe(albo coś podobnego) co ciekawsze odinstalowanie nero już nic nie pomogło-zostawao instalowanie systemu(na pamięc jujż znam ![]() nie wiem co mam dalej robic z tym już |
![]() |
![]() |
#5 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
a ja sie odezwe drugi raz:
WAL NA GWARANCJE ![]() i trzeci raz: TYLKO POWROC DO ORYGINALNEJ 1213S ![]() P.S. ja mam w domu dwa litki i sa ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
a jak mam to zrobić?
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
to znaczy jak mam w grac orginalny bios?
a wserwisie nie wykryja tego? |
![]() |
![]() |
#8 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
a widzisz zmieniasz i nie wiesz jak ![]() to po cholere sie zabierasz za cos czego nie wiesz jak odkrecic !!! wal na gg to ci powiem w razie pytan a u instrukcja klepana milionowy raz: 1. sciagasz do 1213 bios od codekow np TEN starszy niz najnowszy na stronie litka. 2. wgrywasz go i restart 3. sciagasz najnowszy bios ze strony litka do 1213 TS0D 4. wgrywasz go i restart i masz znoe 1213 z oryginalnym biose i nie wykryja tego bo i jak ![]() Ostatnio zmieniany przez icemac : 25.02.2005 o godz. 11:58 |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2005
![]() |
mam podobny problem
witajcie ja mam podobny problem tylko ze u mnie nie czyta plyt dvd piratow bo tloczki czyta bez problemu nie mam tez problemu z odczytem cd i piratow i tloczek.Poczatkowo zmienilem bios na sony dru710A, ale nic nie pomoglo teraz mam liteon sohw1653s i dalej ten sam problem.Nie wiem juz co robic
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
pozbądź się i kup coś innego a problemy znikną
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
![]() ![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
hej
ja już nie wiem co jest wczoraj przełożyłem nagrywarkę do innego kompa-i działa wyśmienicie a na moim się wiesza czy to może byc problem z niezgodnością sprzętu? a może jakieś sterowniki są nie takike? może coś mi brakuj? jeżeli ktoś wie to proszę o pomoc |
![]() |
![]() |
#14 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
DMA ??
ASPI ?? wywal stery nForce do IDE - zopstaw standardowe moze zmien na tasme 80 zyl jak nie masz na takiej ?? |
![]() |
![]() |
|
|