Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.02.2005, 01:25   #1
kicur
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.09.2003
kicur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Smile LiteOn 1653->1673

Witam - czytam Wasze forum, ale nie pisałem Za to skorzystałem jakiś czas z temu z rad (czyli instrukcji) jak przerobić 401 na 411, udało się po czym... wróciłem do 401, bo irytowała mnie wyraźnie gorsza jakość nośników "-R" (więcej trafiało do kosza, nawet firmowych).
Od dobrych kilku tygodni jestem posiadaczem LiteOn'a 1653 i poza jednym zgrzytem (nie chciał czytać oryginalnej płyty DVD "Oszukać Przeznaczenie" cz. I - dźwięk drapania tylko się wydobywał ) - to sprawuje się OK
A wątek jest po to, że jako że często nagrywam DVD+RW, to przydałoby się nagrywanie nie tylko 4x, ale i 8x :cool: Na razie wgrałem najnowsze firmware CS09 - od razu więcej nośników normalnie widzi.
Co do przeróbki, to rozumiem, że chipsety są te same, to chyba (przynajmniej teoretycznie) się da -> ale... czy ktoś nad tym pracuje?
Byłbym wdzięczny za info - i z góry przepraszam, jeśli taki wątek był: szukałem, ale poza szczątkowymi i niekonkretnymi informacjami nic nie znalazłem.
Pozdrawiam
kicur jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.02.2005, 06:45   #2
draj
Bywalec

Data rejestracji: 25.01.2004
draj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To se nedaje.
Litek 1673 należy do rodziny produktów 3S-7 (a 1653S do 3S). Nie można crossflashować pomiędzy rodzinami bo są różne hardware-owo.

PS. Właściwie ten temat powinien być dziale "ogólnie o DVD"

Pozdrawiam
Stary 01.02.2005, 16:36   #3
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przyjacielu... zastanow sie czy Ci sie to oplaca... wyzylowac laser z x4 na x8 dla plyt RW chyba ze zmieniasz palniki co pol roku i nie dbasz zbytnio o sprzet. Przeciez przy nagrywaniu plyt RW przy tak duzych predkosciach to ta optyka siadzie zanim sie obejrzysz... to tak moim skromnym zdaniem.

(nie opieralem sie na zadnych dokumentach ani testach ani doswiadczeniach... czysta intuicja to podpowiada )

/ Konfucjusz /
artoor jest offline  
Stary 01.02.2005, 21:27   #4
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
artoor

w dzisiajszych czasach, naped dvd po roku uzytkowania to historia
Stary 01.02.2005, 21:37   #5
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg
artoor

w dzisiajszych czasach, naped dvd po roku uzytkowania to historia
No jasne... tym bardziej ze ceny sa naprawde wzgledne... ale i tak uwazam ze nie ma co tak kombinowac... staram sie zawsze dbac o to co w tym kompie siedzi Predzej bylbym sklonny zmienias FW dla faktu przejscia z Z-CLV na CLV dla plytek DVD "-" (przejscie z 1633 -> 1653) ale predkosc... i to dla RW No ale jak kto lubi

Pozdrawiam!

/ Konfucjusz /
artoor jest offline  
Stary 02.02.2005, 10:39   #6
Portalnet
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
Portalnet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
czyli wynika z tego ze nagrywarke 1633 nie da sie przerobic na 1673 ? - jezeli tak to sie zawiodlem bo czekalem na to
Wiec w takim razie zostaje mi przerobka 1633 na 1653 (CS09 - patched - crossflashing). A tak propo to czyn ten bios ma juz opcje aby odczytywac plyty predkoscia x12?

Ostatnio zmieniany przez Portalnet : 02.02.2005 o godz. 10:43
Portalnet jest offline  
Stary 02.02.2005, 10:49   #7
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Portalnet
czyli wynika z tego ze nagrywarke 1633 nie da sie przerobic na 1673 ? - jezeli tak to sie zawiodlem bo czekalem na to
Wiec w takim razie zostaje mi przerobka 1633 na 1653 (CS09 - patched - crossflashing). A tak propo to czyn ten bios ma juz opcje aby odczytywac plyty predkoscia x12?
Jak już możliwości się wyczerpią

I nuda zacznie doskwierać

Zawsze jeszcze można na 1213

VIZZARD jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: