Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.03.2005, 16:35   #1
Igor Corp.
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.09.2003
Igor Corp. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn 1673 jak nagrać płyte DVD z predkościa ponizej 4x

Witam

Mam problem z nagraniem plyty DVD ponizej 4x. Sprawdzilem rozne plyty i wszystkie co mialem moglem nagrac 4x. A ja muszse nagrac 2x bo jak nagralem na 4x,6x,8x to film na odtwarzaczu stacjonarnym sie tnie. Co moze być przyczyna tego zachowania. Nagrywam w Nero, nagrywarka ma bios niezmieniony czyli js01.
Igor Corp. jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.03.2005, 16:54   #2
BelYaal
Bywalec

Data rejestracji: 22.02.2005
BelYaal w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zmien bios to raz
Dwa, czy w nero nagrywales to jako film?
trzy - DMA
cztery ASPI
A piesc... u mnie bylo na odwrot, dodalem mniejsze predkosci (omnipatcher - poszukaj jak i co) i na nich nagrywalem i wszedzie bylo ok, tylko na moim 1673 przycinal sie film na poczatku, niby zareklamowalem go i czekam na werdykt, ale wnerwiajace to bylo, choc bylo to pare sekund.
BelYaal jest offline  
Stary 02.03.2005, 17:31   #3
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Igor Corp.
Witam

Mam problem z nagraniem plyty DVD ponizej 4x. Sprawdzilem rozne plyty i wszystkie co mialem moglem nagrac 4x. A ja muszse nagrac 2x bo jak nagralem na 4x,6x,8x to film na odtwarzaczu stacjonarnym sie tnie. Co moze być przyczyna tego zachowania. Nagrywam w Nero, nagrywarka ma bios niezmieniony czyli js01.
Nie łudź się, że nagranie x2 rozwiąże twój problem

To z pewnością nie jest przyczyną

Dawno udowodniono na przykładzie testów, że prędkości mniejsze niż x4

Raczej obniżają jakość nagrania, miast ją zwiększać

Nagraj coś np. DVD Decrypterem

I zastosuj bitsetting

BTW

Ja pierdzielę!

Codziennie prawie taki sam temat!

Stary 02.03.2005, 17:49   #4
Igor Corp.
Nowy na forum

VIZZARD

to czemu tnie tak na tym odtwarzaczu gdy nagrywam poprzez Nero. Jak nagrywalem film przez Ulead DVD MovieFactory 3 Disc Creator i on tam nagral z predkoscia 3x wszystko bylo ok film sie nie zacina ani nic tylko na nero tak jest i nie wiem czemu. Jaki jest dobry program do nagrywania filmow ??
Igor Corp. jest offline  
Stary 02.03.2005, 17:53   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
VIZZARD

to czemu tnie tak na tym odtwarzaczu gdy nagrywam poprzez Nero. Jak nagrywalem film przez Ulead DVD MovieFactory 3 Disc Creator i on tam nagral z predkoscia 3x wszystko bylo ok film sie nie zacina ani nic tylko na nero tak jest i nie wiem czemu. Jaki jest dobry program do nagrywania filmow ??
Czasmi ludzie zgłaszają jakieś problemy

Może to kwestia konfigu kompa czy napędów

Czy też wersji Nero (a propos - nie piszesz jaką masz)

Jeżeli masz już próbować nagrywać na Nero

To lepiej jedną z nowszych wersji 6.6.x.x

Mi osobiście Nero 6.6.0.8 jak i poprzednie u mnie - 6.6.0.1

Sprawowały się dobrze

Ale raczej do filmów większość leci DVD Decrypterem

Możesz też spróbować CloneDVD
Stary 02.03.2005, 18:05   #6
Igor Corp.
Nowy na forum

problem polega na tym ze nie chce kopiowac filmu z plytki na plytke tylko nagrac go z dysku. Np mam film z wakacji i chce go nagrac jako DVD Video

Wesja nero ktora mam to Nero 6.6.0.8 wczesniej Nero 6.6.0.1 ale te same bledy wyskakiwany na wczesniejszej wersji.

Nagrywalem juz na DVD-R i DVD+R ale taki sam efekt zatrzymuje sie po kilku sekundach trwania filmu.

I dlatego szukam jakiegos innego programu. DVD Decrypt jak sciaglem to nie znalazlem tam opcji nagrywania z dysku, w clonie chyba tak samo nie ma. Wiec pozostaje szukac innych programow.
Igor Corp. jest offline  
Stary 02.03.2005, 18:19   #7
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
problem polega na tym ze nie chce kopiowac filmu z plytki na plytke tylko nagrac go z dysku. Np mam film z wakacji i chce go nagrac jako DVD Video

Wesja nero ktora mam to Nero 6.6.0.8 wczesniej Nero 6.6.0.1 ale te same bledy wyskakiwany na wczesniejszej wersji.

Nagrywalem juz na DVD-R i DVD+R ale taki sam efekt zatrzymuje sie po kilku sekundach trwania filmu.

I dlatego szukam jakiegos innego programu. DVD Decrypt jak sciaglem to nie znalazlem tam opcji nagrywania z dysku, w clonie chyba tak samo nie ma. Wiec pozostaje szukac innych programow.
A w jakim formacie masz ten twój film?
Stary 02.03.2005, 18:20   #8
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam. Mam pytanie z innej beczki a nie chcialem juz smiecic nowym tematem.

Jaki kolor lampki podczas nagrywania ma liteon 1673s. Jak nagrywam cos to pali mi sie zielona mrugajaca w rownomiernych odstepach. Zastanawia mnie to bo stary liteon 48246s podczas nagrywania mial czerwona lampke zapalona na stale. Kiedy transfer spadal i wlaczal sie system ochrony zapisu wlaczala sie pomaranczowa lampka. A jak to jest w tym modelu ?
Loczek jest offline  
Stary 02.03.2005, 18:23   #9
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
już było wszystkie nowe litki mają zieloną diodę (oszczędność? )
ed hunter jest offline  
Stary 02.03.2005, 18:26   #10
Igor Corp.
Nowy na forum

na plytke nagrywane sa pliki w formacie VOB, BUP, IFO ktore zostaly przekonwertowane z avi przez program WinAVI Video Converter
Igor Corp. jest offline  
Stary 02.03.2005, 18:39   #11
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
na plytke nagrywane sa pliki w formacie VOB, BUP, IFO ktore zostaly przekonwertowane z avi przez program WinAVI Video Converter
Może spróbować utworzyć obraz ISO

I próbować wypalić z obrazu?

Może coś nie tak jest z tą strukturą plików?
Stary 02.03.2005, 18:49   #12
Igor Corp.
Nowy na forum

jak narazie wypalilem film w Ulead DVD MovieFactory 3 ale pliki to te same ktore nagrywalem na Nero moze mi sie uda sprawdzic dzisiaj albo jutro rano czy plytka bedzie dobrze dzialac czy bedzie sie tnac
Igor Corp. jest offline  
Stary 02.03.2005, 18:52   #13
Boger
OGame Master

Data rejestracji: 19.04.2003
Boger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ludzie dajcie cierpliwosc... codziennie te same pytanie!
Czy w tym kraju sa az tak ograniczeni ludzie

1) Jakie plytki? To podstawa!!! Litek nie lubi kiepskich plyt! Kup Verbatimy +R!
2) Sprawdz np Powerdvd czy z dysku odtwarzaja sie bez zaciec, jesli tak to...
3) Sprzedaj litka i kup Benq

A przelec te plytki KProbe'm i wrzuc skan do watku - zobaczymy jaka jakosc...

Boger jest offline  
Stary 02.03.2005, 18:59   #14
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy wy ludzie tego forum macie ustalone jakies stale ustawiania w kprobe ? Z jaka predkoscia odtwarzania robicie skany ?
Loczek jest offline  
Stary 02.03.2005, 20:09   #15
Igor Corp.
Nowy na forum

na kompie wszystko smiga jak zle. Plytki na jakich nagrywalem to verbatimy, samsungi, i tdk na wszystkich dzieje sie to samo. Nie jest to wina nagrywarki tylko sposobu nagrywania wg mnie.
Igor Corp. jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: