![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.09.2003
![]() |
LiteOn 1673 jak nagrać płyte DVD z predkościa ponizej 4x
Witam
Mam problem z nagraniem plyty DVD ponizej 4x. Sprawdzilem rozne plyty i wszystkie co mialem moglem nagrac 4x. A ja muszse nagrac 2x bo jak nagralem na 4x,6x,8x to film na odtwarzaczu stacjonarnym sie tnie. Co moze być przyczyna tego zachowania. Nagrywam w Nero, nagrywarka ma bios niezmieniony czyli js01. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.02.2005
![]() |
Zmien bios to raz
Dwa, czy w nero nagrywales to jako film? trzy - DMA cztery ASPI A piesc... u mnie bylo na odwrot, dodalem mniejsze predkosci (omnipatcher - poszukaj jak i co) i na nich nagrywalem i wszedzie bylo ok, tylko na moim 1673 przycinal sie film na poczatku, niby zareklamowalem go i czekam na werdykt, ale wnerwiajace to bylo, choc bylo to pare sekund. |
![]() |
![]() |
#3 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To z pewnością nie jest przyczyną ![]() Dawno udowodniono na przykładzie testów, że prędkości mniejsze niż x4 Raczej obniżają jakość nagrania, miast ją zwiększać ![]() ![]() Nagraj coś np. DVD Decrypterem ![]() I zastosuj bitsetting BTW Ja pierdzielę! Codziennie prawie taki sam temat! ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
VIZZARD
to czemu tnie tak na tym odtwarzaczu gdy nagrywam poprzez Nero. Jak nagrywalem film przez Ulead DVD MovieFactory 3 Disc Creator i on tam nagral z predkoscia 3x wszystko bylo ok film sie nie zacina ani nic tylko na nero tak jest i nie wiem czemu. Jaki jest dobry program do nagrywania filmow ?? |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Może to kwestia konfigu kompa czy napędów Czy też wersji Nero (a propos - nie piszesz jaką masz) Jeżeli masz już próbować nagrywać na Nero To lepiej jedną z nowszych wersji 6.6.x.x Mi osobiście Nero 6.6.0.8 jak i poprzednie u mnie - 6.6.0.1 Sprawowały się dobrze ![]() Ale raczej do filmów większość leci DVD Decrypterem Możesz też spróbować CloneDVD ![]()
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
problem polega na tym ze nie chce kopiowac filmu z plytki na plytke tylko nagrac go z dysku. Np mam film z wakacji i chce go nagrac jako DVD Video
Wesja nero ktora mam to Nero 6.6.0.8 wczesniej Nero 6.6.0.1 ale te same bledy wyskakiwany na wczesniejszej wersji. Nagrywalem juz na DVD-R i DVD+R ale taki sam efekt zatrzymuje sie po kilku sekundach trwania filmu. I dlatego szukam jakiegos innego programu. DVD Decrypt jak sciaglem to nie znalazlem tam opcji nagrywania z dysku, w clonie chyba tak samo nie ma. Wiec pozostaje szukac innych programow. |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]()
![]() |
#8 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Witam. Mam pytanie z innej beczki a nie chcialem juz smiecic nowym tematem.
Jaki kolor lampki podczas nagrywania ma liteon 1673s. Jak nagrywam cos to pali mi sie zielona mrugajaca w rownomiernych odstepach. Zastanawia mnie to bo stary liteon 48246s podczas nagrywania mial czerwona lampke zapalona na stale. Kiedy transfer spadal i wlaczal sie system ochrony zapisu wlaczala sie pomaranczowa lampka. A jak to jest w tym modelu ? |
![]() |
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
już było wszystkie nowe litki mają zieloną diodę (oszczędność?
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
na plytke nagrywane sa pliki w formacie VOB, BUP, IFO ktore zostaly przekonwertowane z avi przez program WinAVI Video Converter
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
I próbować wypalić z obrazu? Może coś nie tak jest z tą strukturą plików? ![]()
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
jak narazie wypalilem film w Ulead DVD MovieFactory 3 ale pliki to te same ktore nagrywalem na Nero moze mi sie uda sprawdzic dzisiaj albo jutro rano czy plytka bedzie dobrze dzialac czy bedzie sie tnac
|
![]() |
![]() |
#13 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Ludzie dajcie cierpliwosc... codziennie te same pytanie!
Czy w tym kraju sa az tak ograniczeni ludzie ![]() 1) Jakie plytki? To podstawa!!! Litek nie lubi kiepskich plyt! Kup Verbatimy +R! 2) Sprawdz np Powerdvd czy z dysku odtwarzaja sie bez zaciec, jesli tak to... 3) Sprzedaj litka i kup Benq ![]() A przelec te plytki KProbe'm i wrzuc skan do watku - zobaczymy jaka jakosc... |
![]() |
![]() |
#14 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Czy wy ludzie tego forum macie ustalone jakies stale ustawiania w kprobe ?
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
na kompie wszystko smiga jak zle. Plytki na jakich nagrywalem to verbatimy, samsungi, i tdk na wszystkich dzieje sie to samo. Nie jest to wina nagrywarki tylko sposobu nagrywania wg mnie.
|
![]() |
![]() |
|
|