Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.03.2005, 20:35   #16
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Loczek
Czy wy ludzie tego forum macie ustalone jakies stale ustawiania w kprobe ? Z jaka predkoscia odtwarzania robicie skany ?
z prędkością nie do opisania
ed hunter jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.03.2005, 13:46   #17
Igor Corp.
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.09.2003
Igor Corp. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzisiaj bylem sprawdzic owe nagrane filmy na innym odtwarzaczu wszystkie chodzli bez wyjatku otwarzacz to jakis ATM czy jakos tak a na filmy sie tna na Pioneer DV-535
Igor Corp. jest offline  
Stary 12.03.2005, 10:08   #18
tomch22
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.03.2005
tomch22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez Igor Corp.
Witam

Mam problem z nagraniem plyty DVD ponizej 4x. Sprawdzilem rozne plyty i wszystkie co mialem moglem nagrac 4x. A ja muszse nagrac 2x bo jak nagralem na 4x,6x,8x to film na odtwarzaczu stacjonarnym sie tnie. Co moze być przyczyna tego zachowania. Nagrywam w Nero, nagrywarka ma bios niezmieniony czyli js01.

Siemanko mistrzu !!!

Nie słuchaj tych durni co ci tutaj piszą że lepiej nagrywać 4x niż 2x bo to samo i u mnie jest na stacjonarce nie czyta gorszych nosników nagranych 4x przerobiłem oryginalny biosik JS01 dodając prędkości nagrywania 2x DVD-R i sflaszowałem nagrywareczkę LiteOn 1673S juz tym przerobionym i teraz wszystko śmiga jesli chodzi o nosniki typu MINT, ESPERANZA DATEX czy inne tego typu wynalazki to tylko 2x nagrywaj a lepsze nośniki TDK VERBATIM możesz spróbowac 4x aczkolwiek mi nigdy nie śpieszy się z nagraniem filmu wiec wole 2x i mam pewność ze na Mancie 007 czy WIWIE HD 228 filmek pójdzie bez zacinki nie wgrywam narazie JS02 bo działa mi na oryginalnym jak chcesz biosik to daj znac moj gg 4186728
tomch22 jest offline  
Stary 12.03.2005, 10:16   #19
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Problem nie w prędkości tylko błędach Jitter. Zmień napęd i nie będzie problemów.

slawekj jest offline  
Stary 12.03.2005, 10:29   #20
karel48
Dobre muchy nie są złe...

Data rejestracji: 12.12.2004
karel48 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomch22
Siemanko mistrzu !!!

Nie słuchaj tych durni co ci tutaj piszą że lepiej nagrywać 4x niż 2x bo to samo i u mnie jest na stacjonarce nie czyta gorszych nosników nagranych 4x przerobiłem oryginalny biosik JS01 dodając prędkości nagrywania 2x DVD-R i sflaszowałem nagrywareczkę LiteOn 1673S juz tym przerobionym i teraz wszystko śmiga jesli chodzi o nosniki typu MINT, ESPERANZA DATEX czy inne tego typu wynalazki to tylko 2x nagrywaj a lepsze nośniki TDK VERBATIM możesz spróbowac 4x aczkolwiek mi nigdy nie śpieszy się z nagraniem filmu wiec wole 2x i mam pewność ze na Mancie 007 czy WIWIE HD 228 filmek pójdzie bez zacinki nie wgrywam narazie JS02 bo działa mi na oryginalnym jak chcesz biosik to daj znac moj gg 4186728
No to pierwszy pościk masz za sobą i perwsze reputki też - Mistrzu

A co do tego co piszesz - wierutne bzdury - zmień palnik oraz stacjonarkę ponieważ Manta i Litek to sprzęt "Nie dla idiotów" a ty nim jesteś napewno ,
a co do rad to moja jest taka - dużo trzeba wiedzieć,żeby ich udzielać.

Ps.Sławek - podziwiam Twój spokój

Liteon - i po co przepłacać ...

Ostatnio zmieniany przez karel48 : 12.03.2005 o godz. 10:33
karel48 jest offline  
Stary 12.03.2005, 11:33   #21
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez karel48

A co do tego co piszesz - wierutne bzdury - zmień palnik oraz stacjonarkę ponieważ Manta i Litek to sprzęt "Nie dla idiotów" a ty nim jesteś napewno ,
Nie inaczej karel48!

Nie inaczej!

W sprawie reputek też się z tobą zgadzam

Stary 13.03.2005, 22:46   #22
tomch22
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez karel48

Ps.Sławek - podziwiam Twój spokój

Z pewnością ty napewno dużo wiesz że udzielasz swoich rad, to forum jest po to aby wymieniac się swoimi doświadczeniami a nie zbierać tu jakies komentarze i reputację na której najmniej mi zalezy nie mam zamiaru zmieniać stacjonarki i palnika bo sprzęt jest bardzo dobry tylko oczywiście czasem niedopracowany i trzeba pogrzebać w FIRMWARE zeby to zmienić a druga sprawa to typ nośników jak zapewnie wiesz że choć najlepszą nagrywarkę mozes miec to na DVD-R typu MINt czy innego typu nosnikach po 80 gr nie ma sie co dużo spodziewać dlatego jak napiisałem wczesniej nie spiesze się z nagrywaniem filmów i nagrywam z 2x natomiast lepsze nośniki chodzą mi także na stacjonarce nagrane z 4x wiec nie jest to raczej wina palnika tylko płyty, nie wiem jak u ciebie, dla mnie mozesz nagrywać i z 16x chodzi o to w tym wszystkim że nagraną tak płytke wsadzam po 3 miesiącach i ona działa a nie jak u niektórych że po jakims czasie płytki wyglądaja tak jak były by wymazane i wogle nie nagrane sprawę pozostawiam każdemu do potestowania. W załączniku org bios do Litka 1673S z dodaną prędkościa nagrywania 2x dla DVD-R

PS. Podziwiam twoją wszechstronną wiedzę i najlepszy palnik na forum
Dołączone pliki
File Type: rar LiteOn 1673S JS01 +2x Speed by tomch22.rar (269.7 KB, 37 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez tomch22 : 13.03.2005 o godz. 22:49
tomch22 jest offline  
Stary 15.03.2005, 08:05   #23
karel48

Cytat:
Napisany przez tomch22
Z pewnością ty napewno dużo wiesz że udzielasz swoich rad,
Napewno nie tak dużo jak Ty - dlatego nie śmiem wyzywać kogokolwiek (nawet Ciebie) od durni - i głównie o to mi chodziło.

Cytat:
Napisany przez tomch22
to forum jest po to aby wymieniac się swoimi doświadczeniami
W pełni zgoda - ale z kulturą

Cytat:
Napisany przez tomch22
a nie zbierać tu jakies komentarze i reputację na której najmniej mi zalezy
Nie musi.

Cytat:
Napisany przez tomch22
nie mam zamiaru zmieniać stacjonarki i palnika bo sprzęt jest bardzo dobry tylko oczywiście czasem niedopracowany i trzeba pogrzebać w FIRMWARE zeby to zmienić a druga sprawa to typ nośników jak zapewnie wiesz że choć najlepszą nagrywarkę mozes miec to na DVD-R typu MINt czy innego typu nosnikach po 80 gr nie ma sie co dużo spodziewać dlatego jak napiisałem wczesniej nie spiesze się z nagrywaniem filmów i nagrywam z 2x natomiast lepsze nośniki chodzą mi także na stacjonarce nagrane z 4x wiec nie jest to raczej wina palnika tylko płyty, nie wiem jak u ciebie, dla mnie mozesz nagrywać i z 16x chodzi o to w tym wszystkim że nagraną tak płytke wsadzam po 3 miesiącach i ona działa a nie jak u niektórych że po jakims czasie płytki wyglądaja tak jak były by wymazane i wogle nie nagrane sprawę pozostawiam każdemu do potestowania.
W pełni zgoda - sam wiem, jak wybredna jest Manta Emperor (mam 1 i 2) oraz to że Litek nie lubi dużych prędkości - ale to nie jest reguła, wierz mi!
Dodam jeszcze że z nich para całkiem nieudana - Litek lubi palić plusiki a Emperorek woli czytać minusy - no cóż bywa w najlepszych związkach

Cytat:
Napisany przez tomch22
PS. Podziwiam twoją wszechstronną wiedzę i najlepszy palnik na forum
Dziękuję

karel48 jest offline  
Stary 16.03.2005, 10:17   #24
tomch22
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez karel48
Napewno nie tak dużo jak Ty - dlatego nie śmiem wyzywać kogokolwiek (nawet Ciebie) od durni - i głównie o to mi chodziło.

W pełni zgoda - ale z kulturą

Nie musi.

W pełni zgoda - sam wiem, jak wybredna jest Manta Emperor (mam 1 i 2) oraz to że Litek nie lubi dużych prędkości - ale to nie jest reguła, wierz mi!
Dodam jeszcze że z nich para całkiem nieudana - Litek lubi palić plusiki a Emperorek woli czytać minusy - no cóż bywa w najlepszych związkach

Dziękuję

No i tym miłym akcentem doszlismy do porozumienia nie każdy ma możliwość dobierania sobie palnika do stacjonarnego DVD albo na odwrót dlatego tez poleciłem nagrywac DVD-R z 2x co oczywiście może i według waszych testów nie jest to najlepsze jakościowo ale ważne że film mi chodzi a jakości w obrazie i tak nie widać na TV wyjeżdzam do arbajtu narka

pozdr.

PS. Sory za wyzwiska i obelgi nie było to moim głównym motywem zbrodni na forum tylko pomoc człowiekowi z problemem odtwarzania DVD na stacjonarce ale jest OK
tomch22 jest offline  
Stary 16.03.2005, 23:41   #25
karel48

Cytat:
Napisany przez tomch22
No i tym miłym akcentem doszlismy do porozumienia nie każdy ma możliwość dobierania sobie palnika do stacjonarnego DVD albo na odwrót dlatego tez poleciłem nagrywac DVD-R z 2x co oczywiście może i według waszych testów nie jest to najlepsze jakościowo ale ważne że film mi chodzi a jakości w obrazie i tak nie widać na TV wyjeżdzam do arbajtu narka

pozdr.

PS. Sory za wyzwiska i obelgi nie było to moim głównym motywem zbrodni na forum tylko pomoc człowiekowi z problemem odtwarzania DVD na stacjonarce ale jest OK
Teraz zdecydowanie lepiej Cię czytać

Ps.Niestety narazie przynajmniej nie mogę poprawić Twojej reputacji z przyczyn technicznych tego forum - sam niewem dlaczego ]
Vizzard biedaku - mam ten sam problem co z Tobą jeśli chodzi o te reputki - nie umieraj z niedoczekania

Ostatnio zmieniany przez karel48 : 16.03.2005 o godz. 23:43
karel48 jest offline  
Stary 17.03.2005, 11:51   #26
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez karel48
Vizzard biedaku - mam ten sam problem co z Tobą jeśli chodzi o te reputki - nie umieraj z niedoczekania

Stary 22.03.2005, 09:22   #27
karel48

Cytat:
Napisany przez VIZZARD

Czy Ty wiesz coś czego ja niewiem - w sprawie reputek oczywiście (nie chce m sie szukać w regulaminie )

Ps. Straszna beksa z Ciebie - naprawdę jest mi przykro

karel48 jest offline  
Stary 23.03.2005, 00:51   #28
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez karel48
Czy Ty wiesz coś czego ja niewiem - w sprawie reputek oczywiście (nie chce m sie szukać w regulaminie )

Ps. Straszna beksa z Ciebie - naprawdę jest mi przykro
Nie wiem więcej od ciebie

Po prostu daj kilka reputek innym

To będziesz w końcu mógł dać mnie

Tak więc dalej czekam

Twoje uprawnienia: