![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.09.2003
![]() |
dzisiaj bylem sprawdzic owe nagrane filmy na innym odtwarzaczu wszystkie chodzli bez wyjatku otwarzacz to jakis ATM czy jakos tak a na filmy sie tna na Pioneer DV-535
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2005
![]() |
![]() Cytat:
Siemanko mistrzu !!! Nie słuchaj tych durni co ci tutaj piszą że lepiej nagrywać 4x niż 2x bo to samo i u mnie jest na stacjonarce nie czyta gorszych nosników nagranych 4x przerobiłem oryginalny biosik JS01 dodając prędkości nagrywania 2x DVD-R i sflaszowałem nagrywareczkę LiteOn 1673S juz tym przerobionym i teraz wszystko śmiga jesli chodzi o nosniki typu MINT, ESPERANZA DATEX czy inne tego typu wynalazki to tylko 2x nagrywaj a lepsze nośniki TDK VERBATIM możesz spróbowac 4x aczkolwiek mi nigdy nie śpieszy się z nagraniem filmu wiec wole 2x i mam pewność ze na Mancie 007 czy WIWIE HD 228 filmek pójdzie bez zacinki nie wgrywam narazie JS02 bo działa mi na oryginalnym jak chcesz biosik to daj znac moj gg 4186728 |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Problem nie w prędkości tylko błędach Jitter. Zmień napęd i nie będzie problemów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() A co do tego co piszesz - wierutne bzdury - zmień palnik oraz stacjonarkę ponieważ Manta i Litek to sprzęt "Nie dla idiotów" a ty nim jesteś napewno , ![]() a co do rad to moja jest taka - dużo trzeba wiedzieć,żeby ich udzielać. ![]() Ps.Sławek - podziwiam Twój spokój ![]()
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 12.03.2005 o godz. 10:33 |
|
![]() |
![]() |
#21 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie inaczej! ![]() W sprawie reputek też się z tobą zgadzam ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Z pewnością ty napewno dużo wiesz że udzielasz swoich rad, to forum jest po to aby wymieniac się swoimi doświadczeniami a nie zbierać tu jakies komentarze i reputację na której najmniej mi zalezy nie mam zamiaru zmieniać stacjonarki i palnika bo sprzęt jest bardzo dobry tylko oczywiście czasem niedopracowany i trzeba pogrzebać w FIRMWARE zeby to zmienić a druga sprawa to typ nośników jak zapewnie wiesz że choć najlepszą nagrywarkę mozes miec to na DVD-R typu MINt czy innego typu nosnikach po 80 gr nie ma sie co dużo spodziewać dlatego jak napiisałem wczesniej nie spiesze się z nagrywaniem filmów i nagrywam z 2x natomiast lepsze nośniki chodzą mi także na stacjonarce nagrane z 4x wiec nie jest to raczej wina palnika tylko płyty, nie wiem jak u ciebie, dla mnie mozesz nagrywać i z 16x chodzi o to w tym wszystkim że nagraną tak płytke wsadzam po 3 miesiącach i ona działa a nie jak u niektórych że po jakims czasie płytki wyglądaja tak jak były by wymazane i wogle nie nagrane sprawę pozostawiam każdemu do potestowania. W załączniku org bios do Litka 1673S z dodaną prędkościa nagrywania 2x dla DVD-R PS. Podziwiam twoją wszechstronną wiedzę i najlepszy palnik na forum ![]() Ostatnio zmieniany przez tomch22 : 13.03.2005 o godz. 22:49 |
|
![]() |
![]() |
#23 | |||||
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dodam jeszcze że z nich para całkiem nieudana - Litek lubi palić plusiki a Emperorek woli czytać minusy - no cóż bywa w najlepszych związkach ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#24 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
No i tym miłym akcentem doszlismy do porozumienia nie każdy ma możliwość dobierania sobie palnika do stacjonarnego DVD albo na odwrót dlatego tez poleciłem nagrywac DVD-R z 2x co oczywiście może i według waszych testów nie jest to najlepsze jakościowo ale ważne że film mi chodzi a jakości w obrazie i tak nie widać na TV wyjeżdzam do arbajtu narka pozdr. ![]() PS. Sory za wyzwiska i obelgi nie było to moim głównym motywem zbrodni na forum tylko pomoc człowiekowi z problemem odtwarzania DVD na stacjonarce ale jest OK |
|
![]() |
![]() |
#25 | |
![]() |
Cytat:
![]() Ps.Niestety narazie przynajmniej nie mogę poprawić Twojej reputacji z przyczyn technicznych tego forum - sam niewem dlaczego ![]() Vizzard biedaku - mam ten sam problem co z Tobą jeśli chodzi o te reputki ![]() ![]()
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 16.03.2005 o godz. 23:43 |
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#27 | |
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Ps. Straszna beksa z Ciebie - naprawdę jest mi przykro ![]()
![]() |
#28 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Po prostu daj kilka reputek innym To będziesz w końcu mógł dać mnie Tak więc dalej czekam ![]()
![]() |
|
|