![]() |
Mam nastepujacy problem:
Wgralem bios CSO9 i wypala mi ladnie Espernazy x4 w 15-minut i kasuje rw bez problemowo lecz znow nie moge po wypaleniu jak i rowniez po wlozeniu jakiej kolwiek plyty CD/DVD niz z nihc odczytac. Czego to moze byc przyczyna? Zle zupdateowany bios czy jak? Sciagnolem go z CDRinfo i podczas updeatu nie bylo zadnego problemu jak i komunikatu. Prosze o pilna pomoc. Czy jest mozliwosc powrocenia do orginalnego biosu lub do jakiegos innego sprawnego? |
Ja miałem problemy w CSOC przy pierwszej wypalonej PLatinum, natomiast teraz wydaje się nie jest najgorzej (wykres wyżej) - zamieszczam jeszcze jeden wykresik nośnik j.w. palony również x4 i czekam na opinie fachowców co do obydwu ???
|
Cytat:
Przy nagrywaniu x4 nosnikow RICOHJPNR02 na tym biosie mialem "brzydkie" koncowki plyty (wysokie PI), natomiast jak zmienilem strategie z RICOHJPNR02 na RICOHJPNR03 poprawilo sie - ale to oczywiscie sprawa indywidualna (u kazdego moze byc inaczej). |
Cytat:
Na CS09 niemiałem Zadnych problemów z tym nośnikiem (Platinum+ na Ricoh) :) No to jeszcze raz spróbowałem na CSOC i chyba jest nienajgorzej- czekam na opinie fachowców ;) To oczywiście Platinum + 8x palona x4 |
DVD Shrink dziala u mnie z Litkiem 1653 CS0C bez problemów. Wyglądo to raczej na uszkodzoną płytę DVD.
|
Witam
Po wgraniu tego nowego softu CS0C softu nie działa mi DVD Shrink wcześniej działał , zgranie na dysk programem dvd descrypter nie pomaga jeżeli chodzi o analizę programem DVD Srink i tak: jeżeli chcę zrobić beckup od razu z płyty mam info : DVD Shrink encountered an error and cannot continue Invalid DVD navigation structure po riopowaniu i chcąc zanalizować DVD Shrinkiem mam taki komunikat:: DVD Shrink encountered an error and cannot continue invalid data iże jest problem z plikiem VTS_V1_1.vob którego nie ma w folderze proszę o pomoc :) |
Po to tu jesteśmy aby sobie pomagać. 8 )
|
adax dzięki za precyzyjne info :piwo:
|
Cytat:
|
Cytat:
Uważam, że te problemy z PLatinum mogą być przyczyna samego nośnika (wadliwa seria?) albo softu do wypalania.Sprawdzę niebawem,spróbuję nero. :cool: |
Cytat:
'' Book Type changed successfully !'' |
Wgrałem CS0C faktycznie ma bitsetting.
|
Cytat:
|
pytanie do adax'a - zassałem sobie booktype 1.06 do litka 1653s z biosem cs09
program otwarłem, takie sobie okno i co dalej?robię to pierwszy raz więc nie wiem |
Czy ten bios CSOC obsługuje bitsetting ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:29. |