![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2002
![]() |
liteon 1653s i lead out na cdr
Widzialem juz pare tematow o tej nagrywarce jednak nigdzie nie znalazlem takie problemu jaki jest u mnie, tzn.:
niedawno kupilem dvd 1653s sprawa wyglada nastepujaco: 2 dni po zakupie, przy nagrywaniu cdr proces lead out trwal okolo 10 minut, po czym komputer sie zwiesil. Zrestarowalem go i wtedy naped juz w ogoole nie rozpoznawal plyt cd (nie potrafil odczytac ani nagrac na takiej), ale plyty dvd obslugiwal normalnie. Nagrywarke wymienilem na gwarancji - dostalem nowa. Z ta jednak dzieje sie podobnie, z tym ze jak narazie komputer nie zwiesza sie w czasie lead out ale i tak trwa to okolo 15 minut po czym wyskakuje komunikat ze nagrywanie nie moze byc zakonczone. Naped ciagle proboje cos robic i nie reaguje na naciskanie przycisku otwierania tacki. Trzeba zrestartowac komputer i wtedy znowu normalnie dziala. Takie problemy pojawiaja sie srednio na co drogiej plycie cdr. Z nagrywaniem i czytaniem dvd jest wszystko w porzadku. Upgrade'owalem firmware z wersji 02 do 09 jednak to niczego nie poprawilo. Uzywam WinXP Pro, Nero Burning Room v. 6.6.0.3, naped jest podpiety jako jedyny na tasmie secondary jako master. Jak rozwiazac tenproblem? Bardzo prosze o pomoc, bo podejrzewam, ze jesli wymienie naped na gwaracji, to z nowym bedzie to samo, a nigdzie nie potrafie uzyskac porady w tej sprawie.
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Nie potrafię Ci pomóc, ale na pociechę powiem, że mam dokładnie ten sam problem.
Komp zwisł mi przy nagrywaniu LeadOut na audio-CD i od tej pory nie czyta mi wcale płyt CD, a DVD bez przeszkód. Czekam na czyjąś pomoc, ale jak na razie nikt nie wie, co jest. Ja również chyba zaniosę swoją do naprawy (wymiany) gwarancyjnej. |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2003
![]() |
U mnie jest mniej więcej to samo, z tym, że nie ma aż tak tragicznych skutków. Tzn nagrywa mi, nie kończy lead out, ale normalnie mogę zamknąć windowsa i wtedy wysuwa mi tackę. Z DVD nie było dotąd problemu. Dotyczy to wyłącznie CD-R. A jakimi prędkościami nagrywacie ? Może obniżenie prędkości do 32x powinno pomóc ? Ja zmieniłem na 40x - nagrało mi pare CD po czym na trzeciej to samo. Jeśli to jest coraz powszechniejszy problem - to może jakaś wada fabryczna. Aha używam najnowszego biosu C-09. Również oczekuję pomocy.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
a jakich płyt używacie mi pali bez problemów na płytach MediaStore
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2003
![]() |
Ja Emteki i Esperanze
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2002
![]() |
wirtualny naped z alcohola
nom, nie zanioslem swojego palnika na gwarancje tylko jeszcze pogrzebalem no i wylaczylem wirtualny naped utworzony przez alcohola i teraz tak jakby nagrywara chodzila wporzo... tzn. nie jestem pewien czy to przez to bo zrobilem 2 rzeczy naraz, tj. odinstalowalem nero 6.6.0.3 ktore mialem juz wczesniej a zainstalowalem nero express dodane do tego palnika w wersji box no i wylaczylem tego virtuala... z tym ze ostatnio wroocilem do tego nero 6.6.0.3 i dalej nagrywa ok... ale ogoolnie jakbym moogl to bym chyba oddal ta nagryware i wzial np. nec'a bo dziwnie to to dziala, trzaski jakies i w ogoole, ostatnio nagrywalem zwykla cd-r z predkoscia x52 i wlaczylem jakis tam progs tak ze spadl mi bufer do zera, nagrywara cos pomieszala i zaczela nagrywac dalej z tym ze wolniej i niby normalnie skonczyla ale plytka nie chodzila do konca dobrze... nom. to tyle. ogoolnie sprawdzie te virtuale. powodzenia. pozdro. nerka.
![]() |
|
|