![]() |
trzeba wiedzieć kiedy przestać.
kolega @Tiyagaris chyba pomylił forum - proponuję jakieś filozoficzne. tu mam niezłe: http://www.racjonalista.pl/forum proponuję ciszę. :cisza: |
Człowieku !
Daj już szansę na pokój , niech się diody palą swoim światłem ! I niech tak zostanie. Co komu po kolorach ? co to ma do żeczy ? Ja rozumiem pisać o pierdołach, lub o poważnych sprawach dotyczących cd/dvd , ale temat o diodach w litku ni jak nie pasuje ani tu, ani tu, bo nie wiadomo czy śmiać się , czy płakać. Dajmy temu już spokój ! |
Cytat:
pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
pozdrawiam :) |
A mniej sie straszniej podoblao to filozofowanie i wasze wypowiedzi iscie poetickim stylu zem az sie usmial ze to teraz mnie poliki bola :) ale zycze udanych experymentow w iscie filozoficznym stylu z diodowym problemem uw modeli 1653 jakim stalo nam sie byc posiadaczami i miejmy nadzieje zadowolonymi uzytkownikami.
Pozdrawiam Alescie mnie przed snem humor poprawili :) tym topikiem :) trzymajcie sie a umnie nadal zielona poswiata rozswietal panel niestety narazie modyfikacji nie czynie majac nadzieje ze tworcy owego modelu sami zadbaja i jeszcze nas zaskocza i w kolejnych wersjach biosu zadziwia jeszcze wiksza paleta kolorow jak uda im sie wydobyc z ow modeli.Niz na spaczowanych klockach ze strony codeguys. A narazie poklon dla poteow i poetek aby nie bylo ze jestem stronniczy. :) Trzymajcie sie i niech moc (kolory) beda z wami. |
Dajcie już spokuj z tymi diodami , temat jak bumerang co chwile powraca
przywracany przez nawiedzonych miłośników kolorów. I tylko jeszcze kłutni o kolor diody brakuje. :| |
Cytat:
ja tego nie wiem, pali się na zielono to niech się pali. zwracanie uwagi na takie problemy jest bardziej niż śmieszne. są ważniejsze problemy z nagrywarkami a szczególnie z nowymi litkami, żeby sobie d zawracać kolorem diody. dla mnie to obsesja, natręctwo lub coś takiego :D |
Cytat:
|
A ja i tak wole niebieska ;)... wlasciwie tylko jakiej musialbym szukac, ktos zna specyfikacje?
|
Cytat:
|
Cytat:
UPS i BenQ 1620. Proste i rozwiązuje problem. :spoko: Prąd w zapasie i czerwona dioda przy nagrywaniu. I bez przeróbek. :) |
Drogi ed hunter***8217;ze przecież Ty pierwszy filozofować zacząłeś a teraz się dziwisz ??? kierunkowi konwersacji. Poza tym nigdy nie powiedziałem, że kogokolwiek uważasz za gorszego od siebie. Źle kontekst odczytałeś. Sformułowanie, które cytujesz wypowiada jego autor sam o sobie (czyli ja o mnie hihihi :), to wyjaśnienie mam nadzieję rozwiewa wszelkie wątpliwości).
Fakt przerwa w dopływie prądu przy podmiance biosu do duży problem. Mając jednak na uwadze sporadyczne przerwy w jego dostawie kłopot mimo, iż duży to dość marginalny. Zachodzę jednak w głowę, z czego wynika Twój ton szyderczy w stosunku do ***8222;kompleksu zielonej diody***8221; (jak to pięknie raczyłeś nazwać). Ja żyję w przeświadczeniu, że jeżeli się coś ma to trzeba z tego korzystać. To moje zdanie i nikogo nie namawiam do jego podzielania. Jeżeli wiedziałeś ponad wszelką wątpliwość, że jest tam tylko zielone światełko wystarczyło to napisać bez rozpoczynania prześmiewczej dyskusji. pozdrawiam |
@Tiyagaris - śmieszne tylko nie w tym momencie
Cytat:
a filozofować to będziemy jak przy flashowaniu wyłączą prąd. :D |
To z tymi światełkami na przednim panelu fajne, już widzę jak producenci oprócz panelu do wyboru (biały/czarny) dodadzą diodę do wyboru :)
|
Cytat:
Muszę przyznać, że po raz kolejny elokwencja kolegi ed hunter***8217;a wspięła się na nie osiągalne dla takiego ludzika jak ja szczyty :) :) . Jego troska zaś o wyrwanie mej skromnej osoby z chorego świata kolorowych diod godna jest lepszej sprawy i wzrusza do łez. Trudni dziś spotkać drugiego takiego wizjonera-altruistę, który dla dobra gorszych od siebie zdradzi swe wyprzedzające epokę pomysły (chociażby ten z niebieską diodą). :idea: Może pójdźmy krok dalej i zaproponujmy wstawienie różnokolorowych światełek na całej długości panelu przedniego. Wtedy każdy będzie mógł się skupić na swoim i wszyscy będą zadowoleni. Ponieważ osobiście uważam, że mimo wszystko bardziej czytelnym jest, kiedy widać na 1 rzut oka stan urządzenia (nagrywanie/odtwarzanie) postanowiłem poeksperymentować. Wgrałem zmodyfikowany biosik. Lipa niestety. Dalej wszystko zieloną aurę roztacza. Wygląda zatem na to, iż w ranach oszczędności w 1673 wstawiono faktycznie tylko zieloną diodę. Uwielbienie koloru w mym przypadku też ma granice i nie zamierzam dla ostatecznego potwierdzenia mej tezy rozbierać nagrywarki. Pozdrawiam Ps. A eksperymenty zawsze robić warto, bo bez nich niczego byśmy się nie nauczyli. Ryzyko zaś utraty gwarancji eliminujemy przywracając oryginalny firmware. Nie jest to wielka filozofia z tego co wiem (no chyba, że wiem niewiele a istnieje taka możliwość hihihihihi.) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:40. |