Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   [LiteOn 1673] uaktywnienie czerwonej diody podczas zapisu (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-1673-uaktywnienie-czerwonej-diody-podczas-zapisu-50700/)

steve13 25.05.2005 09:25

Hmmm. ciekawe rzeczy....
@dell Czemu czerwona dioda cie denerwuje??? Ja jej nie mam i zaczołem rozważania czy przypadiem nie zamienić swojej nagrywarki na starszy model...
(tylko przez nudnie zieloną diodę...)

A może ktoś wie czy na płytce drukowanej są jeszcze jakies wyprowadzenia do diod, jakieś inne zworki, lub cokolwiek co mogłoby rozwiązać mój problem...

Bo jeśli nic nie poradze to go sprzedaję...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51799000
http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=5777065403

slawekj 25.05.2005 11:05

Cytat:

Napisany przez steve13
@dell Czemu czerwona dioda cie denerwuje??? Ja jej nie mam i zaczołem rozważania czy przypadiem nie zamienić swojej nagrywarki na starszy model...

Bo jeśli nic nie poradze to go sprzedaję...

Czemu na starszy model. ???
Może nowszy z czerwoną diodą. :spoko:

:)

ed hunter 25.05.2005 12:09

Ilość załączników: 2
ja mam propozycję:

zamontować w obudowie taką piękną czerwoną diodę

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=21171&stc=1

i taki gustowny przełącznik

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=21172&stc=1

w czasie nagrywania włączamy diodę i mamy pięknie :D

8 )

steve13 25.05.2005 12:31

Ilość załączników: 1
No tak. pomysł z przełącznikiem jest całkiem niczego sobie...
Niemniej jednak ja zastosowałbym tu raczej jakiś przekaźnik elektromagnetyczny...

VIZZARD 25.05.2005 12:37

Albo do nagrywania zakładać takie gustowne okularki :czytaj:

:D

steve13 25.05.2005 12:58

oj nie, okularki odpadają, w końcy dioda emituje światło prawie monochromatyczne
Więc przy zielonych okularach nie da rady cieszyć się czerwoną diodą, a z kolei czerwone okularki pochłoną swiatlo zielone...
Tak wiec ostatni pomysł musze niestety odrzucić...

VIZZARD 25.05.2005 13:21

Cytat:

Napisany przez steve13
oj nie, okularki odpadają, w końcy dioda emituje światło prawie monochromatyczne
Więc przy zielonych okularach nie da rady cieszyć się czerwoną diodą, a z kolei czerwone okularki pochłoną swiatlo zielone...
Tak wiec ostatni pomysł musze niestety odrzucić...

Dla wybitnie marudnych jest oferta specjalna :czytaj:

:taktak:

DEL 25.05.2005 18:47

Cytat:

Napisany przez steve13
Hmmm. ciekawe rzeczy....

Z nieba mi spadłeś mi zalezy na zielonej diodzie Tobie na czrerwonej :) - tylko podaj mi na PW swój adres to ja dzisiaj wysyłam swoją nagrywarke, zamienimy się i wszyscy będą szczęśliwi :piwo: i juz nie bedziesz musiał oglądać swojej nudnej zielonej diody.

pykson 25.05.2005 19:05

wesolo tu, niezle sie tu niektorzy popisali :D

DZIEKI za dawke humoru!

a tak calkiem serio za cholere nie rozumiem, dlaczego to Was tak irytuje
Ktos chce miec czerwonego LEDa to jego sprawa, jak sie da to niech ma, jak nie to mu napiszcie
byl kiedys taki topic o nagrywarce co wydaje z siebie "pierdniecie"
gosc sie martwil ze mu nagrywarka "pierdziala"

no i po to jest forum: wystarczylo poinformowac, ze jak nagrywarka "pierdzi" to nie znaczy zaraz, ze sie popsiula, wazne tylko zeby nie smierdzialo ;)

moj 451 swieci na czerwono i jestem z tego powodu zadowolony

@Tiyagaris chce czerona diode, podobnie jak @ed hunter wolalby czarnego peugeota 407, @Dorian rozowa tapete, @TN pomaranczowa lutownice, @VIZZARD niebieskiego smokala czy ja kolorowe kredki ;)

i uszanujmy to

Dorian 25.05.2005 20:01

Nie chce różowej tapety;) Lecz miło,że temacik żyje i zaczął się mały sklepik wymianowy.

VIZZARD 25.05.2005 20:06

Cytat:

Napisany przez pykson
@VIZZARD niebieskiego smokala

Skąd wiedziałeś?!? :O

:mruga:

ed hunter 25.05.2005 20:50

ja che: czarne słońca, różowe lata, smażone zielone pomidory, zawieście czerwone latarnie (da hong deng long gao gao gua) i kwaśne pomarańcze (orange county)

mogę? :>

pykson 25.05.2005 21:24

@VIZZARD
nie bylem pewny co do koloru ;), ale widze ze jednak trafilem

@Dorian
jak nie rozowa, to moze czerwona? ;)

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ja che: czarne słońca, różowe lata, smażone zielone pomidory, zawieście czerwone latarnie (da hong deng long gao gao gua) i kwaśne pomarańcze (orange county)

mogę? :>

yyyy, nie mozesz :ysz: :nie:

nie zrozumiales mnie, jezeli ktos pragnie czegos niemozliwego to mozna mu to powiedziec i starczy, dokladnie tak napisalem w poprzednim poscie

no i jeszcze jedna mala roznica: to ze LED @Tiyagarisa moglby byc czerwony niczego Tobie nie zmienia, natomiast "czarne slonca" moglyby przeszkadzac paru miliardom ludzikow na tej planecie

BTW qrcze, ed, ale Ty masz wyobraznie, czarne slonca i jakies rozowe lata...
:wow: :szczena:
o co chodzi?

Dorian 26.05.2005 21:38

Właśnie Pykson:) Czerwoną:)

Tradycji stając naprzeciw , a także ze względu iż jeden z użytkowników słynnej czerwonej diody jednak chce zielonej wyjdę mu z pomocą pisząc co traci.

Czerwień diody

Siła życiowa, witalność, moc, determinacja, sprowadza szczęśliwe przypadki, namiętność. Działanie czerwonej diody jest niezwykle intensywne i energetyzujące, dlatego radzi się, aby osoby ze skłonnością do ryzyka, energiczne i ekspansywne, nie nadużywały tego koloru, bowiem może on jeszcze wzmocnić te cechy. Kolor czerwony służy ochronie zdrowia, energii i sił fizycznych. Jednak w przypadku już zaistniałych chorób, należy go unikać, uważa się bowiem, że może on uaktywnić i wzmocnić procesy chorobotwórcze oraz nasilić gorączkę.
Czerwona dioda dodaje odwagi i entuzjazmu, usuwa stany lękowe. Chroni przed wypadkami. Jest to kolor silnie chroniący osobę, która ma go w swoim LiteOn'ie ( jeśli nie może też nabyć napęd z diodą koloru np. z jaspisu czerwonego ). Unieszkodliwia wrogów.
Czerwień wzmacnia sferę seksu, namiętności. Wzbudza pożądanie. Dlatego czerwonej diody używa się do rytuałów związanych z miłością i namiętnością. Poniższa technika pomaga w pobudzeniu życia erotycznego, jednak należy ją przeprowadzać tylko wtedy, kiedy się pragnie uatrakcyjnić swoje życie miłosne, bowiem nadmiar może doprowadzić do kłótni a nawet rozstania.
Weź dwie czerwone diody i ustaw je przed wysuniętą tacką swojego LiteOn'a nakładając w otwór w tackę kawałek kwarcu różowego. Zapalaj diody regularnie i pozwól im się palić jak najdłużej. Jeśli zależy Ci na miłości także duchowej namaszczaj diody olejkiem różanym.
Czerwona dioda symbolizuje energię i życie. Polecana na anemię, raka, wyczerpanie, odmrożenie, białaczkę, infekcje wątroby, nerwobóle i paraliż.
Czerwień jest to barwa, która działa pobudzająco, zachęca do akcji. Symbolicznie zawsze wiąże się z działaniem, ruchem, energią. Jest bezpośrednio związana ze wszystkimi dynamicznymi przejawami istnienia. Również z agresją.
Nie można pominąć szczególnej erotycznej wymowy tej barwy. Możesz sporadycznie używać czerwonej diody w celu dodania sobie witalności i jednocześnie atrakcyjności. Jednak nie jest to kolor szczególnie korzystny do zapalania na co dzień, gdyż jego tajnym odpowiednikiem jest kolor czarny.

Więc dlaczegóż o właścicielu czerwonej diody chcesz się jej pozbyć?

Ha i teraz wszyscy wiemy dlaczego tak zależy Wam na czerwieni diód Waszych;)

DEL 30.05.2005 08:45

Ja mam matrixową obudowę (czarno-zieloną) i czerwień ni jak mi nie pasuje, pozatym czerwona dioda ma silniejsze światło i pobiera więcej energi z zasilacza co może spowodować niespodziewany reset podczas nagruywania. Dioda gdy odczytuje świeci na zielono gdy nagrywa na czerwono gdzy czeka na dane na pomarańczowo - istna dyskoteka jak można z czymś takim wytrzymać, no i te szpecenie mojej pięknej obudowy kolorem determinacji, mocy, namiętności.

Wiec jak się pozbyć tego szkaradztwa nie zmieniając biosu (brak zaufania do sony).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:44.