![]() |
Mam t***261; sam***261; nagrywarke, i jedyna pr***281;dko***347;***263; z jak***261; ma problem to 18x dla DVDR
W twoim przypadku -> servis odrazu |
LiteOn 18A1H problem
Witam, około tydzień temu zauważyłem, że nie mogę nagrać płyty DVD na mojej nagrywarce.
Problem ukazuje się np. w ashampoo zbyt małą ilością wolnego miejsca na płycie DVD. W nero/alcohol także są problemy. Ogólnie nie mogę nagrać płyty DVD. Żeby było ciekawiej 2 razy udało mi się to zrobić. A teraz kilka informacji. Gdy niedziała np. w ashampoo mam wybór prędkości nagrywania tylko maksimum (gdy uda się nagrać płytę mam wybór między prędkościami). Zmieniłem bios w nagrywarce na najnowszy. sprawdzałem 2 wersjami nero. reinstalowałem ASPI bawiłem się ustawieniami DMA (automat ultra itp.) odpiąłem 2 pozostałe napędy zostawiając dysk twardy na 1 taśmie i DVD-RW na 2. Mam 2 systemy operacyjne, na obu problem jest taki sam. Nie wiem w sumie co jeszcze mógłbym opisać w moim przypadku, w razie czego postaram się odpowiedzieć na wszelkie pytania. Myślę że zapewne najwięszą podpowiedzią będzie ta informacja o wyborze prędkości, gdy uda się nagrać płytę, lub jego braku. Z góry dziękuję za pomoc |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:02. |