Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.02.2004, 19:02   #16
zbynek
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.10.2003
zbynek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
...mam Pionka DVR 106 i śmiga aż miło,wszystkie formaty,jak leci,pod warunkiem,że DVD-RW nagrywam x1 inaczej dupa.Najperw po nagraniu wszystko jest Ok ale przy próbie skasowania płytka przestaje być widoczna i możesz sobie z niej zrobić np.zegarek i to jakie płytki 4 TDK - RW i 1 Esperanza j/w....

Z tego wynika, że rzeczywiście DVD-R/RW to same minusy. Przy Liteon 401 czy jest przerobiona czy nie - DVD+R/RW hula aż miło. I to nie ważne jakiej firmy. Jedyny problem jaki miałem to z dostarczoną z nagrywarką DVD+RW. Jak ją próbowałem zapisywać to aż świszczała i myślałem, że się rozleci w nagrwarce. Dzisiaj nagrałem DVD+R (tą z nagrywarki) i wszystko jest ok.

Ostatnio zmieniany przez zbynek : 09.02.2004 o godz. 19:06
zbynek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.02.2004, 00:59   #17
Salamander
Bywalec

Data rejestracji: 21.08.2003
Salamander w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez zbynek
Z tego wynika, że rzeczywiście DVD-R/RW to same minusy. Przy Liteon 401 czy jest przerobiona czy nie - DVD+R/RW hula aż miło. I to nie ważne jakiej firmy. Jedyny problem jaki miałem to z dostarczoną z nagrywarką DVD+RW. Jak ją próbowałem zapisywać to aż świszczała i myślałem, że się rozleci w nagrwarce. Dzisiaj nagrałem DVD+R (tą z nagrywarki) i wszystko jest ok.
Z tego nic nie wynika. Moze tylko to, ze Liteon gorzej zapisuje plyty DVD-R, a juz fatalnie jest, gdy sa ta slabe nosniki DVD-R. Jakos znajomi majacy Sony i Pioneery nie placza, ze nie chce im zapisaywac "minusow". Dobre i przecietne DVD-R i DVD+R zapisuja sie tak samo na tych nagrywarkach. Dla mnie najzabawniejsze jest to, ze Liteon udostepnia w swoich kolejnych firmware'ach listy nowych nosniko, a potem i tak sa problemy z ich zapisem.
aleksander
Salamander jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: