Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.02.2004, 21:23   #1
radek997
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.02.2004
radek997 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn 451s czy warto (Pilne) ?

Witam!
Kilka postów niżej dokładniej opisują moje obawy - tu tylko pytam.
Czy gdy kupię ww. LiteOn i będę nagrywał na markowych płytkach będę miał z nim problemy ?
Proszę o szybką odpowiedź bo do końca tygodnia muszę podjąc decyzję.
radek997 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.02.2004, 21:45   #2
radek997
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.02.2004
radek997 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A może wybrać jedną z tych:
Nec DVD+/-RW Multispin x4 ND-1300 (ta by najbardziej odpowiadała mi cenowo)
LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4040B
Pioneer DVD+/-RW DVR-106 bulk
Sony DVD-+R/RW U14A bulk
Teac DVD+/-RW DV-W50D bulk
radek997 jest offline  
Stary 10.02.2004, 01:08   #3
Mirek-1977
Pentium4ever

Data rejestracji: 06.12.2003
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wybierz albo:
PIONEER 106/A06 - mój znajomy go ma, kupił nagrywarę DVD tuż po mnie i świetnie pali
TEAC bazuje na bebechach PIONEERa więc też warto się skusić
LG też jest dobre - skolei ta firma zaczęła jednak produkować sprzęt o małej trwałości - wytrzymują okres gwarancji a 2 - 3 miesiące później sapią, zgrzytają i padają (miałem 4 napędy LG - za każdym razem było tak jak piszę)
ja mam LiteOn 451S i zadowolony nie jestem - nie rzucaj się na ten towar tylko dlatego że jest najtańszy (pewnie LiteOn już wie że SHIT sprzedaje dlatego tak drastycznie zniżył ceny)
Mirek-1977 jest offline  
Stary 10.02.2004, 09:54   #4
t_e_l
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.11.2003
t_e_l zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mirek-1977
wybierz albo:
PIONEER 106/A06 - mój znajomy go ma, kupił nagrywarę DVD tuż po mnie i świetnie pali
TEAC bazuje na bebechach PIONEERa więc też warto się skusić
LG też jest dobre - skolei ta firma zaczęła jednak produkować sprzęt o małej trwałości - wytrzymują okres gwarancji a 2 - 3 miesiące później sapią, zgrzytają i padają (miałem 4 napędy LG - za każdym razem było tak jak piszę)
ja mam LiteOn 451S i zadowolony nie jestem - nie rzucaj się na ten towar tylko dlatego że jest najtańszy (pewnie LiteOn już wie że SHIT sprzedaje dlatego tak drastycznie zniżył ceny)
Ja się nie zgodzę z tym że LG produkuje "sprzęt o małej trwałości" .Miałem w swojej karierze kilka napędów LG i w życiu mi nic w nich nie zgrzytało. Powiedział bym ,żę trafiłeś na jakiś walnięty model, ale aż 4:o Ale w porównaniu do Liteona w moim LG nie musze wgrywać nowej wersji biosu, zmieniać firmware i robić innych różnych dziwnych rzeczy, aby nagrywarka nagrywała mi poprawnie
t_e_l jest offline  
Stary 10.02.2004, 10:31   #5
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
He he... no wlasnie, bo nagrywarka powinna nagrywac, a nie zas ty powinnes sie zastanawiac czy wgrac firmware A, a moze B, czy tez znowu.. D, E.. F... by to dzialalo. To tak jakbys mial samochod i co troche musial zmieniac mu silnik, bo okazuje sie ze na tym jezdzi zle, na tym nie skreca w prawo, a na tym nie ma hamulca

Co do Sony, to bym uwazal, bo nie pamietam juz ktore, ale od jakiegos czasu pod marka Sony pojawialy sie OEM'y Liteona.. Polecam zas Pioneer (ewentualnie Teac, bo to to samo prawie) i NEC. LG tez jest calkiem dobre, a z ta awaryjnoscia to roznie bywa, choc trzeba przyznac ze urzadzenia LG do najtrwalszych nie naleza.
Martin_TP jest offline  
Stary 10.02.2004, 11:43   #6
asek22
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.02.2004
asek22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Martin_TP
To tak jakbys mial samochod i co troche musial zmieniac mu silnik, bo okazuje sie ze na tym jezdzi zle, na tym nie skreca w prawo, a na tym nie ma hamulca
Co ma silnik wspólnego ze skrecaniem w prawo czy tez hamowaniem.?
A co do liteona 451s to mam go od jakiegos czasu wypalilem na nim jakies 60 plyt i zero problemu.Chodzą na każdym odtwarzaczu(nagrywam na firmowych plytach. Esperana itp.- shit)Mialem wcześniej NEC 1100 i padł. NIe jest powiedziane ze wszystko co tanie to złe.Liteon DUZY PLUS
asek22 jest offline  
Stary 10.02.2004, 14:45   #7
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale jednym LiteoN dziala innym nie - popatrz po forum. Z tymi nagrywarkami to loteria, czy dosteniesz sprawna w 100% czy jakas co glupieje.
A z tym silnikiem to taka przenosnia... bo wlasnie tak jest z firmware do litkow, wgrasz taki, cos tam zacznie dzialac, to znow inna rzecz nie biedzie.. itd. - oczywiscie to nie dotyczy wszystkich, bo jak mowilem.. to loteria. Najzabawniejsze jest to ze LiteON juz chyba 5 czy 6 model wprowadza z rzedu, a problemy te jakie mialy pierwsze nadal sie ciagna za tymi nagrywarkami. Cos tu jest nie tak.. i to bardzo. no to ja DUZY MINUS for LiteON Wielka szkoda ze wypalarki DVD tej firmy nie sa tak dobre jak rewelacyjne CD-RW.. szkoda
Martin_TP jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: