![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.12.2003
![]() |
Ktore czytniki DVD radza sobie z regionami?
Witam. Wiem, ze czesto mozna sobie latwo radzic z zabezpieczeniami regionalnymi na komputerze ale nie wiem czy dotyczy to wszystkich czytnikow... Mysle o zakupie czytnika ASUS E616.
- Czy do wszystkich napedow mozna znalezc bezpieczny bios, ktory omija te zabezpieczenia, zawierajacy najnowsze ulepszenia? Czy mozna potem wrocic do oficjalnego biosu? - Czy dla kazdego napedu mozna resetowac licznik zman bez ingerowania w firmware? - Czy dvd region free albo inne, zwlaszcza freewarowe programy dzialaja na wszystko? Oczywiscie nie chodzi mi o wszystkie napedy jakie kiedykolwiek wyprodukowano, ale o te najwazniejsze, zwlaszcza o wybrany... No i wystarczy mi, ze tylko jeden z wymienionych sposbow zadziala, zwlaszcza te wymienione na gorze. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ten ASUS ma wbudowany HARDWARE-TRICK - blokada regionalna znika gdy podczas uruchamiania komputera przytrzymasz jednoczesnie klawisz play i rewind na obudowie urzadzenia. Wtedy znowu masz 5 zmian regionu, bez ingerowania w BiOS...
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Ciekawe rozwiazanie... Gdzie mozna o tym przeczytac? Czy ktos jeszcze o tym slyszal? Czy przycisk rewind to znaczy eject?
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 | ||
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Po czym poznam, ze plyta ma zly region? Bedzie np. dla napedu calkowicie niewidoczna?
Czy licznik zmian jest zapisany w napedzie, czy w systemie (i zeruje sie wraz z zainstalowaniem Windowsa) ? Cytat jest z Liroya... "Scyzoryk Scyzoryk tak na mnie wolaja ludzie spoza mego miasta, pewnie oni racje maja. Bo Scyzoryk Scyzoryk Scycoryk to ja, a zycie jest jak ****** na na na..." |
![]() |
![]() |
#6 | |
Bywalec
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() |
Cytat:
Licznik jest w napedzie, a w windowsie mozesz odczytac ile masz jeszcze zmian badz zmienic region. polecam program anydvd. odpalony jest w trayu a ty masz w tym momencie mozliwosc odpalania dvd z calego swiata. ten programik sam zmienia ustawienia regionu na taki z jakiego jest plytka, a potem przywraca ci twoje ustawienie. genialny (zakazany zreszta w niektorych krajach ![]()
![]() |
|
|