![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2004
![]() |
![]()
Pojawia mi się na czystym sytemie XP poniższy komunikat.
Device [1:0:0] LITE-ON DVDRW LDW-451S GSB9 CDB: 2A 00 00 00 00 00 00 00 10 00 Interpretation: Write(10) - Sectors: 0 - 15 Reason: Nie można wykonać żądania z powodu błędu urządzenia We/Wy. Czy ktoś może zna lekarstwo na powyższą przypdałość? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Tak po mojemu , to wywalił bym litka na śmietnik
i poszukał jakiegoś normalnego palnika DVD. (ale jestem ukierunkowany i piszę tędencyjnie ) Dlatego prosze niebrać tego co napisałem na 100%. Pozdrawiam i proszę poczytać na forum co piszą o Litkach. |
![]() |
![]() |
#3 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
standardowo: napisz na jakich plytkach sie meczysz, jakim softem palisz, sprawdz wlaczone DMA dla tego napedu, i napisz czy to zdazylo sie pierwszy raz czy tez nagrywales juz plytki i co jakis czas zdaza sie ten blad.
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Płytki: TDK, XiDEX (dowolna) Coś takiego miałem zawsze po reinstalacji sytemu jak wróciłem do pierwotnego win 2000 prof to wszystko było OK. A teraz mam tylko XP i wielki problem. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
Cytat:
Oczywiście niczego nie gwarantuję ![]() A z innej beczki - przyczepianie się do Litka to jak wyśmiewanie posiadacza Ferrari z Mercedesa klasy S. Może po prostu nie wystarczyło kasy?? W końcu jeszcze niedawno NEC kosztował o 150-200 zeta więcej...A i tak trzeba ponoć do niego dokupić DVD, więc dodatkowo wydać 120 zetów. A może ktoś kupował jako pierwszy w swoim otoczeniu, o tym forum nie miał zielonego pojęcia i po prostu wybrał tą firmę, która robi świetne nagrywarki CD?? A w końcu - większość posiadaczy Litków jest z nich zadowolona, a najbardziej sarkają na nie niektórzy posiadacze NEC-ów czy innych Pionków...
![]() |
#6 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
tak jak juz napisano: sprawdz aspi oraz via4in1 (jezeli potrzebujesz), ale ja bym dodatkowo dla pewnosci kupil jakas verbatim (fabryka MCCO) i sprawdzil na niej, co wykluczy ewentualnosc, ze przyczyna moze byc niska jakosc plytek
#7 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Jak juz zrobisz to co wyzej ale w tej kolejnosci: stery IDE, ASPI i nie pomoze to wywal kanal IDE z managera i zresetuj kompa - powinien wgrac sie na nowo.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Już jest dobrze!
Zainstalowałem nowe sterowniki do NVIDIA nForce 2 na orginalnej płycie były tylko do nForce. Dzięki rady. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|