![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
Liteon DVD SOHW832S Problem z czytaniem CD
Witam Was>
Dziewczyna kupiła kompa w media markt. Jest ten napęd tam (liteon dvd r/rw +/- sohw832s b08) i...... nie chce czytać wszystkich płyt cd. Wgrałem XP potem sterowniki do płyty głownej a płyt z power dvd i sterowników ati nie chce czytać. Na płycie z nero pokazuje zawartość ale nie chce uruchomić instalacji "aplikacja nie została właściwie zainicjowana " sie pokazuje. jest to nowy komp. nie ruszałem biosa. Może ktoś wie czy jest to wina nagrywarki czy ustaiweń albo sterowników ![]() ![]() Pomocy.!.!. Też chciałem taką nagrywarkę kupić ale nie wiem czy powinienem. Brat też ma liteona nagrywarę dvd i też nie chce czytać niektórych płyt Pozdrawiam i proszę bardzo o odpowiedź. Lukas F. Ostatnio zmieniany przez Lukas F. : 19.12.2004 o godz. 23:07 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
najlepszym wyjsciem bylo by zmienic bios i sprawdzic czy cos pomogl ale troche enigmatycznie napisales
![]() czy plytke z Ati otwierasz bez problemu w napedzie ![]() czy schody zaczynaj sie przy uruchomieniu exe ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
Cytat:
Sprawdzałem na innym kompie , te płytki są OK. Wszystko GRA i BUCZY,a na napędzie liteona 832s dup... nie chcą odpalić. ![]() PS. nie mam sterowników do tego napędu nic nie dali , ale chyba XP je posiada ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak ja kpisal Turboni sprobuj zaktualizowac bios na nowszy (najnowszy VS0E) ze strony litka http://www.liteonit.com/ODD/e_index.asp
zainstaluj Force ASPI, wlacz DMA pozniej sprawdz czy ci dzialaja plytki P.S. nie twierdze ze te zabiegi cos dadza, ale masz przeciez gwarancje kolego i wal z nia do sklepu P.S. 2. wyprzedzajac pytania o stracie gwarancji - ORYGINALNYM BIOSEM MOZESZ ROBIC UPDATE |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Ja obecnie pale na 2S81@DRU 700A VY08 i sobie chwale. Jest to chyba najnowszy bios do tego napędu, bo pochodzi z 17.11.04, a VS0E z 29.09.04. Dodatkowo VY08 posiada 222 nośniki w swojej bazie vs. 215 w VS0E.
Podobnie postąpiłem z 1213s@DRU 710A BYX2, tutaj zmiane tą podyktował AutoBitSetting dla tego biosu w omnipatch. |
![]() |
![]() |
|
|