Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   liteon DVD-RW 1653s uwagi i wrażenia (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-dvd-rw-1653s-uwagi-wrazenia-44899/)

mantar 10.01.2005 01:52

Cytat:

Napisany przez fulmine
a ja kupile miesiac temu LiteOn Double i ma problemy z czytaniem dvd i divx, na filmach dvd co jakis czas sie przycina, a divx po 20 min. wysuwa szuflade z goraca plyta, mozna sie popazyc!!!!! co z tym zrobic, do sklepu w kturym go kupilem mam kilka set kilosow!!!!

Nie ma mowy o temperaturze aby mozna się było poparzyć jak piszesz - jesli tak jest to nie ma innego wyjscia - wymień bo uszkodzisz powaznie sprzęt.

zpx 10.01.2005 04:32

Mam od wczoraj 1653S. Wypaliłem na razie 4 Dvd-R Hawk 4x i... samo wypalanie bez problemów - zarówno z 4x jak i 6x. Dalej jest gorzej - jak na razie na każdej z płytek jest jeden nieczytelny sektor (a więc jeden plik diabli wzięli :bluzga: ). Mam nadzieję, że to wina tanich płytek, nie nagrywarki? Przed rozpoczęciem nagrywania zachowuje się trochę dziwnie - kilka razy mocno (i głośno) na krótko rozkręca płytkę, trwa to prawie minutę, dopiero potem zaczyna nagrywać. A teraz największy problem - nie czyta mi żadnych płyt cdr (nagranych na cdrw Lg). Po włożeniu coś szumi, trzaska i nic :| Powinienem ją oddać? Tyle, że kupiłem ją w sklepie internetowym... :'(

draj 10.01.2005 05:51

Infodisc

A ja kupiłem tę nagrywajkę i zrobiłem test płyt Infodisc po 1,20.
Na biosie 02 nagrywajka powiedziała danke, illegal disc, na biosie 09 spaliła 2 płyty z max PI 12 i dosłownie kilkoma miejscami gdzie było 1-2 PO.
TDK-Rx8, TDK+RW i -RW palą się podobnie.

pozdrawiam

karel48 10.01.2005 08:03

Cytat:

Napisany przez zpx
Mam od wczoraj 1653S. Wypaliłem na razie 4 Dvd-R Hawk 4x i... samo wypalanie bez problemów - zarówno z 4x jak i 6x. Dalej jest gorzej - jak na razie na każdej z płytek jest jeden nieczytelny sektor (a więc jeden plik diabli wzięli :bluzga: ). Mam nadzieję, że to wina tanich płytek, nie nagrywarki? Przed rozpoczęciem nagrywania zachowuje się trochę dziwnie - kilka razy mocno (i głośno) na krótko rozkręca płytkę, trwa to prawie minutę, dopiero potem zaczyna nagrywać. A teraz największy problem - nie czyta mi żadnych płyt cdr (nagranych na cdrw Lg). Po włożeniu coś szumi, trzaska i nic :| Powinienem ją oddać? Tyle, że kupiłem ją w sklepie internetowym... :'(

Zacznij kupować dobre nośniki - skończ ze śmieciami :ignorowac - i tak się długo nimi nie nacieszysz :klnie: (nawet jak się :ognicho: ok)

Cytat:

Napisany przez draj
A ja kupiłem tę nagrywajkę i zrobiłem test płyt Infodisc po 1,20.
Na biosie 02 nagrywajka powiedziała danke, illegal disc, na biosie 09 spaliła 2 płyty z max PI 12 i dosłownie kilkoma miejscami gdzie było 1-2 PO.
TDK-Rx8, TDK+RW i -RW palą się podobnie.

Fajnie ale jak długo te dane się utrzymaja???
Warto ryzykować - według mnie :nie:

draj 10.01.2005 09:40

Cytat:

Napisany przez karel48
Fajnie ale jak długo te dane się utrzymaja???
Warto ryzykować - według mnie :nie:

Hehe - dlatego to co chcę miec palę na TDK. A taki infodisc przydajaje sie przy divxach, które ogląda się raz a potem leżą i leżą aż je wywalę :). a 0,20 za 1 film mogę zapłacic a potem wywalic do kosza.

zpx 10.01.2005 20:10

Cytat:

Napisany przez karel48
Zacznij kupować dobre nośniki - skończ ze śmieciami :ignorowac - i tak się długo nimi nie nacieszysz :klnie: (nawet jak się :ognicho: ok)

Verbatim SuperAzo x48 to raczej nie są śmieci (według mnie). Poza tym okazuje się, że nagrywarka nie czyta żadnych płyt cd - nie tylko cdr, ale cdrw i tłoczonych cd-rom i cd-audio też nie!!! Co robić? :'(

karel48 11.01.2005 07:20

Cytat:

Napisany przez draj
Hehe - dlatego to co chcę miec palę na TDK. A taki infodisc przydajaje sie przy divxach, które ogląda się raz a potem leżą i leżą aż je wywalę :). a 0,20 za 1 film mogę zapłacic a potem wywalic do kosza.

Spryciarz :> - ale jak masz wyrzucać to może Ci adres podesłać? Często wyrzucasz? :mruga:

Cytat:

Napisany przez zpx
Verbatim SuperAzo x48 to raczej nie są śmieci (według mnie). Poza tym okazuje się, że nagrywarka nie czyta żadnych płyt cd - nie tylko cdr, ale cdrw i tłoczonych cd-rom i cd-audio też nie!!! Co robić?.

To dzwoń :telefon: do sklepu czy serwisu i odeślij !!! :poddaje:

draj 11.01.2005 09:49

Cytat:

Napisany przez karel48
Spryciarz :> - ale jak masz wyrzucać to może Ci adres podesłać? Często wyrzucasz?

Ee - to by ci się słabo opłacało - koszt przesłania 3 płyt równy jest kosztowi zawartości :) A wywalam pare płytek miesięcznie na pewno takich za 1PLN, co daje 4 złote miesięcznie za obejrzenie 20 filmów - to chyba niewiele?

kris68 15.01.2005 17:14

A ja napisze innaczej do tej pory czyli jak chodzi o palniki dvd mialem litka LDW 451 S - kupiony w Media Markt w Krakowie 9 miesiecy temu - i nagle przestal palic cd-rw potem cd-r a na koncu dvd. Bylem szczerze zawiedziony bo poprzedni litek cd-r chodzil 3 lata i chodzi dalej u kumpla i pali ok. Pojechalem do w/w sklepu opisalem sprawe zostawilem sprzet i zadzwonilem po 12 dniach okazalo sie ze sprzet naprawiony. Pojechalem a tu gosc daje mi cos innego 2 razy pytalem sie czy to na pewno to - powiedzial ze wymienili na nowy - usiadlem czytam a tam pisze DL - szczeka mi opadla zamiast starej nagrywarki mam teraz DL znow z gwarancja na 24 miesiace - no takie podejscie do klienta to mi sie podoba zeby tylko chodzila ok :) .

karel48 15.01.2005 18:17

To normalne podejście Liteona do klienta :spoko: - niektorzy wymieniaja po pare razy :tak!:

VIZZARD 16.01.2005 00:01

Cytat:

Napisany przez kris68
- powiedzial ze wymienili na nowy - usiadlem czytam a tam pisze DL - szczeka mi opadla zamiast starej nagrywarki mam teraz DL znow z gwarancja na 24 miesiace - no takie podejscie do klienta to mi sie podoba zeby tylko chodzila ok :) .

Szczerze ci powiem

Że zadziwiłeś nas tym opowiadaniem :D

:czar:

Tomi20 16.01.2005 09:17

Jak to przeczytalem, to mi kapcie z nog pospadaly... :wow:

DL - Standard
24 miechy gwarancji to standard jak na tak powazna firme Lite-ON

karel48 16.01.2005 12:47

Vizzard i Tomi20 :na_ucho: - czy musicie być aż tak upierdliwi :mruga: - słaby charakter może nie wytrzymać a pasek od spodni mieć pod ręką albo jeszcze w inny sposób zrobić sobie krzywdę :sciana:
Kris68 no to :3msie:
|| :haha: :D ^_^ :jezyk:

kris68 16.01.2005 13:38

Wy sie smiejcie a ja sie juz dosc nauzeralem w roznych sklepach z reklamacjami i po raz pierwszy !!!!!!!! zdarzylo mi sie zeby wymienili na cos nowego i lepszego co mialem i przedluzyli gwarancje na caly okres - a paska nie nosze w domu bo chodze w dresie :)( bez skojarzen prosze )

GUMI70 16.01.2005 17:53

Cytat:

Napisany przez -=Wlk=-
Witam!
Mam Liteona 1653 i wystepuje "standardowy" problem z wypalaniem DVD.
Przy probie zflashowania z CS02 na 09, dochodzi do 40%, nastepnie skacze do 100% i wywala komunikat:"Unable to flash firmware.Please contact with your vendor"
System ktorego uzywam do WinXP sp1. W czym moze tkwic problem??

miałem ten sam problem. rozwiązanie u mnie to odpięcie z tej taśmy napędu DVD hitachi. pomogło od razu

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:58.