![]() |
w kwietniu kupie kolejna F bo ta jak pamiętacie idzie na wymianę za 215 :-)
kumpel zostawił kasę sprzęt zamówiłem i prawie miesiąc się nie pokazuje :-D S09 124F i 512gb 850EVO czekają :-) |
czary2mary, dobrze, że informujesz, o tym nie miałem pojęcia.
Jednak dla pewności rozważę 124, a skoro i Ty i Seku polecacie z moreli to nie ma sensu eksperymentować :) Dziękuję :) |
Cytat:
Nie ma już w ofercie LiteOn iHAS 224\424\524\624....:( |
jak kupowałem na morele
|
W linku, który mi podałeś do MyCe mają zakupione iHAS 324-17 FU na obrazku (kartonie) widzę, a na morele mają w opisie 324-17 więc w teorii powinien być "F" tyle tylko czy warto dopłacać za... no właśnie, za nic.
Jest tylko 122/124 i 324, kupiłbym jakiś 224/524/624 żeby nie powielać z Wami, ale nie widzę takowych. Którego wybrać - będę myślał... :) |
Cytat:
http://www.morele.net/naped-lite-on-...124-14-602613/ |
Skąd kupowaliście swoje iHASy "F", zastanawiam się nad iHAS 324 F << stąd ? :)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
We wtorek sprawdzę jak jest z softem od PX-891SAW screen dzięki uprzejmości @Melag Załącznik 77266 |
Cytat:
|
@blackened2687 powiedź \pamiętasz jak to wygląda w iHAS 122W\124W\324W -jest tam fabrycznie możliwość jakiś zmian \ zmiany booktype ? Firmware od Liggy jak dobrze pamietam tez nie mają bt dla tych modeli ?
Nie mam jak teraz swojego iHAS 122WU sprawdzić - ban do wtorku na nagrywarki..;) Nie pamietam czy masz jakieś modele W\WU ? |
golanek, nastrajania bitsetting znajdują się w EEPROM, jednak kod dla ustawienia booktype powinien być obecny w firmware. Jeśli masz któryś z Optiarców (AD-7200 - AD-7280), przeprowadź nieskomplikowany eksperyment: wgraj patched firmware od Liggy dla ustawienia bitsettingu, ustal booktype DVD-ROM dla DVD+R, a potem, nie zmieniając nastrajań, wgraj wstecz oryginalne firmware Optiarc i spróbuj nagrać płytę DVD+R. Booktype tak i pozostanie DVD+R, chociaż wszystkie programy będą pokazywały, że bitsetting jest uregulowany na booktype DVD-ROM dla tych płyt. Wnioski wyciągniesz sam...
|
Cytat:
Zrobię kopię extradata i firmware ...wydaje mi się że dane zmieniane są w Eeprom bo są na stałe ustawione \zapisane -również w PlexUtilities jest opcja zmiany bez zapisywania czyli do następnego wyłączania\włączenia komputera.. Nikt nie wie czym wrzucić Eeprom do tych konstrukcji....:( PS. Mam od niedawna iHAS 122 WU -jak znajdę trochę czasu to spróbuje napisać fix-y do crossflash do PX-891SAW...;) i spróbować tej operacji... |
Przespałem się z tematem i mam nowy plan. Czary2mary czy mógłbyś podesłać dump eepromu od plexa, wykonany po spatchowaniu go przez plexutilites do dvd-rom dla SL. Czy dane odnośnie bt są ustawione na stałe, czy też znikają po ponownym uruchomieniu kompa? Może plexutilites patchuje firmware, a nie eeprom. To by bardzo ułatwiło sprawę, bo nie wiem czym wrzuca się ten eeprom do napędu. Fix od CrazyCats robi jedynie dump, a flashuje tylko firmware.
|
Czary2mary i blackened2687 dziękuję za pomoc.
Szkoda mi trochę tej wypalarki, bo dopiero wczoraj straciła dziewictwo (wypaliła pierwsza płytę). Do tej pory siedziała 2 lata w kompie 10-latki i służyła tylko do uruchamiania simsów. Wczoraj wymieniłem ją sąsiadce na BW-16D1HT. Potrzebuję wypalarkę z bitestting dla SL i chętnie bym ją zatrzymał. Spróbuje zagadać translatorem do Liggy na http://club.myce.com |
golanek, STOP!
Wystarczy łamać napęd. :zly: iHAS120 X ma inne hardware (płyta / optika), aniżeli iHAS124 W i jego klony. PX-891SAW zgłasza się 100% klonem iHAS124/324 W (oczywiście, mającym możliwość bitsettingu) - odpowiednio jest szansa na crossflash iHAS122/124/324 W w PX-891SAW pod warunkiem wgrania prawidłowego bootcoda od Plextora. iHAS120 X będzie miał możliwość bitsettingu tylko jeśli Liggy doda tę funkcję do oryginalne firmware. Niestety on ma bardzo mało wolnego czasu, i wątpliwe czy wypuści takie firmware. :( Nie warto próbować obejść kontrolną sumę - to dla twojego że dobra, :> żeby nie zamordowałeś swój napęd. Chociaż algorytm jej obrachunku powinien być nieskomplikowany. :) czary2mary, w extradata wszystkich iHAS122/124/324 W jest zapis DS1X1 ;) - to jest "spuścizna" od iHAS120 X, tak zrozumiałem. :fiu: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:35. |