Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.10.2008, 20:11   #1
MalaMia
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.10.2008
MalaMia w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD/CD Problem z niechcianym formatem

Witam z racji tego ze to moj pierwszy post na tym forum

Przyznam szczerze ze zglupialam. Zawsze nagrywalam CD/DVD z opcja zamkniecia nosnika (cos co np. teraz w Nero nazywa sie "zakoncz dysk (bez opcji dalszego zapisu!)") do czasu az znajoma sformatowala mi przypadkowo plyte nagrywana kiedys pod XP ze zdjeciami oslupialam bo wydawalo mi sie to calkowicie niewykonalne. Co prawda nigdy nie probowalam tego niecnego procederu formatu na plytach. Dane udalo mi sie jakos kombinujac odzyskac ale.... jasna cholera pod nowa Vista (a moze i kiedys pod Xpekiem czego nie probowalam) wszystkie moje CD/DVD mozna sformatowac Wrzucilam do napedu jakas tam CD z gazety Claudia i ta formatowac sie nie daje. Co robie zle? Probowalam juz i na DVD+R, DVD-R, CD+R, DVD-R i zaczyna mnie to wkurzac bo efeku "nieformatowalnosci" nie moge uzyckac co robie zle?

Z gory dzieki za lopatologiczne podpowiedzi

Ostatnio zmieniany przez MalaMia : 07.10.2008 o godz. 20:14
MalaMia jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.10.2008, 21:25   #2
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A to robisz ze plyt tloczonych ani jednokrotnego zapisu nie da sie skasowac

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.10.2008, 21:40   #3
MalaMia
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.10.2008
MalaMia w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Bródka Podgląd Wiadomości
A to robisz ze plyt tloczonych ani jednokrotnego zapisu nie da sie skasowac
Tzn. nie wierzysz mi ze tak sie wlasnie dzieje? Powtarzam jeszcze raz. Moge kasowac wszystkie swoje -R/+R a scislej formatowac. Dzieje sie tak jakby plyty nie byly "zamkniete" bo doszukaniu sie opcji w Viscie "wlasciwosci/nagrywanie/ustawienia globalne/automatycznie zamykaj biezaca sesje UDF, gdy dysk zostanie wysuniety" udalo mi sie na chwile po formacie odzyskac dane z tej dvd ale po ponownym wlozeniu jej w naped znow nie miala zamknietej sesji a ten sam motyw 2x juz nie wyszedl.
MalaMia jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.10.2008, 21:44   #4
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A w co tu mam wiezyc w czary, przeciez budowa plyt jednokrotnego zapisu nie pozwala na kasowanie danych nawet jak bedziesz probowac kasowac taka plyte system na to nie pozwoli nie mowiac juz o plytach tloczonych ktore maja inna budowe

A to co ty robisz to jest nic innego jak nie zamykanie plyty i dogrywanie do niej danych a to ze zaznaczysz dane do usuniecia to sa one ukrywane ale nie kasowane na plycie, tzn pozostaja one fizycznie na dysku to ze ci sie nie udalo za drugim razem to dlaczego ze pojemnosc plyty sie skonczyla no i plyty dvd powinno sie zamykac po nagraniu

Mój Mondek - PolskaJazda.pl

Ostatnio zmieniany przez Bródka : 07.10.2008 o godz. 21:54
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: