Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.06.2010, 14:28   #1
Nekondas
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.06.2010
Nekondas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy liteon iHAS424-32 problem

Cześć

Moj pierwzy post na forum i odrazu problem
Dzisiaj kupilem nagrywarke jak w temacie i zanim zaczne cos wypalac chcialem ją cos potestowac.
Jak probuje wykonac test kprobe na bledy PI/PIF to mam "starting....." a zaraz potem "stopping...." i odrazu wywala podsumowanie w ogole nic nie testujac.
Performance test odpala sie bez problemu.

Odpalilem dvdinfo pro, wszystkie testy moge odpalic poza testem PIPO o który mi najbardiej chodzi. Jak tylko klikam w ta zakladke odrazu mam info "Your drive is not suitable for PIPO scanning....."

Plytki ktore wkladam do napedu sa napewno ok, bo jak odpalalem kprobe na laptopie to przechodza test bez problemu.
Nagrywarka jest wpieta w port SATA - w sumie tu zadnych kombinacji nie ma.
Na pudelku mam info ze data produkcji to marzec, BIOS w dvdinfo pokazuje ze jest ZL1U.

Ma ktos pomysl w czym problem ?

Update 1. Wypalilem jedna plyte tak dla testu. Verbatim DVD+R DL z predkoscia 4x i plyta nagrala sie prawidlowo. Niestety nie moge sprawdzic jak dobrze z powyzszego powodu.
Update 2. Wgralem najnowszy bios czyli ZL1W. Niestety problem nadal wystepuje ;/

Ostatnio zmieniany przez Nekondas : 28.06.2010 o godz. 15:18
Nekondas jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.06.2010, 16:34   #2
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
LiteON iHAS424 Y jest to OEM Optiarc AD-7241S I Ty po biosie widzę taki masz więc tu może jest problem !
Spróbuj NeroSpeedDisc

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.06.2010, 16:59   #3
Nekondas
Nowy na forum

Wpisalem nazwe programu ktory podales w google i w efekcie zainstalowalem Opti Drive Control. Co ciekawe ten program dziala jak nalezy i ladnie pokazuje PIE/PIF
Nie wiem tylko na ile ten pomiar jest wiarygodny i jak sie ma do tych robionych na Kprobe czy DVDInfo
Stary 28.06.2010, 20:04   #4
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Masz to u nas

http://www.cdrinfo.pl/download2.php?...5436&baza=soft

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.06.2010, 22:15   #5
Nekondas
Nowy na forum

Próbuje cos potestowac tym programem ale nie wiem co sie dzieje. Teraz nagrywarka nie czyta juz kompletnie nic, nawet tego co nagrala .....
Cos mi sie wydaje ze jutro oddam ja do sklepu i wezme cos innego.

Update. Wgralem spowrotem bios w wersji ZL1U i nagrywarka ożyła -czyta plyty....
Nero DiscSpeed tez dziala, wlasnie leci test.

Ostatnio zmieniany przez Nekondas : 28.06.2010 o godz. 22:22
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: