Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.01.2004, 09:08   #1
kowanski
Guru

Data rejestracji: 24.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez mbar
No to czekamy na zhackowane HS0K dla 411@811...
No to prosze, bios HS0K "przerobiony"

401s@811s - bios HS0K działa z programem BookType
Dołączone obrazki
File Type: png hs0k.png (10.5 KB, 387 oglądane)
Dołączone pliki
File Type: zip HS0K.zip (383.6 KB, 431 oglądane)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.01.2004, 09:24   #2
diggah
Bywalec

Data rejestracji: 05.11.2003
diggah w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kowanski
No to prosze, bios HS0K "przerobiony"
Ok! Pytanie, dziala on poprawnie z Twoja przerobka tzn. problem z -R zniknal? Czy dalej jest to sprawa poprawienia bios'u - metoda Pana X i Zebry ?
Stary 10.01.2004, 09:29   #3
kowanski
Guru

Data rejestracji: 24.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez diggah
Ok! Pytanie, dziala on poprawnie z Twoja przerobka tzn. problem z -R zniknal? Czy dalej jest to sprawa poprawienia bios'u - metoda Pana X i Zebry ?
Tego nie wiem - ale się przekonamy
Stary 10.01.2004, 14:18   #4
Boger
OGame Master

Data rejestracji: 19.04.2003
Boger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
"power calibration error"

Witam! Mam problem z moja 401s@411s. Przerobilem ja za pomoca paczki ze strony h++p://liteon401s.fm.interia.pl/, z tym ze po wgraniu fw od 411s nie wgralem spowrotem mojego przerobionego eepromu, tylko zostawilem ten od 411s (ten z paczki). Na cdrinfo nie wspominali o tym, naped dzialal, wiec doszedlem do wniosku ze jest ok. No i wszystko bylo cacy, przez ten okres raczej malo nagrywalem dvd-+r. Uaktualnilem fw najpierw do fsof a teraz do fsoh. Przed chwila chcialem zmazac plyte dvd-rw tdk (full erase w nero), ale pod koniec zaczal stukac, niby skonczyl, ale plytki nie zmazal, a na koniec wywalil napis ze "power calibration error". Czyzby odezwal sie ten eeprom z nie mojego napedu
Teraz pytanie: Czy wystarczy ze przerobie za pomoca patcha z ww strony moj eeprom (na szczescie cos mnie tknelo i zostawilem zapas) i wgram go do nagrywarki (z wgranym fw fsoh), czy musze cofnac cala operacje i wgrac od nowa wszystko (jesli tak to jak to zrobic). Prosze o pomoc!!! Czekam na rady! thx

PS. A moze isc do przodu i przerobic nagrywareczke na 811s (zgodnie z Waszymi) wskazowkami i liczyc na to ze bedzie ok
Boger jest offline  
Stary 10.01.2004, 14:47   #5
pawels29
Bywalec

Data rejestracji: 21.09.2003
pawels29 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teraz pytanie: Czy wystarczy ze przerobie za pomoca patcha z ww strony moj eeprom (na szczescie cos mnie tknelo i zostawilem zapas) i wgram go do nagrywarki (z wgranym fw fsoh), czy musze cofnac cala operacje i wgrac od nowa wszystko (jesli tak to jak to zrobic). Prosze o pomoc!!! Czekam na rady! thx

Hm - wydaje mi się,że jeśli palnik się nie uszkodził to wystarczy wgrać oryginalny eeprom i już - nie ma sensu niepotrzebnie ponownie przeładowywać flash-a. Jeśli to pomoże - niech przy okazji będzie przestogą dla tych co nie przywrócili oryginalnego eepromu (z potrzebnymi zmianami). Co do pójścia dalej - zrobienie 811s -efekty mogą być różne-różniste - chyba,że masz oryginalny eeprom przerobiony przez Zebrę. A przy okazji z ciekawości - może ktoś wie - czy w eepromach od 401 i 411 brakuje tylko nastaw do palenia x8 czy też jeszcze czegoś? Innaczej - czy jeśli zrobimy z 401 lub 411 model 811 bez moda Zebry to czy palenie x4 jest bezpieczne?

Pozdrawiam
pawels29 jest offline  
Stary 13.01.2004, 19:38   #6
guiguilefou
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.01.2004
guiguilefou w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez diggah
thks a lot
i am going to waite for the new method

===>polish
guiguilefou jest offline  
Stary 13.01.2004, 20:13   #7
macnow
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.09.2003
macnow w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
"If flashing with disc inserted, there may be changes in rom. Always remove disc before flashing."

Takie cos znalazlem na forum atomica ;P
Wiec zawsze gdy flashujecie eeprom czy firmware wyciagnijcie z napedu plyte
macnow jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: