Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteOn LDW-401S@411S / LDW-411S >>> LDW-811S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-ldw-401s-411s-ldw-411s-ldw-811s-29358/)

kowanski 15.01.2004 22:03

Cytat:

Napisany przez HD
Jak to zrobić i skąd wźąść skrakowane firmware do 851s - bardzo proszę o pomoc.
pozdrawiam

HD

Zgraj swoje firmware i prześlij do mnie !!!

Jedrek 16.01.2004 07:19

Ilość załączników: 1
Witam....
Przerobilem wczoraj swoje 401 na 411 a pozniej na 811.
Zalaczam - szczegolnie - dla kol. Kowanksiego moj oryginalny zczytany z nagrywatki eeprom..
Nie mialem jeszcze okazji przetestowac jak nagrywa teraz nagrywarka bo nie mam co nagrac :-) i ni mam czystych plyt -R/-RW tylko same +R/+RW. Ale jak bedzie cos nie tak to dam znac na forum....
Zapomnialem dodoac, ze dalejk mam problem ze skasowaniem DVD+RW dolaczonej razem z nagryarka. Pislaem o tym w innym poscie, niestety sprawa dalej zostala nierozwiazana

eMPe 16.01.2004 09:46

Co Robic?????

Witam mam male pytanko.
A mianowicie co zrobic zeby moj lite-on 411s (nie patchowany) nagrywal plytki z "minusami" , bo jeszcze zadnej nie nagral poprawnie ( przebieg nagrywania idzie dobrze ale jak chce cos zgrac z plytki na hdd to po jakims czasie kopiowania wywala blad i nie moze skopiowac, o tym ze na PS2 nie chodza to nie wspomne). Wszystkie biosy wgrywale i to samo. Chodzi mi o mozliwosc bez przerabiania jej na 811.

sakis 16.01.2004 12:56

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez HD
Jak to zrobić i skąd wźąść skrakowane firmware do 851s - bardzo proszę o pomoc.

Prosze bardzo. W zalaczeniu przesylam 2 pliki.
Jeden z nich to zmodyfikowany firmware w wersji GS08 gotowy do zaladowowania.
Drugi plik zawiera programik autorstwa Zebry, ktory sluzy do samodzielnej modyfikacji aktualnych oraz przyszlych firmware do 851S.

Powodzenia

Jedrek 16.01.2004 13:18

Cytat:

Napisany przez sakis
Prosze bardzo. W zalaczeniu przesylam 2 pliki.
Jeden z nich to zmodyfikowany firmware w wersji GS08 gotowy do zaladowowania.
Drugi plik zawiera programik autorstwa Zebry, ktory sluzy do samodzielnej modyfikacji aktualnych oraz przyszlych firmware do 851S.

Powodzenia

czesc...troche nie na temat....
mam pytanie do Ciebie, bo znalazlem ze maszcos takiego: LiterOn 32123S->40125.
Jak Ci sie to sprawuje ? Bo mam wlasnie taka 32123S i moze wartoby to przerobic... mozesz mi napisac cos na ten temat czym i jak to przerabiales?

Mozesz mi podeslac materialy ktore masz na ten temat, ew. podac jakis adresik ?
Pozdrawiam

kowanski 16.01.2004 13:38

Cytat:

Napisany przez Jedrek
Jak Ci sie to sprawuje ? Bo mam wlasnie taka 32123S i moze wartoby to przerobic... mozesz mi napisac cos na ten temat czym i jak to przerabiales?

Pozdrawiam

Właśnie dziś przerobiłem 32123s na 40125s - chodzi superrr bios XSU1 :)

http://home.t-online.de/home/theo-pia/Liteon_FAQ.htm

Jedrek 16.01.2004 13:58

Cytat:

Napisany przez kowanski
Właśnie dziś przerobiłem 32123s na 40125s - chodzi superrr bios XSU1 :)

http://home.t-online.de/home/theo-pia/Liteon_FAQ.htm

Bios mam,.....ale jak i czym to robiles? Moze jakis poradnik :-)

sakis 16.01.2004 14:14

Cytat:

Napisany przez Jedrek

Pozdrawiam

Na przyszlosc staraj sie trzymac tematu watku. Jednak skoro juz zadales mi pytanie tutaj wiec ci odpowiem.

Swoja 32123S zmodyfikowalem juz dosc dawno i na podstawie wielu doswiadczen moge z czystym sumieniem polecic ta przerobke kazdemu zainteresowanemu. Nie mialem z nia nigdy najmniejszych problemow nawet przy nagrywaniu plyt CDR mizernej jakosci. Oprocz wyzszej predkosci zapisu i odczytu plyt zyskujesz takze obsluge standardu Mt.Rainer do pakietowego nagrywania plyt (moze sie przydac po pojawieniu sie SP2 dla XP).
Do przerobki potrzebny jest program LtnFlash i firmware XSU1 do 40125S w wersji BIN. Plik oraz opinie wielu uzytkowinikow mozesz znalezc tutaj: http://club.cdfreaks.com/showthread....threadid=54277

NoName7 16.01.2004 14:14

Cytat:

Napisany przez Jedrek
Witam....
Przerobilem wczoraj swoje 401 na 411 a pozniej na 811.
Zalaczam - szczegolnie - dla kol. Kowanksiego moj oryginalny zczytany z nagrywatki eeprom..
Nie mialem jeszcze okazji przetestowac jak nagrywa teraz nagrywarka bo nie mam co nagrac :-) i ni mam czystych plyt -R/-RW tylko same +R/+RW. Ale jak bedzie cos nie tak to dam znac na forum....
Zapomnialem dodoac, ze dalejk mam problem ze skasowaniem DVD+RW dolaczonej razem z nagryarka. Pislaem o tym w innym poscie, niestety sprawa dalej zostala nierozwiazana

Moja nagrywarka wogóle nie widzi płyty +rw dołączonej do niej, ale udało się ją sformatować w innej nagrywarce

Jedrek 16.01.2004 14:18

Cytat:

Napisany przez NoName7
Moja nagrywarka wogóle nie widzi płyty +rw dołączonej do niej, ale udało się ją sformatować w innej nagrywarce

No to moja przeslata ja widziec........nie da rady jej sformatowac, bo naped upiera sie ze nie ma plyty. Sa za to na plycie slady zapisu...wyglada tojakby plyta byla zapisywana "wartowowo" bo sa obszary niezapisane i zapisane.
Pozdrawiam

kowanski 16.01.2004 14:19

Cytat:

Napisany przez Jedrek
Bios mam,.....ale jak i czym to robiles? Moze jakis poradnik :-)

Jeszcze pytasz :) - widamomo że programem LtnFlash lub MtkFlash pod DOS-em

Jedrek 16.01.2004 14:24

Cytat:

Napisany przez sakis
Na przyszlosc staraj sie trzymac tematu watku. Jednak skoro juz zadales mi pytanie tutaj wiec ci odpowiem.

Swoja 32123S zmodyfikowalem juz dosc dawno i na podstawie wielu doswiadczen moge z czystym sumieniem polecic ta przerobke kazdemu zainteresowanemu. Nie mialem z nia nigdy najmniejszych problemow nawet przy nagrywaniu plyt CDR mizernej jakosci. Oprocz wyzszej predkosci zapisu i odczytu plyt zyskujesz takze obsluge standardu Mt.Rainer do pakietowego nagrywania plyt (moze sie przydac po pojawieniu sie SP2 dla XP).
Do przerobki potrzebny jest program LtnFlash i firmware XSU1 do 40125S w wersji BIN. Plik oraz opinie wielu uzytkowinikow mozesz znalezc tutaj: http://club.cdfreaks.com/showthread....threadid=54277

ok.....ostatnie pytanie w tym temacie: czy wystarczy odpalic LtnFlasha i wgrac XSU1 do nagrywarki ??? Tylko tyle ??? Czy trzeba cos wiecej jeszcze robic ?
Pozdrawiam

sakis 16.01.2004 14:37

Cytat:

Napisany przez Jedrek
ok.....ostatnie pytanie w tym temacie: czy wystarczy odpalic LtnFlasha i wgrac XSU1 do nagrywarki ??? Tylko tyle ??? Czy trzeba cos wiecej jeszcze robic ?
Pozdrawiam

Tylko tyle. Pod XP nawet nie musisz resetowac kompa.

Jedrek 16.01.2004 14:52

Cytat:

Napisany przez sakis
Tylko tyle. Pod XP nawet nie musisz resetowac kompa.

THX - tyle na ten temat

tytusdezoo 16.01.2004 17:35

Cytat:

Napisany przez Jedrek
No to moja przeslata ja widziec........nie da rady jej sformatowac, bo naped upiera sie ze nie ma plyty. Sa za to na plycie slady zapisu...wyglada tojakby plyta byla zapisywana "wartowowo" bo sa obszary niezapisane i zapisane.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
W mojej nagrywarce 401s był nośnik DVD+RW OEM 4 x , powiem wam szczerze , ze ta płyta padła mi po 3 nagraniu i koniec , nic nie pomogło (djją po prostu jakieś gów....).

PS. W mediamarkt w zabrzu pojawiły się TDK DVD+RW 4x po 20,00 PLN

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:51.