Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteOn LDW-401S@411S / LDW-411S >>> LDW-811S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-ldw-401s-411s-ldw-411s-ldw-811s-29358/)

jaror 26.03.2004 12:44

Ja nagrywalem DVD-R Esperanza na swoim 411@811 i odtwarza mi je na stacjonarnych bez wiekszego probelemy w przeciwieństwie do VAKOSS DVD-R x2, które nagrywa mi z sykcesem ale nie odtwarza nawet na nagrywarce - staje po okolo 30% a czasami 80%. Czy wie moze ktos z forum dlaczego sie tak dzieje. Reklamowalem u sprzedawcy to mi powiedzial ze do tej pory sprzedal kilkaset sztuk i nie mial reklamacji. Prosze poradzcie mi cos bo zostalo mi jeszcze 20szt.

Szczota 26.03.2004 14:05

Cytat:

Napisany przez kowanski
To nie działa na DVD-R :)

To wiem ze nie dziala na DVD-R. Tylko pytanie dlaczego mi ciagle bleda wywala przy wlaczaniu booktype sprawdzalem no bez wsadzonej plytki i z wsadzona DVD+R TDK i ciagle blad

To JA ! 26.03.2004 17:17

Cytat:

Napisany przez Szczota
To wiem ze nie dziala na DVD-R. Tylko pytanie dlaczego mi ciagle bleda wywala przy wlaczaniu booktype sprawdzalem no bez wsadzonej plytki i z wsadzona DVD+R TDK i ciagle blad

Prawdopodobnie masz zainstalowany i aktywny jakiś emulator CDROM i Booktype chce jego "przestawić" ja mam dwa systemy na jednym komputerze, w jednym jest emulator CD i booktype nie działa.. może to ta przyczyna,
na W98 jest emulator CD. ale może wcale nie działa na 98, na 2000 działa,ale tam nie mam emulatora CD

Yacho 26.03.2004 19:10

hym mam takie pytanie... czy 811 oplaca sie kupowac ?
Tzn czy bedzie sie ona dobrze sprawowac w zapisie DVD i odczycie tez - jest cos na co uwazac odczas zakupu ?
Na jakich nosnikach nagrywacie i jak to wychodzi ... i jak jest z trwaloscia zapisu na tych nagrywarkach - mam CDR litka i mi odpowiada w 100% cxzy po 811 moge sie spodziewac takiej samej jakosci ?

Szczota 26.03.2004 20:06

Cytat:

Napisany przez To JA !
Prawdopodobnie masz zainstalowany i aktywny jakiś emulator CDROM i Booktype chce jego "przestawić" ja mam dwa systemy na jednym komputerze, w jednym jest emulator CD i booktype nie działa.. może to ta przyczyna,
na W98 jest emulator CD. ale może wcale nie działa na 98, na 2000 działa,ale tam nie mam emulatora CD

Fakt mam emulator Deamon. Wywalilem z niego plytke i dalej ten sam blad. Jak odinstaluje to dam znac czy dziala

hansio 27.03.2004 13:52

Mam dziwny problem z moim nowym dzieckiem ltr-811 a wiec wyglada tak po pierwsze plytki dvd-r (TDK) max predkosc nagrywania x1 po zmianie firmware na najnowszy x2 ktos ma jakis pomysl - plytki certyfikowane do x4 . po drugie wyciagnolem najstarsza plytke jaka mogem w domu znalezc (cdr)... nagrywarka po jej wlozeniu pisze ze plytka jest pusta. Po wlozeniu plytki do nagrywarki hp 9200 (scsi 8x4x32x) plytka jest rozpoznawalna w tescie nero cd/dvd speed wykrywane jest 0 bledow c2 cala da sie czytac ... Pozatym w Kprobe przy plytkach verbatima (cdr nagrywane x24) wystepuje duzy pik na wykresie c2 w okolicach 57 minuty , przy plytkach hawk(cdr nagrywane x24 wystepuje ten sam pik w okolicach 57 minuty i dalej sa juz male piki ... do konca .. Czytalem troche juz :)forum i inne posty wiec co do pikow gigantow w c2 widze ze to dosc popularne..

Verbatimy nagrane 24x
Doobra jestem w szoku zrobilem test w kprobe po raz drugi i zupelnie inny wynik (niz zaraz po wypaleniu plytki) ?!? dlaczego (te verbatimy - datalife to jakies lewe sa ;-) brak producenta ).

Szczota 27.03.2004 14:49

Odinstalowalem i dalej to samo czyli male okienko z napisem EAccesVolation czy jakos tak :zeby:

kowanski 27.03.2004 16:59

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez hansio
Mam dziwny problem z moim nowym dzieckiem ltr-811 a wiec wyglada tak po pierwsze plytki dvd-r (TDK) max predkosc nagrywania x1 po zmianie firmware na najnowszy x2 ktos ma jakis pomysl - plytki certyfikowane do x4 . po drugie wyciagnolem najstarsza plytke jaka mogem w domu znalezc (cdr)... nagrywarka po jej wlozeniu pisze ze plytka jest pusta. Po wlozeniu plytki do nagrywarki hp 9200 (scsi 8x4x32x) plytka jest rozpoznawalna w tescie nero cd/dvd speed wykrywane jest 0 bledow c2 cala da sie czytac ... Pozatym w Kprobe przy plytkach verbatima (cdr nagrywane x24) wystepuje duzy pik na wykresie c2 w okolicach 57 minuty , przy plytkach hawk(cdr nagrywane x24 wystepuje ten sam pik w okolicach 57 minuty i dalej sa juz male piki ... do konca .. Czytalem troche juz :)forum i inne posty wiec co do pikow gigantow w c2 widze ze to dosc popularne..

Verbatimy nagrane 24x
Doobra jestem w szoku zrobilem test w kprobe po raz drugi i zupelnie inny wynik (niz zaraz po wypaleniu plytki) ?!? dlaczego (te verbatimy - datalife to jakies lewe sa ;-) brak producenta ).

Wgraj ten bios - on jest przerobiony tak żeby nagrywał TDK DVD-R 1x-4x kod nośnika TTG01 z prędkością 4x :)

PS. Teraz jest dobry plik :)

hansio 27.03.2004 17:47

Cytat:

Napisany przez kowanski
Wgraj ten bios - on jest przerobiony tak żeby nagrywał TDK DVD-R 1x-4x z prędkością 4x :)

Buuu ;( thx za pomoc niestety powyzszy biosik nie pomogl
SmartBurn Podaje :
Drive Type = DVD DUAL
Disc Type = DVD-R (Single Layer)
Disc MID = 54 54 47 30 31 00 (TTG01.)
Disc TID = 00 00 00 00 00 00 (......)
Nominal Capacity = 4.38GB
Manufacturer Maybe = TDK Corporation
SMART-BURN Speed Limit = 2.0X (Write)

Narazie mam Nero - max 2x Bede kombinowal :))

kowanski 28.03.2004 14:02

Cytat:

Napisany przez hansio
Buuu ;( thx za pomoc niestety powyzszy biosik nie pomogl
SmartBurn Podaje :
Drive Type = DVD DUAL
Disc Type = DVD-R (Single Layer)
Disc MID = 54 54 47 30 31 00 (TTG01.)
Disc TID = 00 00 00 00 00 00 (......)
Nominal Capacity = 4.38GB
Manufacturer Maybe = TDK Corporation
SMART-BURN Speed Limit = 2.0X (Write)

Narazie mam Nero - max 2x Bede kombinowal :))

Ściągnij jeszcze raz ten plik i spróbuj, teraz powinno być OK :)

hansio 28.03.2004 15:38

Cytat:

Napisany przez kowanski
Ściągnij jeszcze raz ten plik i spróbuj, teraz powinno być OK :)

Dziekuje ! Ten juz dziala bez problemu : )
update:
Dzis kolejny z radosnych dni :) z problemami .. mianowicie wypalalem plytke (1plytke)przez 2,5h mam swoje podejrzenia co do powodu ... czy ktos z was wypala plytki z biegajacym w tle programem cpu idle extreme ?? kurcze zwalilem przez to tdk dvd-r i platinum dvd+r :-o

To JA ! 29.03.2004 21:07

Cytat:

Napisany przez Szczota
Odinstalowalem i dalej to samo czyli male okienko z napisem EAccesVolation czy jakos tak :zeby:

no to nie wiem, może to wcale nie chodzi pod W98, na W2k mi chodzi

Szczota 29.03.2004 23:51

Cytat:

Napisany przez To JA !
no to nie wiem, może to wcale nie chodzi pod W98, na W2k mi chodzi

Moze faktycznie pod win98 mi to nie pojdzie. Jak bede musial wina zmieniac to sie pochlastam chyba :blee:

To JA ! 05.04.2004 22:42

Cytat:

Napisany przez Szczota
Moze faktycznie pod win98 mi to nie pojdzie. Jak bede musial wina zmieniac to sie pochlastam chyba :blee:

Ja mam dwie windy równocześnie, w2k służy do obróbki video bo na NTFS nie ma ograniczenia pliku do 2GB(4GB)!

Jedrek 17.04.2004 12:19

Witam....
Czy ktos wiec cos na temat kolejnej poprawki 401->811 ??
Czyzby na tym juz poprzestano ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:57.