![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2005
![]() |
![]()
Witam wszystkich uzytkownikow jako ze jestem tu nowy.
Przegladalem powyzsze wykresy lecz poniewaz jestem zdziebko zielony w tym temacie prosilbym o jakies objasnienie co zostalo nagrane zle a co dobrze ![]() Mam wlasnie w domu opisywana w tym temacie nagrywarke i proboje dostosowac ja do nagrywania pod stacjonarne dvd Manty. Narazie moje proby koncza sie uzyskaniem wspanialych artefaktow w dalszych czesciach filmu. Nagrywalem na Verbatimach DVD-R x8 bez zmian book type. Do wypalania filmow uzywalem DVD Decryptera (img) lub Nero (luzne voby) Czy robie cos zle? Czy ta nagrywarka nadaje sie do nagrywania pod stacjonarke? Czy moze wymienic ja na jakiegos Pioneera np 110D? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.11.2005
![]() |
@skyrider
Powiedz mi tylko gdzie w nero 6.0.6.16 jest dostępna ta funkcja bo w tej wersji też niestety nie mogę jej znaleźć. Już mnie choroba bierze, bo niby 190 zeta za nią zapłaciłem, ale najwidocznie jest cosik nie tak z tym sprzętem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.11.2005
![]() |
TDK+R 8X slim palona 8X
General Information Drive: LITE-ON DVDRW SHW-16H5S Firmware: LS0N Dysk: DVD+R (TDK 002) Selected speed: 8 X PI errors Maksimum: 9 Średnio: 2.00 Total: 14675 PI failures Maksimum: 2 Średnio: 0.04 Total: 507 PO failures: n/a Jitter: n/a Scanning Statistics Elapsed time: 8:55 Number of samples: 98291 Average scanning interval: 1.28 ECC Glitches removed: 0 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak interpretować te wyniki bo nie mam zielonego pojęcia... Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
wyjaśniam kwestie odnośnie korzystania z LS na SHW-16H5S ...
1. instalujemy Nero Burning Rom w wersji nie starszej niż 6.6.0.8 2. ze strony http://www.nero.com/nero6/eng/System...t_Updates.html pobieramy plik LS_HSI.EXE i instalujemy go. 3. uruchamiamy Nero Cover Designer i wybieramy z okienka zatytułowanego "nowy dokument" opcję LIGHTSCRIBE a następnie opcję "pusty dokument". 4. pokaże się ekran edycji płytki. w tym momencie tworzymy swój layout płytki do druku w LS. 5. z menu plik wybieramy opcję drukuj etykietę LIGHTSCRIBE 6. ustawiamy kontrast na najlepszy i klikamy "drukuj". w tym momencie nagrywarka powinna zacząć nagrywać etykietę LS na płytce. ![]() 7. po zakończeniu drukowania, a trwa to około 20 minut zobaczymy następujący komunikat: ![]() i możemy przyjrzeć się swojemu dziełu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Co do interpretacji wyników KProbe/Nero to poszukaj na forum, było już o tym kilka razy np tutaj : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=53717 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dla LiteOna
PI Error- max 280 PI Failure- max 4 PO Failure- 0
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.05.2002
![]() |
Mi na świeżej windzie udało się wypalić obrazek. Od razu mówię że szkoda czasu i lasera. Wybrałem najlepszą jakość, wypalanie trwało ponad pół godziny a obrazek jest ledwo czytelny. Może do napisów to się nadaje ale do obrazów nie bardzo. @PiRad może nie zainstalowałeś silnika LS. Trzeba go osobno samemu zainstalować. Jest na płycie nero z nagrywarką. Ja to wypalałem za pomocą nero express które było dołączone do liteona. Wypalilem najpierw obrazek potem nagrałem dane na płytę i okazało się, że płyta nie daje się w niczym oczytać. Moze najpierw trzeba wypalić płytę a potem obrazek (verbatim +R LS)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
![]() |
VERBATIM DVD+R 8x LightScribe nagrywana z prędkością 6x (cena to 4,10 zł za szt.)
odczyt 4x KProbe: ![]() odczyt 4x Nero CDSpeed ![]() odczyt max Nero CDSpeed ![]() @RadekS: nie ma znaczenia czy najpierw nagrywamy dane na płycie czy obrazek LS. ja na CD-R najpierw nagrałem label a potem dane, natomiast na DVD+R odwrotnie, czyli najpierw dane, potem label. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
szkoda ze wcześniej nie wiedziałem że trzeba te x8 nagrywać x6 bo już s******yłem dwie płyty
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Nie miałem czasu wczoraj szukać tego KProbe, ale wypalilem płytkę x6 i odczytuje się bez problemów. W nero cd/dvd speed predkość odczytu rośnie od 5x do pozycji ok. 2GB a potem wykres szaleje ale na końcu jest odczyt x11. Jeśli w srodku ten wykres szalał to chyba nie jest najlepiej wypalona. Jakość dysku w nero cd/dvd speed - ocena jakość 93
Ostatnio zmieniany przez RadekS : 17.11.2005 o godz. 08:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.11.2005
![]() |
@Skyrider
LightScribe już mi działa. ![]() Tylko mały problemik miałem, bo płytka była chyba porysowana i wywaliło mi proces. Później nie bardzo mogłem wypalić etykietkę na następnej, a jak już zechciało to po prostu skończyło to co zacząłem wypalać na tej płytce, która się wysypała. Teraz tylko dokupić płyt LS i jarać, jarać.... Pozdro i dzięki wszystkim w szczególności Skyrider |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|