![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Ćwierćinteligentny...
Data rejestracji: 28.12.2005
![]() |
Czy na cdrinfo.pl w ogóle będzie test tej nagrywarki, czy może jest i ja nie zauważyłem ?
|
|
|
#2 |
|
Ćwierćinteligentny...
![]() |
Jak wygląda to wiem, bo sam już paliem. Chodzi tylko o jakąś profesjonalną recenzję i ustawienie w szyku z innymi nagrywarkami...
Zrobiłem głupi test, który mnie bardzo rozbawił... Czas wsuwania tacki z płytą 1.55 s Czas wsuwania tacki bez płyty 1.53 s
Śmierć - każdy z nas czeka na Nią całe życie Ostatnio zmieniany przez mattnick : 31.12.2005 o godz. 14:48 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.09.2005
![]() |
Witam wszystkich .
Ja tak troszeczkę z innej beczki; mam tą nagrywarkę i wypala mi DVD-\+R bardzo dobrze ale jest problem z DVD-/+RW a mianowicie: nośniki są ok, a jak włoże płytke do napędu nawet juz nagrana i chce wejś na nią to wywala mi komunikat "X:\ nie dostępny napęd. Funkcja nie obsługiwana.", a jak chcę ją wyczyścić to nic nie ma, lub nagrać to programy niby wykrywają płytę ale nie wiedzą co z nią zrobić i stoja w mijscu nic bie zaczynając. Uaktualniałem jej biosa - moze to przez to ?? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a powinna dobrze wypalac DVD+/-RW - tak wyszlo w testach na www.cdfreaks.com
![]() tu masz linka http://www.cdfreaks.com/article/245/1 a co to za nosniki ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
jak sie nazywa alternatywny progs do wypalania etykiet na płytach LS bo mi umkneło i nazwe jesli łaska
--edit-- SureThing CD Labeler 4 SE
Ostatnio zmieniany przez FatAlbert : 02.01.2006 o godz. 23:29 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2006
![]() |
mam takie pytanie czy podczas wlaczania komputera harknie wam tak dziwnie nagrywarka nawet glosno ? albo np jak wloze plyte cd-r tylko jak cd-r ! to tak dziwnie pryka ciągle , przestaje kiedy ja wyjmę , albo jak wloze jakąś czystą płyte i wejde w mój komputer klikne na ta stacje to pisze takie coś "G:\Nie jest dostępna - niepoprawna funkcja
" , kolejne pytanie ktore na poczatku juz mnie zasmucilo to bylo to ze jak sobie wzialem w reke ta nagrywarke i poruszalem w gore i w dol to cos w srodku latalo jakby jakis odlamek czegoś proszę o odpowiedź dziekuje ! |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Co do "prykania" to jest to normalny objaw, a komunikat windowsa jak najbardziej normalny- przecież płyta jest czysta, więc nic na niej nie ma :cool: Nie musisz sie martwić, raczej wszystko jest OK.
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.03.2005
![]() |
@skyrider
Doświadczenia jak wiemy nikt nie zastąpi - dzięki za wszystkie rady i sugestie! Ale żeby nie było tak pięknie to jest kolejny problem. Występuje tylko przy "mojej" konfiguracji, tzn napęd w zewnętrznej kieszeni USB2.0 Chodzi mianowicie o wypalanie LightScribe. Wyskakuje następujący błąd: ![]() W nero jest podobnie z jednym wyjątkiem, czasem uda się wypalić etykietę w najmniejszej rozdzielczosci (szkic) ale żadko, najczęściej wyskakuje w połowie błąd i mam 0.5 DVD wypalone a reszta .... mogę oczywiście nadpalić tym samym projektem, i owszem czasem się to udaje i cała etykieta zostaje umieszczona na powierzchni, ale ponieważ "drukowanie" było robione "na raty" to estetyka takiej płyty pozostawia wiele do życzenia (początek jest ciemniejszy, a koniec jaśniejszy
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.11.2005
![]() |
Witam
Moje pytanie moze wydac sie glupie, ale ta cala "lightsribe" to dla mnie nowosc wiec zaryzykuje. Przed chwila wypalilem obrazek, ale jest on nadrukowany jak by w sepii. Czy da sie spowodowac by wydruki mialy kolor? np. czerwony. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
@Pindel
Nie da sie. Technologia light scribe umożliwia wypalanie w odcieniach szarości (sephia czy jak tam wolisz ) .Może zainteresuje cię Label Flash to podobna do light scribe technologia wypalania etykiet ale firmowana przez NEC'a. (sam nie mam, nie widziałem a jedynie czytałem) Można nią drukować laserem na obu stronach nośnika! - i ponoć ilosć barw jest większa, tylko jeszcze nie widziałem nośników na naszym rynku. Pozdro |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ćwierćinteligentny...
![]() |
Moja tylko wydaje piki (elektroniczny dźwięk) jakby się logowała. Brzmi to tak jak załączanie alarmu samochodowego z pilota...
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
Odnośnie "bipów" : moja też je wydaje, szczególnie przed rozpoczęciem procesu nagrywania jak jeszcze nie zapełni sie bufor ( wtedy chyba testuje/sprawdza nośnik)
Co do kontynucji moich testów to przypomnę: Mam w nietypowy sposób podpięty napęd: Nagrywarka jest w kieszeni na USB2.0 podpiętej poprzez Kartę rozszerzeń PCMCIA 2xUSB2.0 do laptopa IBM T30. Mam problem z testowaniem za pomocą CD-DVD Speed (na 100% to przez sposób podpięcia bo po wyciągnięciu z kieszeni i podłączeniu do stacjonarki CD-DVD Speed chodzi super) Natomias na Laptopie wyskakuje zawsze coś takiego: ![]() Nie ma jednak problemu z programem K-probe ![]() A jeżeli chodzi o nośniki (minusy) to POLECAM DVD-R Sony (AccuCORE) kupiłem w MediaMarkt cake 10szt i jak dotąd z wszystkich nośników (marek) które testowałem wypadają najlepiej: DVD-R Sony x8 palona @4
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
pindel, czytalem na cdrinfo w newsach, dosyc dawno ze mialy wyjsc plyty LS inne niz zlote, np czerwone, zelone, ale cos ich nie widze nigdzie
|
|
|
|
![]() |
|
|