![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
Wyjadacz ;)
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.03.2005
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wyjadacz ;)
![]() |
generalnie płyty nie są źle nagrane, troche wysokie PI, ale za to bardzo dobre PIF, wyniki mieszczą się w normie i są dobre (nie bardzo dobre). spróbuj nagrać tą płytke z prędkością x8 i daj wykres z nero cdspeed, zobaczymy ile dostanie punktów za jakość. ewentualnie przetestuj płyty dvd+r i zobaczymy jak będzie. z tdk to różnie bywa, zależy na jaką partię płyt się trafi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Nowy na forum
![]() |
Ok. Pale plusy
nr.1 DVD+R TDK x8 palona @8 (pod koniec procesu nagrywania skoki bufora) Materiał nagrywany: Obraz Half-Life_2_DVD_Retail-VENGEANCE.iso Program: Nero Dlaczego nagrawarka automatycznie ustawia mi Booktype ? (scren przedstawia nagrywanie płyty nr 2.) ![]() A tu przebieg z kprobe - płyta nie do odczytania na 16h5s ![]() nr 2. DVD+R TDK x8 palona @6 (w menu dostępne opcje nagrywnia x6 i x8) Materiał nagrywany: filmy divX Program: Nero Przebieg z Kprobe ![]() płyta daje się odczytać .... ale dlaczego nagrywarka automatyczne ustawia DVD-ROM? EDIT: Juz znalazłem - w menu wyboru nagrywarki > w opcjach miałem zaznaczone Automatyczne ustawianie typu księgi. Niestety miałem tylko dwie płyty typu DVD+R i obie wypaliłem, tak że nie mam jak przetestować wypalenia tego obrazu z innym booktype. Ostatnio zmieniany przez ravenboy : 19.12.2005 o godz. 18:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wyjadacz ;)
![]() |
pierwsza płytka nagrana fatalnie, możesz ją spokojnie wyrzucić do kosza. kolejna już nie tak źle. płyty tdk od cmc pomimo tego, że nie są najlepsze, nie powinny się tak źle nagrywać na tym sprzęcie.
nie masz w swoim napędzie najnowszego firmware. spróbuj wgrać bios LS0R i sprawdź co się zmieni w kwesti jakości zapisu. ewentualnie sprawdz jeszcze na płytach sony dvd+r x8 albo verbatim dvd+r 16x i jak na tych płytach będzie tragedia to pozostaje ci tylko serwis. nie napisałeś jaki posiadasz sprzęt, tj. ilość pamięci, chipset płyty głównej itp, może to będzie jakoś pomocne. posprawdzaj, czy masz włączone DMA dla dysku i nagrywarki, napisz jak masz podpięte napędy na taśmie (master, slave). |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Nowy na forum
![]() |
Litek jest zamontowany w kieszeni zewnętrznej podpietej za pomocą USB2.0 do kompa
Tzn do Laptopa IBM T30 + karta PCMCIA 2xUSB2.0 CPU P4 1.8M RAM 768MB HDD 40GB Ale wątpię żeby kieszeń była przyczyną takich błędów - transfer poprzez USB może być jedynie przyczyną skoków bufora przy wypalaniu @8. Jak dorwę gdzieś płytki sony to spóbuję na nich potestować. Dzięki za wszyskie rady Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wyjadacz ;)
![]() |
najważniejsze, to wgraj najnowszy oficjalny bios do tej nagrywarki.
http://www.cdrinfo.pl/download2bios....741&baza=biosy potem testuj dalej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Nowy na forum
![]() |
Mam taki zamiar, tylko obawiam sie żeby się nie wykrzaczył ponieważ naped jest zamontowany w nietypowy sposób (kieszeń zewnętrzna).
Na cdrinfo w faq dot. wgrywania biosów zanalazłem taką notkę że nie zalecają wgrywania do napędów podpiętych inaczej niż na osobnym kablu IDE. Za 2 dni bede miał dostęp do stacjonarki i wtedy zrobię update. Narazie: - Verbatim DVD-R x8 palona @6 (Chyba znalazłem płytki na których będę nagrywał ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wyjadacz ;)
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wyjadacz ;)
![]() |
DVD-R DL VERBATIM 8.5GB 4x palona @4x
płytka odkupiona od osoby, która kupiła ją dla siebie myląc DVD-R DL z DVD+R DL. nośnik przed zapisem posiadał kilka plamek i rysek, co po części usprawiedliwia wysokie PIF. płyta czyta się bez problemu na napędach komputerowych jak również i na stacjonarnym odtwarzaczu PANASONIC DVD-S295. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wyjadacz ;)
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Ćwierćinteligentny...
Data rejestracji: 28.12.2005
![]() |
Jestem od dzisiaj szczęśliwym posiadaczem tej nagrywarki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
moze ktos jakies zdjecia LS zalaczy? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Ćwierćinteligentny...
Data rejestracji: 28.12.2005
![]() |
jak i ? co i ? Szcześliwy jestem bo fajnie nagrywa i ładnie wypala etykietki. Cóż więcej chciałbyś przeczytać ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|