Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.12.2005, 12:44   #1
mattnick
Ćwierćinteligentny...

Data rejestracji: 28.12.2005
mattnick w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy na cdrinfo.pl w ogóle będzie test tej nagrywarki, czy może jest i ja nie zauważyłem ?
Stary 31.12.2005, 14:10   #2
mattnick
Ćwierćinteligentny...

Jak wygląda to wiem, bo sam już paliem. Chodzi tylko o jakąś profesjonalną recenzję i ustawienie w szyku z innymi nagrywarkami...

Zrobiłem głupi test, który mnie bardzo rozbawił...

Czas wsuwania tacki z płytą 1.55 s

Czas wsuwania tacki bez płyty 1.53 s

Ostatnio zmieniany przez mattnick : 31.12.2005 o godz. 14:48
mattnick jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 14:53   #3
Archangel_KS
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.09.2005
Archangel_KS w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich .
Ja tak troszeczkę z innej beczki; mam tą nagrywarkę i wypala mi DVD-\+R bardzo dobrze ale jest problem z DVD-/+RW a mianowicie: nośniki są ok, a jak włoże płytke do napędu nawet juz nagrana i chce wejś na nią to wywala mi komunikat "X:\ nie dostępny napęd. Funkcja nie obsługiwana.", a jak chcę ją wyczyścić to nic nie ma, lub nagrać to programy niby wykrywają płytę ale nie wiedzą co z nią zrobić i stoja w mijscu nic bie zaczynając. Uaktualniałem jej biosa - moze to przez to ??
Archangel_KS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 15:14   #4
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a powinna dobrze wypalac DVD+/-RW - tak wyszlo w testach na www.cdfreaks.com

tu masz linka http://www.cdfreaks.com/article/245/1

a co to za nosniki ?
Stary 02.01.2006, 23:25   #5
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

Data rejestracji: 22.11.2005
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
jak sie nazywa alternatywny progs do wypalania etykiet na płytach LS bo mi umkneło i nazwe jesli łaska

--edit--
SureThing CD Labeler 4 SE

Ostatnio zmieniany przez FatAlbert : 02.01.2006 o godz. 23:29
FatAlbert jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2006, 23:47   #6
mattpl
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.01.2006
mattpl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam takie pytanie czy podczas wlaczania komputera harknie wam tak dziwnie nagrywarka nawet glosno ? albo np jak wloze plyte cd-r tylko jak cd-r ! to tak dziwnie pryka ciągle , przestaje kiedy ja wyjmę , albo jak wloze jakąś czystą płyte i wejde w mój komputer klikne na ta stacje to pisze takie coś "G:\Nie jest dostępna - niepoprawna funkcja
" , kolejne pytanie ktore na poczatku juz mnie zasmucilo to bylo to ze jak sobie wzialem w reke ta nagrywarke i poruszalem w gore i w dol to cos w srodku latalo jakby jakis odlamek czegoś proszę o odpowiedź dziekuje !
mattpl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 21:18   #7
SpeedFreaK
Guru

Data rejestracji: 06.09.2004
SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez mattpl
mam takie pytanie czy podczas wlaczania komputera harknie wam tak dziwnie nagrywarka nawet glosno ? albo np jak wloze plyte cd-r tylko jak cd-r ! to tak dziwnie pryka ciągle , przestaje kiedy ja wyjmę , albo jak wloze jakąś czystą płyte i wejde w mój komputer klikne na ta stacje to pisze takie coś "G:\Nie jest dostępna - niepoprawna funkcja
" , kolejne pytanie ktore na poczatku juz mnie zasmucilo to bylo to ze jak sobie wzialem w reke ta nagrywarke i poruszalem w gore i w dol to cos w srodku latalo jakby jakis odlamek czegoś proszę o odpowiedź dziekuje !
Latała pewnie głowica odczytująca, bo przecież jest ruchoma

Co do "prykania" to jest to normalny objaw, a komunikat windowsa jak najbardziej normalny- przecież płyta jest czysta, więc nic na niej nie ma :cool:

Nie musisz sie martwić, raczej wszystko jest OK.
Stary 10.01.2006, 22:33   #8
ravenboy
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.03.2005
ravenboy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@skyrider

Doświadczenia jak wiemy nikt nie zastąpi - dzięki za wszystkie rady i sugestie!

Ale żeby nie było tak pięknie to jest kolejny problem.

Występuje tylko przy "mojej" konfiguracji, tzn napęd w zewnętrznej kieszeni USB2.0
Chodzi mianowicie o wypalanie LightScribe.
Wyskakuje następujący błąd:

W nero jest podobnie z jednym wyjątkiem, czasem uda się wypalić etykietę w najmniejszej rozdzielczosci (szkic) ale żadko, najczęściej wyskakuje w połowie błąd i mam 0.5 DVD wypalone a reszta .... mogę oczywiście nadpalić tym samym projektem, i owszem czasem się to udaje i cała etykieta zostaje umieszczona na powierzchni, ale ponieważ "drukowanie" było robione "na raty" to estetyka takiej płyty pozostawia wiele do życzenia (początek jest ciemniejszy, a koniec jaśniejszy
ravenboy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2006, 00:26   #9
Pindel
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.11.2005
Pindel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Moje pytanie moze wydac sie glupie, ale ta cala "lightsribe" to dla mnie nowosc wiec zaryzykuje. Przed chwila wypalilem obrazek, ale jest on nadrukowany jak by w sepii. Czy da sie spowodowac by wydruki mialy kolor? np. czerwony.
Pindel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2006, 10:11   #10
ravenboy
Nowy na forum

@Pindel

Nie da sie.
Technologia light scribe umożliwia wypalanie w odcieniach szarości (sephia czy jak tam wolisz ) .

Może zainteresuje cię Label Flash to podobna do light scribe technologia wypalania etykiet ale firmowana przez NEC'a. (sam nie mam, nie widziałem a jedynie czytałem)

Można nią drukować laserem na obu stronach nośnika! - i ponoć ilosć barw jest większa, tylko jeszcze nie widziałem nośników na naszym rynku.

Pozdro
Stary 11.01.2006, 14:37   #11
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez ravenboy
Można nią drukować laserem na obu stronach nośnika! - i ponoć ilosć barw jest większa, tylko jeszcze nie widziałem nośników na naszym rynku.

Pozdro
sa w proline.pl , ale ostatnio podrozaly
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2006, 12:40   #12
mattnick
Ćwierćinteligentny...

Moja tylko wydaje piki (elektroniczny dźwięk) jakby się logowała. Brzmi to tak jak załączanie alarmu samochodowego z pilota...
Stary 10.01.2006, 21:06   #13
ravenboy
Nowy na forum

Odnośnie "bipów" : moja też je wydaje, szczególnie przed rozpoczęciem procesu nagrywania jak jeszcze nie zapełni sie bufor ( wtedy chyba testuje/sprawdza nośnik)

Co do kontynucji moich testów to przypomnę:

Mam w nietypowy sposób podpięty napęd:
Nagrywarka jest w kieszeni na USB2.0 podpiętej poprzez Kartę rozszerzeń PCMCIA 2xUSB2.0 do laptopa IBM T30.

Mam problem z testowaniem za pomocą CD-DVD Speed (na 100% to przez sposób podpięcia bo po wyciągnięciu z kieszeni i podłączeniu do stacjonarki CD-DVD Speed chodzi super)

Natomias na Laptopie wyskakuje zawsze coś takiego:

Nie ma jednak problemu z programem K-probe

A jeżeli chodzi o nośniki (minusy) to POLECAM DVD-R Sony (AccuCORE) kupiłem w MediaMarkt cake 10szt i jak dotąd z wszystkich nośników (marek) które testowałem wypadają najlepiej:

DVD-R Sony x8 palona @4

Stary 10.01.2006, 21:09   #14
skyrider
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 14.07.2004
skyrider niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ravenboy
DVD-R Sony x8 palona @4
a nie mówiłem ?
skyrider jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2006, 23:07   #15
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
pindel, czytalem na cdrinfo w newsach, dosyc dawno ze mialy wyjsc plyty LS inne niz zlote, np czerwone, zelone, ale cos ich nie widze nigdzie
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: