![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.08.2007
![]() |
![]()
Witam
Chcialem nagrac sobie fotki z wakacji (jakies 3,5tys plikow "jpg" posegregowanych w 11 katalogach - calosc zajmuje jakies 4,2GB). Mam nagrywarke LG GSA-4163B. Po zapisie plyty (Verbatim Archiwal Grade) zakonczonym powodzeniem, plyta nie przeszla weryfikacji Nero (wersja 7). Po probie odczytu, niektore fotki wyswietlaja sie cale, niektore tylko fragment. Mysle sobie, moze plyta uwalona wiec wkladam tym razem Verbatim Azo - po udanym zapisie znow bledy!! Nieco poirytowany porzyczam DVD Pioneer 112D - pewny ze moj LG juz dogorywa wypalam ponownie Verbatim Archiwal Grdade - znowu bledy!!!. Ponownie nagrywam Pionkiem tym razem na TDK DVD-RW - ponownie bledy!! Wszystkie plyty nagrywane z predkosciami 4, 6, 8. Dodam ze problemy zaczely sie niedawno, wczesniej nie mialem takich "kwiatkow". Komp nie krecony jedynie pamieci (1GB) byly od poczatku ustawione na CL2 - ale memtesty wypadaja ok. W systemie ustawione UDMA-66, plyta glowna Abita na nforce4, zasilacz Chieftec 420W. Juz nie wiem co moze byc przyczyna blednego zapisu danych - stosowalem rozne plyty, rozne nagrywarki, rozne predkosci nagrywania i dalej to samo - najdziwniejsze jest to ze Nero konczy nagrywanie prawidlowo, dopiero przy weryfikacji sypie bledami a dane na plycie sa uwalone. Moze to wina tasmy (w co watpie, bo wczesniej nie byla ruszana, a po zamontowaniu Pionka dokladnie ja docisnalem), moze winny jest Nero?? Moze jakies sugestie?? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Te same zdjecia sa uwalone ?
Moze zmien nazwe katalogu bo mialem taki skecz z odcinkiem jednego serialu ze jak zmienilem jego nazwe po rozpakowaniu z archiwum to wyskakiwal jakis blad n odtwarzaczu ![]() Wracajac do tematu. Pojdz do kogos zaufanego z dyskiem i nagraj tam zdjecia na sprzecie tej osoby. Mnie juz nic nie zdziwi. I jeszcze jedno, mozesz tez sprobowac jakiegos innego programu. Tylko plyta rw by sie przydala do tej zabawy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Musze chyba zainstalowac jakis inny soft do wypalania - co proponujecie? Pozdro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spr***243;buj IMGBurnem
Ponadto ja swoje fotki zabezpieczam DVDIsasterem. Kilkadziesi***261;t tysi***281;cy badsector***243;w nie robi wtedy r***243;***380;nicy cho***263; oczywi***347;cie nie namawiam nikogo do takich test***243;w ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 31.08.2007 o godz. 12:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |