![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.10.2004
![]() |
widze że jesteś fahowiec w nagrywarkach a ja laik i tak właśnie coś się dzieje z moją nagrywarką Liteon 1633.Wgrałem nowy bios Bs0H I MAM PROBLEMz nagraniem Howka DVD-r x4(którą przerobiłem w omni paczerze na x 8) zepsułem już tzry i nic do 60 % idzie i błąd .Wstawiłęm nowy bios ale bez omni paczera od sony BY01 i to samo .Mam też od kolegi nagraną płytkę DWD+RW i nie chce mi jej odczytać trochę coś tam widzi i nic więcej. Proszę o pomoc ,a jeszcze jedno nie mam zapisanego pierwszego biosu BSOC a chciałem wrócić z powrotem i sprawdzić ten na stronie CDrinfo jest jakiś mały plik i nie chce mi odpalić . Plis!!!mój adres daneex@interia.pl lub dan71@tlen.pl
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Najlepiej wgraj bios od Memorex'a BWSE bez zmiany strategii zapisu, wypala najlepiej, jest stabilny. I spróbuj ponownie na tańszych nośnikach różnymi programami do zapisu. Dobry do wypalania tańszych płytek jest DVD Decrypter. Powodzenia. ![]() Od dzisiaj testuje płytki z prędkościami skanowania x4 i x8. Taki test potwierdza dobrą jakość nośnika i zapisu. Sony DPR120N2 +R x4 strategia zapisu MCC /003/00 +R. Prędkość skanowania x4 Prędkość skanowania x8
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:54 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
![]() ![]() |
TDK +R x4 strategia zapisu MCC /003/00 +R.
Prędkość skanowania x4 Prędkość skanowania x8
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:54 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
ladnie
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.09.2004
![]() |
cd testow moich liteon i nec plyty esperanza 99 min
obie nagrane na memorexie krotsza 40 x dluzsza 32 x zapis na necu niemozliwy i odczyt tez nie A dokladnie dluzsza wogole niewidziana przez neca nieda sie testow zapuscic bo wywala ten napis i jakis glupi czas dlugosci plyty krotsza przeszedl test transferu ale sie zawiesilo na czasach przeszukiwania (zatrzymalo sie i czekalem z minute potem dalem stop ) w windowsie nieda sie skopiowac plikow z konca cd na dysk nec. Memorex tu wszystko ok i skopiowac sie da i wszystkie testy przechodzi i pod koniec cd odczyt jest nawet wiecej niz 48 x !!! (ponad 53 na dluzszej plycie)niewiedzialem na ile testowac jakosc plytek cd to dalem max moze mi ktos napisze na ile powinno byc ustawione ? jakosc cd esperanza 99 min 2.png jakosc cd esperanza 99 min.png memorex odczyt cd 99 minut esperanza 2.png memorex odczyt cd 99 minut esperanza .png nec odczyt cd 99 minut esperanza 2.png Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 14.03.2015 o godz. 08:41 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
cd odczytu esperanzy nec i jeszcze 1 test ktory mnie zmartwil powaznie test odczytu plyty esperanza 4x - nagrywanej 4 x a pod koniec na nosniku jakas kropka. I odrazu pytania mam do ekspertow bo niewiem co jest:
1.Dlaczego przechodzi test w kprobe na memorexie jest co prawda gwaltowny skok pif (remove the spike wlaczone) ale idzie do konca i nie pokazuje zadnych bledow ?. Chcialem ja otworzyc teraz (bo obrazy gier tam mialem) i nieda sie skopiowac na dysk 1 obrazu 2.testuje dalej na memorexie (ta sama plyte) w nero transfer idzie w miare dobrze wydaje sie ze najgorsze juz przeszlo a nagle wyskakuje taki blad w nero (zero proby odczytu zwolnienia odczytu tylko od razu ten blad tak jakby korekcja nie dzialala ) ? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
test 2 plyt eproformance 8x + nagrane na 8x. Nec mimo ze mial niewiele dluzsza plyte od tej nagrywanej na memorexie ok 50-100 mega nagrywal 53 sekundy dluzej prawie 10 minut (obie plyty nagrywane w nero danymi, czas liczony do wyskoczenia napisu "zapis zakonczony powodzeniem") Plyty testowalem dodatkowo w nero ta nagrana na memorexie zostala oceniona w tescie jakosci na 90 % a ta na necu na 85 % (wynikalo by ze ten wskaznik pi niema duzego znaczenia tylko pif) .Test transferu wrzucilem dla 1 plyty z neca bo dla drugiej jest to samo.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Prośba o dalsze testy.
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
ale dlaczego tu dajesz plus dla neca w tym ostatnim tescie wypadl gorzej jak pisalem nagrywal 53 sekundy dluzej i niewiem czy osiagnol te 8x zapisu. A ten gwaltowny wzrost pi w memorexie moze byc spowodowany wlasnie tym ze nagrywal o wiele szybciej (pozatym lepsze czasy wyszukiwania w memorexie i jak codeking w omni zrobi late na 16 x odczyt i moze polaczy jakos dobre strony biosow sony odczyt porysowanych plyt i memorex zapis to niebedzie mocnych na liteona)
Dolaczam testy tych eproformance robione w nero i mimo gorszych wynikow ogolnych plyta z memorexa zostala oceniona wyzej test nero plyta eproformance nagrana 8x memorex.png test nero plyta eproformance nagrana 8x nec.png Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 14.03.2015 o godz. 08:42 |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
To lepiej mniej czekania na wynik bedzie a moze od razu 12 x odczyt ? przeskanuje te wyniki co wrzucilem na osiem 8 i wrzuce tu
Wrzucilem pare ale winiki sa co najmniej dziwne skan 8x eproformance palony na memorexie.PNG skan 8x eproformance palony na nec.PNG skan 8x gigamastera palony na memorexie.PNG skan 8x gigamastera palony na nec.PNG skan 8x verbatim palony na nec.PNG Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 14.03.2015 o godz. 08:42 |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Ocena po powtórnym teście Verbatima.