![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.05.2004
![]() |
KProbe + 851S - duza ilosc bledow
Czesc,
Mam LiteOn'a 851S i z ciekawosci przetestowalem 2 plytki programem KProbe. Zaniepokoila mnie ilosc bledow. Pierwsza plyta - DVD+R nagrana przez znajomego na Sonu DRU510A: PImax 445 POmax 192. Druga plyta - nagrana na moim LiteOn'ie (plyta TDX DVD-R x4 nagrywana z predkoscia x2): PImax 907, POmax 134. Znajomy znalazl nastepujaca interpretacje wynikow: "Na CDFreaks mozna znalezc taka oto interpretacje przy ustawieniach k-probe na predkosc odczytu 4x i 8 ECC : When set to 8 ECC this is a fine guideline Good: Below 50 PI average and MAX not over 100 PI. PO max less than 10 ok: Below 100 PI average and MAX not over 280 PI. PO max less than 20 bad: PI max over 300 and PO max over 32 Crap: PI max over 900 and PO max over 100" Wynika z tego, ze moj LiteOn nagral fatalnie. Jakie jest Wasze zdanie? Pozdrawiam, Czarekk |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.05.2004
![]() |
Ooops.. wcielo gdzies zalaczniki przy pierwszej wiadomosci... dodaje je teraz ;-)
|
![]() |
![]() |
#3 |
---===//eLWu\\===---
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
siemka wgraj tego biosa do nagrywarki, bardzo mocno poprawia jakosc zapisu, oto moj wynik kprobe plytki TDK ktora wypalilem na tym biosie.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.03.2004
![]() |
Wajchiusz dobrze ci radzi wgraj tego biosa i powinno sie poprawic pal 2,4 i powinno byc ok. Przynajmnie u mnie hest PI-max 27 PO max- na plytach Esperkix4 DVD+R
|
![]() |
![]() |
|
|