![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
LiteOn to totalne gó***!!!
Po zakupie LITKA 411S cieszyłem się nim miesiąc. Oddałem do reklamacji, dlatego że płyty poprawnie wypalane były w 60 - 70 %. Po upływie takiegoż właśnie czasu trwania filmu w PowerDVD wyskakiwał "Error Code XXXXXXXX (te X-y to jakiś tam z kolei numer). Dysk może być uszkodzony lub zanieczyszczony.", a na stacjonarnym filmy żabkowały: co 1 sekundę pojawiała się kolejna klatka obrazu.
Zamiast 411S otrzymałem w zamian 451S ale kryzys się nie skończył. Tu błędy były podobne ale występowały chaotycznie. Mało tego takie błędy pojawiły się również przy próbie odtwarzania płyt tłoczonych; oryginalnych płyt z filmami. A wymiana firmware co mi dała? A to dała, że zapis płyty kończy się zaraz po tym jak się zaczyna. Nagrywanie zatrzymuje się podczas wpisywania Lead In. Skusiłem się na tani shit. Jednak będę miał możliwość wymiany rekordera jak tylko tego zareklamuję. Na pewno nie będę się wahał! -----------Moja PaCzka:-------------- ASUS P4P800 CELERON 2.4 512 MB DDR 400 GF FX 5600 256MB BARACUDA.7 80 GB PLEXTOR 4824A no i ten LITEK |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
a ja na twoim miejscu szukał bym przyczyny w swoim sprzęcie - dwa modele i dalej tosamo?!
mój litek od początku sprawuje się na pięć i nie mam z nim najmniejszych problemów,zero płytek w koszu nawet tych za 5 zeta i wszystkie odczytuja się w stacjonarnym tak więc sprawdz dobrze swój sprzęt PS i tak jak inni sugeruje reinstalke windy powodzenia
![]() Ostatnio zmieniany przez namor : 06.02.2004 o godz. 21:16 |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
CzŁowieku Sprawdz Sobie Swojego Windowsa I SkoŃcz Biadolic Bo IdĘ O ZakŁad Ze Nawet Plextor By Sie WysypaŁ Na Twoim Sprzecie.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
czytając dalej....problem pewnie tkwi nie w nagrywarce lecz samym systemie
![]() |
![]() |
#5 |
Registered
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
a ja też mam Liteonka LDW-451s po niewielkiej przeróbce zrobił się na LDW-851s pali wszystko co popadnie. Zmień parametry swojego sprzętu bo zagłusza napędy i nie WKUR...... ucha liteon jest THE BEST!!!!
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.01.2004
![]() |
Ja też mam Liteonika LDW 451S i jakoś wszystko bryka bez zarzutu. Co prawda zmieniłem bios na nowy-no bo po coś tam wypuszczają te biosy- i zero problemów. Także ja również proponuję odświeżyć system i pewnie bedzie wszystko ok.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Pentium4ever
![]() |
Po zakupie 411S wszystko było super. Byłem w 7 niebie. Wypaliłem ok 30 filmów. Aż nagle nie wiem co mnie podkusiło zmieniłem BIOS płyty głównej (choć ta zaledwie 0.5 roku na rynku naszym była). Po wymianie BIOSu zaczęły się problemy z LITKIEM, czytnik DVD LG padł całkim bo nawet rozkręcić płyty nie chciał najlepiej tortury przetrwał PLEXTOR choć z odczytem płyt ma problemy ale zapisuje fenomenalnie.
Zawiniłem być może sam sobie bo przekonany jestem że to wymiana BIOSu jest tu przyczyną. Wszystkie wyżej wymienione napędy padły po niecałych 2 tygodniach od flaszowania. Może to trochę mało prawdopodobne ale miałem już taki przypadek z płytą GIGABYTE z sercem PIII 933. Tam po wymianie BIOSu padły mi dwa napędy czytnik DVD LG i wysmażywarka LG x8 (kostowała w tamtych czasach 815 zł). Mój znajomy też przeżywał podobne koszmary padł mu LG x52 CD-ROMek. Powróciłem co prawda do pierwotnego BIOSu ale to nie pomogło. Tamte 3 napędy nie ożyły (no oprócz PLEXA), a te całe zabiegi z BIOSem pozostawiły jakąś skazę skoro nowy LITEK siada. Ratuje mnie wymiana płyty głównej? |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Ratuje cie intalacja systemu na nowa w zaleznosci od tego jak duze zmiany poczyniono wnowym biosie system mógł sie wysypać.
No i radzę sprawdzic wszystkie ustawienia w biosie. |
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
Data rejestracji: 31.01.2004
![]() |
Cytat:
Powinieneś najlepiej resetnąć Bios "ze zworki" (niektóre Bios'y mają niedostępne dla użytkownika opcje które tylko twardy reset ustawia odpowiednio, różne wersje Bios'ów różnie interpretują ustawienia w staticRAM'ie i pojawiają się niezgodności) Następnie ustawić optymalne parametry w Bios'ie, później postawić czysty system od zera... Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.01.2004
![]() |
Witam wszystkich.
Jakieś 3 miesiące temu kupiłem Lieona 811s skusiła mnie dobra cena no i marka. Od początku jak wyszły nagrywarki Liteona CDRW używam ich u jestem w 100% zadowolony chociaż ram mi padła ale to musiała być jakaś wada bo w tydzień po zakupie ![]() Na początku używania 811s nie było problemów paliła pięknie aż miło, po czym zaczeło się coś psuć ![]() ![]() ![]() Może macie jakieś rady odnośnie tego problemu z wypalaniem płyt. Większość przypadków psucia płyt polegało na błędach w odczycie danych z tych płyt (Verbatim, TDK) z Esperanzą, BestMedia i Dysan brak możliwości zakończenia nagrywania ![]() Biosu na płycie nie zmieniałem od kiedy mam 811s ![]() Do nagrywania płyt używam Nero 6.3.0.3 może on ma jakiegoś buga? Wiecie coś na ten temat? Ostatnio zmieniany przez guliver1973 : 07.02.2004 o godz. 10:10 |
![]() |
![]() |
#12 |
Pentium4ever
![]() |
Wrzuciłem LITKA do innego kompa i działał.
Swój system przejechałem Norton Win Doctorem, podłączyłem rekordera i też działa, narazie przetestowałem go na 3 płytach (DVD-RW x2 Verbatim i 2 szt. Esperanza DVD-R x4). W poniedziałek idę do sklepu się spłukać. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Bywalec
Data rejestracji: 27.02.2002
![]() |
Cytat:
Przy okazji - nie wszyscy o tym pamiętają, wręcz zapominają, że zasilacz kompa powinien być podłączony do gniazda z "zerowaniem". Mam instrukcję do zasilacza Enlighta, w której stoi to jak byk. Miałem kilka przypadków kiedy to było właśnie przyczyną problemów. Jakie schizy mogą się dziać przy braku zerowania - to przekracza ludzką wyobraźnię i to są prawdziwe "stany nieustalone". |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Pentium4ever
![]() |
Diś przeprowadziłem kilka następnych testów LITEK kaprysi jak nastolatka raz wypala dobrze raz zatrzymuje się przy zapisywaniu Lead In
apropos zasilaczy u mnie w kompie nie ma już oryginalnego zakupiłem nowy 400 watowy a jeśli chodzi o zerowanie to takie gniazda mam wyłącznie w łazience a poza tym nie jestem pewien czy to nie prowizorka przyszło mi jednak do głowy uziemianie co ty na to JaHo mój znajomy ma w swoim kompie tuner TV - mówił mi że gdy połączy drutem obudowę z kaloryferem to obraz na monitorze się poprawia poza tym test na innym kompie był jednokrotny - wstawiłem rekorder; przeszło Lead In no to "Anuluj" i rekorder spowrotem do mojego kompa - podejrzewam że na tym innym kompie sytuacja byłaby podobna jak wspomniałem we wcześniejszych postach podejżewam że to płyta główna z LITKIEM się po wymianie BIOSu dogadać nie może - będę miał dostęp do kontrolera IDE i wtedy spróbuję ale twoje uwagi również wezmą pod rozważanie odciąże kompa od zasilania najmniej przy wypalaniu potrzebnych użądzej i spróbuję |
![]() |
![]() |
#15 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
Cytat:
Pale na linuxie i na windzie spaliłem 1(!!!) płyte na 30 wypalonych..to chyba nie jest normalne ze raczej jest problem ze sprzetem... ![]() No chyba ze nadal uwazasz ze to liteon to kup sobie toshibe albo sony albo cokolwiek i jak wydasz kaski w cholere to zaczniesz się zastanawiac tak ![]()
![]() |
|
|