![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
LiteON vs Pioneer
Witam!
To moj pierwszy post w tym dziale. Wiem ze na poczatku dostane niezle baty za taki temat, no ale nikt nie mowil ze zycie jest latwe. Poczytalem Troche o tych calych nagrywarkach DVD na tym forum, bo przymierzam sie do takiego urzadzenia. Trza jakos wykorzystac w konu 420 watt i jedna tasme w tym moim zlomie. Jaka Nagrywarke mam wybrac, bo ogolnie polecacie Lite-ON DVD+/-RW SOHW-832S i Pioneer DVD+/-RW DVR-107D No i moja sytuacja wyglada tak ze jestem zielony. To magiczne pudelko bedzie mi potrzebne do nagrywania plytek DVD i odtwarzania plytek DVD i do niczego wiecej bo mam LG-GCE8520B wiec nie bede nic innego odwtarzal w DVDRW. Ktora mam wybrac w sumie do domowego uzytku, czasem nagrac jakis film, czasem 5gb danych? Polka cenowa jest mniej wiecej ta sama, wiec was doswiadczonych uzyszkodnikow prosze o rade PS. Jescze raz sorki za taki temat. Pozdro ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
mallow witamy w dziale DVD Forum
![]() Ja bym Ci polecił LiteOn'a 832S ![]() Mam takiego i sprawuje się super i do nagrywania filmów i do danych. P.S. Za chyba coś ok. 30zł więcej niż 832S masz LiteOn'a 1633S, który pali już 16x zamiast 8x ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
jeżeli wybór ma być tylko między tymi dwoma to zdecydowanie Pioneer DVR107
jeśli nie to polecam jeszcze Pioneer DVR 108 lub Nec 3500
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#6 |
Koordynator
CDRinfo VIP
![]() |
No dobrze, widze ze mam chyba troszke przestarzale dane.. wiec teraz w gre wchodzi
Pioneer 108 i Litek1633S ![]()
#8 | |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Koordynator
CDRinfo VIP
![]() |
hm... tylko ta 108 jest troche poza moim zasiegiem :?
#11 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Mallow - teraz Ci powiem dlaczego powinienes wybrac NECa. Masz do wyboru LiteOna, Pioneera i NEC. Zastanawiasz sie nad Pioneer vs LiteOn. Jak bartek zauwazyl na dobrych plusach te napedy sa porownywalne, ale przy wypalaniu kiepskich nosnikow (i przy wypalaniu minusow) dzieli je spory dystans na korzysc pionka. Krotko mowiac jak chce miec sytuacje ze idziesz - patrzysz o jaka ladna plyta 'no name' wsadze ja do palnika i wypale, to z Liteonem nie bedzie rozowo gdy potem bedziesz chcial tak nagranej plyty uzyc, a pioneer ma spore szanse ze przynajmniej przez kilka pierwszych dni pocieszysz sie nagraniem ![]() No wiec pada na NECa. I jest fajnie tylko czasem jeszcze dochodzi kolejna czesc ciagu przyczynowo-skutkowego i dopowiadamy - no ale po co nagrywac na cienkich nosnikach jak i tak sie wywala wczesniej czy pozniej. A przeciez Liteon jest tanszy od NECa, wypala plyty z gornej polki rownie dobrze a oprocz tego ma najwieksza scene pasjonatow kombinowania softami no i jednak zauwazalnego Kproba. Kolo sie zatacza i dupa zbita wracamy do poczatku ![]() |
||
![]() |
![]() |
#13 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Ja bym powiedził tak :
Lubisz przygody, ciekawych ludzi i ciągłe zmiany, ruch , życie ! Kup Litka ! Przy zmianach softu , i testach w kprobe jest sporo zabawy ! Nowe nośniki , pomiary, dyskusje, coś się dzieje i wygląda to nieźle! Jak cenisz spokój , i nie bawią Cię strategie palenia to może Pionek ? Generalnie : wszystkie palniki są równe ale są palniki równiejsze od innych ! Tylko sam już niewiem które to są ! ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 | |