![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
LiteOn LVD-2001 Recenzja?
Witam!
Mam już od pewnego czasu w rękach (a raczej na biurku ![]() -Odczyt DVD, DVD dwuwarstwowe, DVD+/-/R/RW/RAM. -Odczyt VideoCD, SVCD, czegoś z multisesją (płyta A, zamkniętą B - niezamkniętą) -Testy DAE z wykorzystaniem wyjść cyfrowych audio -Filmy kompresowane przy pomocy: DivX 3.11, 4, 5 i x-vid (A - jeden na płycie, B - kilka filmów w tych formatach na jednej płycie DVD) Mam w miarę dobrą kartę do grabowania obrazu - Hauupauge RV350, więc będą zrzuty ekranu ze wszystkich możliwych ekranów player'a. Jeżeli macie jakąś lepszą propozycję na kartę do grabowania - to walcie jak w dym. Proszę również o pomoc w ustaleniu procedury testowej. Pozdrawiam.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Były user
![]() |
Czy mam rozumieć, że nikogo testy stacjonarnych DVD nie interesują?
![]()
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Mnie interesują tylko ze to co napisałeś to chyba wystarczy żeby stwierdzić czy
Dvd jest dobre czy złe, oczywiście po testach. Może jeszcze zaglądanie do środka DVD i stwierdzenia że DVD MANTA ma bebechy PANASONICA DVD-S75 to był przykład. |
![]() |
![]() |
#4 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
- odczyt płyt DVD+R/-R ze skompresowanymi filmami w opcji z menu i "only movie" czyli bez menu. - odczyt płyt CDR/RW oraz DVDR z mp3, czy pokazuje całe tytuły, jakie jest menu do mp3. Pozdrawiam Jabba |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.11.2003
![]() |
test
Hmm! Mnie osobiście interesuje test na obecność POLSKICH literek na ekranie w trakcie odtwarzania DivXów.
I nie chodzi tu o PL-ki w menu urządzenia, ale subtitle z plików textowych DivXa w trakcie odtwarzania filmu... Także, zarówno ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Były user
![]() |
Z tego co się orientuję obsługuje napisy w formacie subrippera (srt). Nie wiem jeszcze jak z kodowaniem .pl znaków.
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
proponuje sprawdzic m.in. kompatybilnosc z ac3 i bidivx. Bo ogg container pewnie nie lyknie ...
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
ostatnio nawet pytałem się na łamach forum.cdrinfo.pl (http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&highlight=DVD) o formaty płyt obsługiwane przez stacjonarne DVD, więc może wymienisz wszystkie rodzaje płyt czytane przez to cudo
I otrze z Ich oczu wszelką łzę, a śmierci już odtąd nie będzie. Ostatnio zmieniany przez eloise : 21.11.2003 o godz. 23:00 |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.08.2003
![]() |
Może warto też sprawdzić bardziej nietypowe formaty jak XVCD i XSVCD i podobne - żadko które odtwarzacze DVD to łykają.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() |
Dosyć spory opis znalazłem pod adresem:
http://www.kitsapcomputers.com/lvd2001.htm i mam dwa zasadnicze pytania: - czy nowa wersja biosu umożliwia odczytywanie z kart czegokolwiek innego niż tylko zdjęć ? - co z pełnym wykorzystaniem portu IDE (twardziel) ?
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Kiedy rusza test?
|
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
a kiedy koniec testu bo sie juz doczekać nie można, divx.pl chwali sie swoimi kiss-ami a człowiek chciałby przeczytać test z prawdziwego zdarzenia jak na cdrinfo
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
tak jak myślałem, zapowiedź znikła to pewnie nie doczekamy się testu
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Hej test bedzie i bardzo dziekuje za wasze propozycje.
Zostana wziete pod uwage przez nowego testujacego. Niestety jak wiecie Sobal juz nie prowadzi dla nas testow i inna osoba musiala zajac jego miejsce. Wymaga to czasu i potem juz ruszymy z kopyta. Mysle, ze z poczatkiem stycznia beda znane dokladne terminy testow tego napedu. Tym razem terminy podane na stronie beda dotrzymane i jak bedzie tam napisane np 20 styczen to test bedzie wisial 20 stycznia. Prosze o odrobine cierpliwosci ![]()
#15 | |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
można trochę więcej na temat?
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|