Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.10.2004, 20:55   #1
Pastor
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.09.2004
Pastor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mała dyskusja

Wymyśliłem sobie by zrobić płytkę DVD z muzyką ale w trochę inny sposób.
Chodzi mi mianowicie o to by na płytkę DVD wrzucić kilka płyt CD audio i zrobić
do tego menu. Wyglądało by to tak: wkładam płytkę do odtwarzacza na telewizorze pojawia się ładne kolorowe menu zawierające okładki płyt , wybieram daną płytę wciskam start i z głośniczków płynie ładna muzyczka. Ekran w tym momencie robi się czarny lub można załączyć jakieś ciekawe graficzki np zdjęcia zespołu. Przyciskiem I<< lub >>I przechodzę do kolejnych utworów (tak jak ma to miejsce z przejściem do danej sceny w filmie).
I co wy na to? Ciekaw jestem waszego zdania na ten to temat.
Czy coś takiego jest do zrobienia?
Pastor jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.10.2004, 20:57   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pastor
do tego menu. Wyglądało by to tak: wkładam płytkę do odtwarzacza na telewizorze pojawia się ładne kolorowe menu zawierające okładki płyt , wybieram daną płytę wciskam start i z głośniczków płynie ładna muzyczka. Ekran w tym momencie robi się czarny lub można załączyć jakieś ciekawe graficzki np zdjęcia zespołu. Przyciskiem I<< lub >>I przechodzę do kolejnych utworów (tak jak ma to miejsce z przejściem do danej sceny w filmie).
Faaajne! Faaajne!
VIZZARD jest offline  
Stary 07.10.2004, 21:03   #3
Pastor
Nowy na forum

Że fajne to i ja wiem, miałem na myśli dyskusję bo mam pewne pomysły jak to zrobić a jestem ciekaw jak wy "forumowicze" to widzicie od strony technicznej .
Pastor jest offline  
Stary 07.10.2004, 21:17   #4
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pastor
może nie nie wszystko to co chciałeś ale większość da rade zrobić w Audio DVD Creator
Stary 07.10.2004, 21:19   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pastor
Że fajne to i ja wiem, miałem na myśli dyskusję bo mam pewne pomysły jak to zrobić a jestem ciekaw jak wy "forumowicze" to widzicie od strony technicznej .
No nie wiem czy to takie oczywiste

Że to fajne jest

Są różne gusta i dla niektórych

Może się to wydać np. dennym pomysłem
VIZZARD jest offline  
Stary 07.10.2004, 21:39   #6
Pastor
Nowy na forum

A czy to jest forum o gustach? czy raczej zagadnień dotyczących nagrywania.
A jak komuś zagadnienie wydaję się denne to raczej powinien zmienić stronę na http://www.przyjaciolka.pl/
Pozdrawiam
Pastor jest offline  
Stary 07.10.2004, 21:57   #7
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Pastor
A czy to jest forum o gustach? czy raczej zagadnień dotyczących nagrywania.
A jak komuś zagadnienie wydaję się denne to raczej powinien zmienić stronę na http://www.przyjaciolka.pl/
Pozdrawiam
Jak by nie było o gustach

To by po pięć tematów dziennie nie było:

"A co kupić?"

I wymiany poglądów też by nie było

Bo wszyscy wybierali by to samo

Widzę, że kolega z góry założył, że swoim pomysłem

Wspiął się na wyżyny intelektualnej ekstazy ^_^

I każdy kto jest odmiennego zdania jest be

Polecam uważne czytanie swoich postów:
Cytat:
Napisany przez Pastor
Ciekawe kto to napisał, ha?

A co do http://www.przyjaciolka.pl/

To widzę, że adres ten jest koledze dobrze znany

Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 07.10.2004 o godz. 21:59
VIZZARD jest offline  
Stary 07.10.2004, 22:08   #8
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
znany i moze czesto odwiedzany

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 08.10.2004, 00:58   #9
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pastor
oj ale pracy cie czeka i plytek by zrobic z tego cos takiego jak piszesz
co chcecie od http://www.przyjaciolka.pl/ piekna strona a ile informaci i mondrosci tam zawrtych
legion jest offline  
Stary 08.10.2004, 08:07   #10
Pastor
Nowy na forum

Co do przyjaciółki to wcale nie byłem złośliwy

Pracy może dużo ale efekt może być ciekawy. Może w weekend się troszkę pobawię jak coś wymodzę to się podzielę wrażeniami.
Pozdrowionka
Pastor jest offline  
Stary 08.10.2004, 14:36   #11
Ufil123
Forumator

Data rejestracji: 04.04.2004
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mialem kiedys podobny pomysl ,jest to jak najbardziej do zrealizowania!!!
widze to tak:
menu
1.robisz glowne menu - w ktorym zamieszczasz dane okladki z plyt
2.nastepnie robisz menu do kazdej plyty w ktorym bedzie np.spis piosenek

konwersja audio ->dvd
1.przerabiasz pliki z mp3 lub z plyty audio do formatu mp2 lub ac3 (np.ffmpeggui)
2.robisz obraz z okladek danego zespolu lub ich zdjecia (np.w formie pokazu slajdów) lub sciagasz z sieci filmiki ktore przedstawiaja jakies tam obrazki (tak jak w windows media player)
3.obraz przerabiasz na mpv ( wodpowiedziej rozdzielczosci)
4.teraz pozostaje tylko authoring - wszystko mozna bbbardzo fajnie polaczyc w DVDMaestro - wiedze to w ten sposob ze po kazdym utworze nastepuje powrot do menu aktualnie sluchanej plyty!!!

jak znajde chwile czasu to sprobuje zrobic cos takiego z kilkoma pisoenkami i powiem jak wyszlo

pozdrawiam
Stary 09.10.2004, 18:44   #12
Pastor
Nowy na forum

Dziendoberek!
Co do Audio DVD Creator to sprawa wygląda tak.
Programik jest spoko, obsługa również nie stwarza problemów, wersja demo pozwala na stworzenie płytki z 5 rozdziałami (tak program określa kolejne płyty) i 5 utworami w każdym rozdziale. Menu tak stworzonej płyty wyglkąda skromnie ale przejrzyście tła zawarte w programie nie powalają na nogi ale z łatwością można wstawić własne obrazki. Jak ktoś mi podpowie jak wstawić obrazki do posta to zademonstruję.
Pojawił się tylko mały problem stacjonarny odtwarzacz nie chce mi przeczytać tak zrobionej płyty, przypuszczam że chodzi o format Audio DVD, w komputerze nie ma tego problemu. Pozostaje mi tylko coś zrobić by przeskoczyć ten problem.
Ufil123 czekam na wieści od Ciebie, poszukam jeszcze w necie i może sam sprawdzę wg twojego sposobu.

Ostatnio zmieniany przez Pastor : 09.10.2004 o godz. 18:52
Pastor jest offline  
Stary 09.10.2004, 19:14   #13
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pastor
Dziendoberek!
Co do Audio DVD Creator to sprawa wygląda tak.
Programik jest spoko, obsługa również nie stwarza problemów, wersja demo pozwala na stworzenie płytki z 5 rozdziałami (tak program określa kolejne płyty) i 5 utworami w każdym rozdziale. Menu tak stworzonej płyty wyglkąda skromnie ale przejrzyście tła zawarte w programie nie powalają na nogi ale z łatwością można wstawić własne obrazki. Jak ktoś mi podpowie jak wstawić obrazki do posta to zademonstruję.
Pojawił się tylko mały problem stacjonarny odtwarzacz nie chce mi przeczytać tak zrobionej płyty, przypuszczam że chodzi o format Audio DVD, w komputerze nie ma tego problemu. Pozostaje mi tylko coś zrobić by przeskoczyć ten problem.
Ufil123 czekam na wieści od Ciebie, poszukam jeszcze w necie i może sam sprawdzę wg twojego sposobu.
zalezy jaka masz stacjonarke a wrzucenie zalocznika polega na tym ze 640/480
max obrazek wciskasz pod postem guzik zarzadzanie zalocznikami potem przegladaj i na koncu uploda i tyle

Ostatnio zmieniany przez legion : 09.10.2004 o godz. 19:19
legion jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: