![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.04.2004
![]() |
Matrix Revolutions i problem z rozdziałami
No właśnie, na ogień poszedł Matrix-najnowszy CCE i metoda DVD2DVD-R, i mały dzwon, ponieważ zostały pomieszane rozdziały. Tam gdzie powinne być napisy są inne sceny, itp itd. Zresztą przy innym matrixe było to samo. Dla odmiany w Shrinku wszystko jest ok. Wiecie o co chodzi?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
downloader
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Przed obrobka w DVD2DVD-r zgraj film na dysk DVDDecrypterem. Nic innego nie przychodzi mi do glowy.
mjq |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
problem w tym, ze wszystko zgrywam dvddecrypterem :o
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Matrix Rev
Ja bym polecał lepiej zrobić kompresję w DVDShrinku. Menu, dodatki na jak najlepszą kompresję, zaś film pozostawić praktycznie bez konwersji. Tak przynajmniej film wejdzie na 1DVD. Ja mam właśnie tak skompresowanego Matrixa. Jakość jest cudowna i pomimo kompresji nie straciła na jakości. Spróbuj DVDShrinkiem. Po co marnować płyty DVD :zeby:
![]() |
#5 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
Robiłem 'revolucje' DVDShrinkiem. I wszystko w porzo. Film trwa 2 godz i 3 min także na 1 DVD-/+R bez problemu. Obciąłem menu i reklamy. Sobie zrobiłem tylko z angielską ścieżką (Shrink wskazał 84%), a szwagrowi dodatkowo jeszcze lektora (78%) i nawet w tym drugim przypadku nie było widocznej utraty jakości obrazu.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.04.2004
![]() |
![]()
A ja robilem kopie orginalnego :zeby: Matrixa:Rewolucje programem CloneDVD połaczonym z AnyDVD (oczywiscie takze orginalne :zeby: )
Skopiowalem to co chcialem i kopia wyszla ssuuppeerr ![]() Jkosc jak i poukladanie rozdzialow sa idealne. ^_^ |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
uwierzcie mi, kopira matrixa w cce(6 przebiegow) a kopia w shrinku, sa spore roznice. ale nic, pewnie nikt jush nic nie wymysli, musze wrocic do shrinka.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Może spróbuj dvdshrinkiem bez kompresji (taki rip) a później dvd2dvd-r.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
a mi wszystkie "cztery" matrixy poszły bez problemu na DVD2DVDr
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
mysle ze cos musi walic sie na etapie autohoringu. bo na etapie dvd2avi wszystko jest jeszcze ok. Mozesz powiedziec jakiej wersji uzywasz, i jakie opcje masz zaznaczone??
|
![]() |
![]() |
#11 |
czytelnik ;)
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Ja takze mialem problemy z DVD2DVDR, ale akurat z filmem "Abbys" (Glebia); opisalem to na forum w watku poswieconym DVD2DVDR, po prostu napisy pojawialy sie troche wczesniej niz aktorzy zaczeli mowic..
Pisalem w tej sprawie do uzytkownika tego forum - KC42 - ktory takze mial podobny problem, ale z "Dniem niepodleglosci" i poradzil, zeby sprobowac przetworzyc film wg artykulu "Wielka trojka" (na cdrinfo - dzial dvd), tyle ze potem trzeba pominac menu, u niego to pomoglo, wiec moze i z tym matrixem sie uda. Aha, ktos tez pisal tutaj wczesniej o problemach z pierwszym Matrixem. Sam probowalem "podac" DVD2DVDR film potraktowany najpierw Shrinkiem, DVD Fabem i innymi (mowa o Abyss) i nic nie pomoglo, a sposobu forumowicza KC42 nie probowalem, ale jak juz wspomnialem u niego to zadzialalo. /edit JarasMSR - prosimy podziel sie z nami, jaka masz wersje DVD2DVDR ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Polskie wydanie Abbys jest z gatunku seamless-branching (wersja kinowa i reżyserska) takie filmy generalnie sprawiają kłopot. Tak sobie właśnie myślę, że może DVD-ReBuilder mógłby sobie z tym całkiem ładnie poradzić...
![]() |
#13 | |
czytelnik ;)
![]() |
Cytat:
"Dzien niepodleglosci" z tego co widzialem ze screena nadeslanego przez KC42 tez chyba dwie wersje. No a Matrix, nie sprawdzalem ale byc moze jakis multi angle jest i wlasnie z tym sobie nie radzi DVD2DVDR (a moze raczej IFO edit?). A co konkretnie robi ten DVD Re-builder? |
|
![]() |
![]() |
#14 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
W Matrix'e problem nie jest multiangle tylko BoV.
Dnia niepodległości nie widziałem (jakoś mnie ten film nie powalił ![]() DVD ReBuilder to taki New Kid on the Block i jak na razie zdrowo wstrząsnął forum.doom9.org. Z jednej strony jest to jedno-klikacz (a'la Instant Copy czy DVDShrink) z drugiej może wykorzystać do przekodowania CCE czy QuEnc'a. Specyfika jego działania (właściwie rozbijania źródłowego materiału) powoduje, że powinien sobie lekko łatwo i przyjemnie poradzić z seamless branching (ale nie multi-angle czy BoV przynajmniej nie w tej chwili.. wsparcie dla BoV ma się ponoć pokazać w 0.46)
![]() |
#15 |
czytelnik ;)
![]() |
dzieki za odpowiedz.
Moglbys wyjasnic na forum, co to jest BoV? Ile znasz filmow, ktore potencjalnie moga sprawiac klopoty przy przerabianiu ich poprzez DVD2DVDR v. 1,81? Na pewno bedzie to "Abbys", "Independence Day", "Matrix"? /edit dodalem jako zalacznik screen z DVD2DVDR i otwartym ID4. Ostatnio zmieniany przez Michal2004 : 28.04.2004 o godz. 13:23 |
![]() |
![]() |
|
|