![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
BoV - Button over Video czyli guzik w trakcie filmu. W normalnej sytuacji wszelkie guziki są częścią _0.VOB lub VIDEO_TS.VOB. Czasem jednak producenci płyt chcą trochę urozmaicić wydanie i robią taki guzik, który pojawia się przy oglądaniu filmu i jak go naciśniesz to widzisz np jak było zrealizowana dana scena (tak jest z białym króliczkiem w Matrix'e). Podobnie zrealizowana jest druga płytka z Gdzie jest Nemo? Tu na przykład całe menu główne płytki jest zrobione w VTS_01_1.VOB (po co to nie wiem szczerze mówiąc
![]() Taki jak Abbyss jest jeszcze chyba któryś Terminator i Alien Quadrilogy (nie wiem czy całe -- widziałem tylko wydanie R1) Nie używałem nigdy w życiu dvd2dvd-r więc tu nie bardzo pomogę. Na screenshot'e zwróć uwagę na dwa PGC o nieznacznie różnej długości (ok 10minut) Ponieważ dvd2dvd-r robi kopię samego tylko filmu więc musisz wybrać tylko jedno z nich (z drugiej strony widzę, że potrafi skorzystać z Scenarist'a więc może będzie wiedział jak odtworzyć drugie PGC) Trochę zamieszałem ![]() Jeśli nie boisz się eksperymentów to proponowałbym skorzystać z Big3 (tylko zamiast ReAuthorist'a musisz użyć ScenAid -- sposób użycia jest mniej więcej taki sam). Najprościej takie problematyczne filmy wykryć przy pomocy DoItFast4U. Jeśli na etapie analizy płytki zacznie krzyczeć na temat Duplicate VOB-IDs to masz prawie na pewno płytkę z zastosowanym seamless-branching (niewidoczne przejście do innej części materiału na płycie). Właściwie to wpadł mi pewien pomysł do głowy... Dzięki za podpowiedź z tym Independence Day. ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
czytelnik ;)
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
dzieki jeszcze raz za wyczerpujaca odpowiedz. To naprawde duzo moze pomoc nawet innym forumowiczom (moze warto polaczyc ten watek z "DVD2DVDR Instrukcja", lub chociaz w samym tym glownym watku wyedytowac pierwszego posta i wstawic tam linki do innych, pokrewnych tematow (jak ten nasz).
Aha co do tego Terminatora, to chyba chodzi o to nowe amerykanskie wydanie Terminatora 2 (Extreme Edition), tam jest tzw. interactive mode (swietny bajer), i wlasnie pojawia sie cos takiego jak mowisz, czyli przycisk, po kliknieciu ktorego widac jak powstala dana scena.. Aha przypomialo mi sie, ze cos takiego ma tez "Daredevil" z R2, ale tam nawet nie trzeba za wiele kombinowac, bo bez problemu w samym Shrinku mozna zaznaczyc tylko strumien wideo samego filmu (nie te krotkie wstawki dokumentalne pojawiajace sie w trakcie), i to bez rekompresji miesci sie na plytke. |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#19 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Zrobiłem backup Rewolucji i bez problemu, wersja DVD2DVD-R 1.81 + cce SP2.66 - żadnych problemów.
#20 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
robilem ostatnio wszystkie matrix'y DVD2DVD-R 1.81 + cce SP2.50.01.00
jazde mialem tylko z pierwszym przesuniete napisy ... z pozostalymi reaktywacja i rewolucjami zero jakich kolwiek problemow biore sie za abbys (glebia) i za dzien niepodleglosci (ID4 independence day) jak widze narazie na ID4 skacze obraz ![]() edit: tak wiec skakanie obrazu w independence day rozwiazuje wylaczenie w DVD2DVD-R (jak to juz wczesniej wspominal CobraVerde@ przy innym filmie z przeplotem) Upper field first Cytat:
ale nadal pozostaje problem z synchronizacja dzwieku i napisow ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 05.04.2005 o godz. 23:27 |
|
![]() |
![]() |
|
|