Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.04.2004, 13:49   #16
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
BoV - Button over Video czyli guzik w trakcie filmu. W normalnej sytuacji wszelkie guziki są częścią _0.VOB lub VIDEO_TS.VOB. Czasem jednak producenci płyt chcą trochę urozmaicić wydanie i robią taki guzik, który pojawia się przy oglądaniu filmu i jak go naciśniesz to widzisz np jak było zrealizowana dana scena (tak jest z białym króliczkiem w Matrix'e). Podobnie zrealizowana jest druga płytka z Gdzie jest Nemo? Tu na przykład całe menu główne płytki jest zrobione w VTS_01_1.VOB (po co to nie wiem szczerze mówiąc ). Kopie takich filmów można zrobić chyba tylko Scenarist'em i jest to dość upierdliwe zadanie. W przypadku Matrix'a jeśli nie interesuje Cię ten bajer z króliczkiem to kopię możesz wykonać bez problemu (to co widzisz po kliknięciu na króliczka jest i tak w innym VTS).
Taki jak Abbyss jest jeszcze chyba któryś Terminator i Alien Quadrilogy (nie wiem czy całe -- widziałem tylko wydanie R1)
Nie używałem nigdy w życiu dvd2dvd-r więc tu nie bardzo pomogę.
Na screenshot'e zwróć uwagę na dwa PGC o nieznacznie różnej długości (ok 10minut) Ponieważ dvd2dvd-r robi kopię samego tylko filmu więc musisz wybrać tylko jedno z nich (z drugiej strony widzę, że potrafi skorzystać z Scenarist'a więc może będzie wiedział jak odtworzyć drugie PGC)
Trochę zamieszałem hmm.. PGC_1 wykorzystuje te same Cell'e co PGC_2 ale oprócz nich gdzieś ma wciśnięte dodatkowe Cell'e (nie objęte przez PGC_2).
Jeśli nie boisz się eksperymentów to proponowałbym skorzystać z Big3 (tylko zamiast ReAuthorist'a musisz użyć ScenAid -- sposób użycia jest mniej więcej taki sam).
Najprościej takie problematyczne filmy wykryć przy pomocy DoItFast4U. Jeśli na etapie analizy płytki zacznie krzyczeć na temat Duplicate VOB-IDs to masz prawie na pewno płytkę z zastosowanym seamless-branching (niewidoczne przejście do innej części materiału na płycie).
Właściwie to wpadł mi pewien pomysł do głowy... Dzięki za podpowiedź z tym Independence Day.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.04.2004, 15:49   #17
Michal2004
czytelnik ;)

Data rejestracji: 06.02.2004
Michal2004 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dzieki jeszcze raz za wyczerpujaca odpowiedz. To naprawde duzo moze pomoc nawet innym forumowiczom (moze warto polaczyc ten watek z "DVD2DVDR Instrukcja", lub chociaz w samym tym glownym watku wyedytowac pierwszego posta i wstawic tam linki do innych, pokrewnych tematow (jak ten nasz).
Aha co do tego Terminatora, to chyba chodzi o to nowe amerykanskie wydanie Terminatora 2 (Extreme Edition), tam jest tzw. interactive mode (swietny bajer), i wlasnie pojawia sie cos takiego jak mowisz, czyli przycisk, po kliknieciu ktorego widac jak powstala dana scena..

Aha przypomialo mi sie, ze cos takiego ma tez "Daredevil" z R2, ale tam nawet nie trzeba za wiele kombinowac, bo bez problemu w samym Shrinku mozna zaznaczyc tylko strumien wideo samego filmu (nie te krotkie wstawki dokumentalne pojawiajace sie w trakcie), i to bez rekompresji miesci sie na plytke.
Michal2004 jest offline  
Stary 30.04.2004, 00:11   #18
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez cKy
No właśnie, na ogień poszedł Matrix-najnowszy CCE i metoda DVD2DVD-R, i mały dzwon, ponieważ zostały pomieszane rozdziały. Tam gdzie powinne być napisy są inne sceny, itp itd. Zresztą przy innym matrixe było to samo. Dla odmiany w Shrinku wszystko jest ok. Wiecie o co chodzi?
Ja robiłem wszystkie Matrixy metodą DVD2DVD-R i wszystko OK nic nie pomieszane
KC42 jest offline  
Stary 30.04.2004, 17:06   #19
budasty
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.02.2003
budasty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zrobiłem backup Rewolucji i bez problemu, wersja DVD2DVD-R 1.81 + cce SP2.66 - żadnych problemów.
Stary 02.04.2005, 18:58   #20
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
robilem ostatnio wszystkie matrix'y DVD2DVD-R 1.81 + cce SP2.50.01.00
jazde mialem tylko z pierwszym przesuniete napisy ... z pozostalymi reaktywacja i rewolucjami zero jakich kolwiek problemow

biore sie za abbys (glebia) i za dzien niepodleglosci (ID4 independence day)
jak widze narazie na ID4 skacze obraz

edit:
tak wiec skakanie obrazu w independence day rozwiazuje wylaczenie
w DVD2DVD-R (jak to juz wczesniej wspominal CobraVerde@ przy innym filmie z przeplotem) Upper field first

Cytat:
Independence Day
raport z BitRate Viewer
Num. of picture read: 35974
Stream type: MPEG-2 MP@ML VBR
Resolution: 720*576
Aspect ratio: 16:9 Generic
Framerate: 25.00
Nom. bitrate: 6150000 Bit/Sec
VBV buffer size: 112
Constrained param. flag: No
Chroma format: 4:2:0