![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2006
![]() |
Moje kino domowe nie odtwarza DVD RW
Mam kino domowe LG,wczoraj kupilem sobie nagrywarke DVD.Programem Nero nagralem film DVD i film ten nie chce mi sie odtworzyc na kinie domowym.Chodzi mi o to ze film ten nagrany byl kilka razy na roznych plytach RW i nie zadzialal(disc error).Plyty na jakich nagrywalem to
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Nie kupuj LG.
Spróbuj użyć Alcohol 120 % i skasować płyty zaznaczając opcję "Ignoruj błędny TOC - zawsze kasuj" i wtedy nagrać. A jaką masz nagrywarkę DVD?
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
nic nie napisałeś jaki to jest model tego kina
na tej stronie >>>KLIK<<< możesz sprawdzić jakie formaty odczytuje to kino domowe być może nie czyta płyt DVD+/-RW
#4 |
Nowy na forum
![]() |
W ostatnim zdaniu napisalem ,ze w parametrach technicznych jest zaznaczone ,ze czyta DVD RW +/-,choc na stronie ktora mi podales sa same znaki zapytania przy prawie kazdym formacie
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2003
![]() |
"Filmy są dobrze nagrane, bo na innym kinie idą bez problemu" - to żaden argument. Masz Litka to zrób test w Kprobe albo Nero CD-DVD Speed i będziesz mógł coś powiedzieć o jakości płyt. Może twoje LG jest bardziej wrażliwe na słabą jakość płyt niż kino kolegi. Zazwyczaj RW nagrywają się gorzej niż +/-R. Możesz też zmienić book type na płytach +RW na DVD-ROM.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
LG +LiteON = problemy.
U mnie w rodzinie mają kino domowe LG z końca 2002 roku - model DT585NY. Pomimo, że wszystkie inne DVD (Manta, Sony) odtawrzają płyty nagrane na Litku (832S, czy 1635S) to akurat LG nie. Albo nie odtwarza w ogóle, albo ze ścinkami. Generalnie z najmniejszymi ścinkami odtwarza Verbatim DVD+R ze zmienionym Booktype na DVD-ROM.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
może też być tak że jedyne płyty RW jakie będzie czytać to płyty DVD-RAM są trochę droższe ale też dobre
|
![]() |
![]() |
|
|