Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.07.2004, 17:18   #1
Jerry from hell
Calibra is the best!!!

Avatar użytkownika Jerry from hell

Data rejestracji: 06.07.2004
Jerry from hell zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cool mp3 na DVD

Witam. Mam male pytanko. Nie chcą mi chodzić w stacjonarnym odtwarzaczu mp3 nagrane na płytkach DVD. Dlaczego? Nagrywam na Princo lub Esperanza programem nero na nagrywarce liteon 811. Gdy nagram na te płytki filmy to chodzą norrmalnie.. Mp3 z cd-r czy cd-rw też chodzą normalnie.

Jerry from hell jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.07.2004, 17:42   #2
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ponieważ nie wszystkie odtwarzacze czytają mp3 nagrane na DVD pomimo że radzą se dobrze z nagranymi na CD-R
temat był juz poruszany na forum poszukaj to dowiesz się więcej
Stary 06.07.2004, 20:15   #3
grzes07
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 21.10.2002
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wlasnie nie kazde DVD stacjonarne lykaja DVD z mp3, tylko czy to ma sens mp3 na DVD? ale kazdy ma wolny wybor
grzes07 jest offline  
Stary 06.07.2004, 22:06   #4
Jerry from hell
Calibra is the best!!!

Cytat:
Napisany przez grzes07
wlasnie nie kazde DVD stacjonarne lykaja DVD z mp3, tylko czy to ma sens mp3 na DVD? ale kazdy ma wolny wybor

A dlaczego nie? W koncu na płytke DVD wchodzi 6x więcej niż na CDr wiec dla mnie ma sens. Zamiast 24 płytek CDR mam 4 DVD.

Stary 07.07.2004, 01:16   #5
Michal2004
czytelnik ;)

Data rejestracji: 06.02.2004
Michal2004 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jerry from hell
A dlaczego nie? W koncu na płytke DVD wchodzi 6x więcej niż na CDr wiec dla mnie ma sens. Zamiast 24 płytek CDR mam 4 DVD.
poszukaj swojego playerka tutaj: http://www.videohelp.com/dvdplayers
Michal2004 jest offline  
Stary 07.07.2004, 08:24   #6
grzes07
Wyjadacz ;)

Cytat:

ale to tylko mp3 chyba nie chcesz powiedziec ze ten format jest lepszy od orginalnego *wav,jak kogos bawi sluchanie setek piosenek z jednej plyty to juz jego sprawa (kazdy ma wolny wybor)

pozdrawiam
grzes07 jest offline  
Stary 07.07.2004, 11:21   #7
Jerry from hell
Calibra is the best!!!

Cytat:
Napisany przez grzes07
ale to tylko mp3 chyba nie chcesz powiedziec ze ten format jest lepszy od orginalnego *wav,jak kogos bawi sluchanie setek piosenek z jednej plyty to juz jego sprawa (kazdy ma wolny wybor)

pozdrawiam

No a Ty nie masz zadnej mp3? Dziwne bo chyba wszyscy maja. A jeśli chodzi o jakośc to tak samo można powiedzieś o ludziach którzy nagrywaja divx na dvd. Też jakośc jest hmmmmm delikatnie mówiąc do bani. I jakoś nie narzekaja. Mi osobiście chodzi o to ze w domu mam 130 płyt z mp3 i zajmuje mi to troche miejsca więc chciałem to zrzucic na DVD. Tylko że pożyczam mp3 komuś i z dvd mu nie chodzi więc myślałem że jest jakiś sposób żeby chodziło na stacjonarnym.

Pozdro for all

Stary 07.07.2004, 11:53   #8
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
No a Ty nie masz zadnej mp3? Dziwne bo chyba wszyscy maja. A jeśli chodzi o jakośc to tak samo można powiedzieś o ludziach którzy nagrywaja divx na dvd. Też jakośc jest hmmmmm delikatnie mówiąc do bani. I jakoś nie narzekaja. Mi osobiście chodzi o to ze w domu mam 130 płyt z mp3 i zajmuje mi to troche miejsca więc chciałem to zrzucic na DVD. Tylko że pożyczam mp3 komuś i z dvd mu nie chodzi więc myślałem że jest jakiś sposób żeby chodziło na stacjonarnym.

Pozdro for all
Do tego jest specialny program, nawet jak ci nie czyta mp3 z płyt DVD to program to odpowiednio przerabia na pliki vob program się nazywa Audio DVD Creator było już o tym pisane na forym nie raz
KC42 jest offline  
Stary 07.07.2004, 13:40   #9
grzes07
Wyjadacz ;)

Cytat:

Pozdro for all

dobra z tym moge sie zgodzic ze przy takiej ilosci plyt z muzyka MP3 chcesz jak najwiecej upakowac na DVD i zaoszczedzic miejsca , ale nie kazdy DVD stacjonarny lyka taki format, lekarstwem moze byc program o ktorym napisal KC42 "Audio DVD Creator " uzyskasz strukture plyty DVD ktora powinna byc bez problemu "lyknieta" przez DVD

pozdrawiam
grzes07 jest offline  
Stary 07.07.2004, 22:15   #10
Jerry from hell
Calibra is the best!!!

Oki dzieki za pomoc wszystkim którzy zajeli sie moim problemem. Pozdrawiam. NAra

Stary 07.07.2004, 23:58   #11
latet
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.08.2003
latet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez namor
ponieważ nie wszystkie odtwarzacze czytają mp3 nagrane na DVD pomimo że radzą se dobrze z nagranymi na CD-R
temat był juz poruszany na forum poszukaj to dowiesz się więcej
W sumie to strasznie głupie te odtwarzacze są, skoro - chociaż umieją grać mp3, to robi im różnicę rodzaj nośnika.

latet
latet jest offline  
Stary 03.08.2004, 14:13   #12
Ryzek2002
Bywalec

Data rejestracji: 18.03.2004
Ryzek2002 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Ja mam taką sytuacje... stacjonarne DVD odczytuje i odtwarza płyty cd-r z mp3... gdy mp3 nagram na płytę dvd to odczytuje ją, pokazuje zawartość katalogów i pliki mp3, można się po nich poruszać... a jak włącze odtwarzanie to udaje że czyta ale nic nie odtwarza... nagrywam nero... czy to wina programu czy płyty... bo wnioskować można że jak odczytuje zawartość mp3 z płyty dvd to i powinno je odtwarzać
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: