Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.11.2005, 22:19   #1
marysia666
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.12.2004
marysia666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywam ale odczytuje to tylko nagrywarka

Pisze jeszzce raz bo wcześniej nie uzyskałem jasej wypowiedzi.Mam nagrywarkę LiteOn SOHW-1693. Problem polega na tym, że jeżeli nagrywam przykładowo 3 filmy na płytę dvd i potem dogrywam np. kolejne 3 to widzi je jedynie nagrywaka, natomiast odtwrzacz dvd nie, widzi tylko te nagrane za pierwszym razem!!drugim problemem jest, to że kiedy przegrywam grę mam ją już nagraną nan płycie to również odczytywana jest jedynie przez nagrywarkę na innych sprzetach nie chodzi (sprawdzałem u kumpli)po uruchomienu np setup exe wyskakuje że dany plik nie jest prawidłową aplikacją win 32. Prosze o jakąś pomoc, radę, no troche to niewygodne!! z góry dzięki!!
marysia666 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.11.2005, 22:24   #2
marysia666
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.12.2004
marysia666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez marysia666
Pisze jeszzce raz bo wcześniej nie uzyskałem jasej wypowiedzi.Mam nagrywarkę LiteOn SOHW-1693. Problem polega na tym, że jeżeli nagrywam przykładowo 3 filmy na płytę dvd i potem dogrywam np. kolejne 3 to widzi je jedynie nagrywaka, natomiast odtwrzacz dvd nie, widzi tylko te nagrane za pierwszym razem!!drugim problemem jest, to że kiedy przegrywam grę mam ją już nagraną nan płycie to również odczytywana jest jedynie przez nagrywarkę na innych sprzetach nie chodzi (sprawdzałem u kumpli)po uruchomienu np setup exe wyskakuje że dany plik nie jest prawidłową aplikacją win 32. Prosze o jakąś pomoc, radę, no troche to niewygodne!! z góry dzięki!!
dodam jeszcze że mam win. XP professional, wypalan na płytach tdk dvd+r , i tdk dvd+rw. wypalam pliki przez nero, natomiast gry paliłem alkoholem!!
marysia666 jest offline  
Stary 19.11.2005, 00:32   #3
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez marysia666
Pisze jeszzce raz bo wcześniej nie uzyskałem jasej wypowiedzi.Mam nagrywarkę LiteOn SOHW-1693. Problem polega na tym, że jeżeli nagrywam przykładowo 3 filmy na płytę dvd i potem dogrywam np. kolejne 3 to widzi je jedynie nagrywaka, natomiast odtwrzacz dvd nie, widzi tylko te nagrane za pierwszym razem!!
marysiu666!

Ale o jaki odtwarzaczu marysia666 pisze?

Czy odtwarzaczu stacjonarnym czy też o napędzie wewnętrznym DVD?

Bo jeżeli marysi666 chodzi o odtwarzacz stacjonarny

To niektóre ( tak jak mój ) tak mają, że nie widzą płyt multisesyjnych

A jedynie te nagrywane w jednej sesji

Natomiast jeżeli chodzi o Internal DVD-ROM - to były już co najmniej z dwa topiki o tematyce multisesji w WinXP

I tam też marysię666 odsyłam ...

Stary 23.11.2005, 19:35   #4
alien666
kewlarowy serwomechanizm

Data rejestracji: 10.11.2004
alien666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
...kolega ma rację, większość stacjonarek dvd nie lubi płyt wielosesyjnych.....a na dodatek płyty nagrywane w liteonach(tych nowszych)często są odczytywane...tylko w nich. proponuję zauktualizować bios nagrywarki o jakiś poprawiony o codeguys.
Stary 01.12.2005, 19:30   #5
RafeQ
Bywalec

Data rejestracji: 15.10.2003
RafeQ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Typowe, multisesje zazwyczaj odczytują nagrywarki dvd, żadziej DVD-Romy (mój PIONEER DVD-106S - nie) a już naprawdę żadko DVD-Stacjonarne... Chyba że se kupisz Philips DVP3010 Ten przeczyta
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: