![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.01.2003
![]() |
Nagrywanie Dvd
WITAM MAM 2 PYTANka .chce sobie zakupic nagrywarke dvd wiec
jaką wybrac, czy mozna nagrywac dvix na dvd tak aby chodziły w domowych odtwarzaczach dvd prosze o pomoc i moze odnosniki do jakis artykułow na ten temat itd pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
odpowiadając na pytanie drugie - hmm śmiesznym sie wydaje fakt ze chcesz divx'a na dvd oglądać
![]() a co do nagrywarki to z tego co sie kiedys interesiłem były dwa standardy i w zasadzie sam nie wiedziałem którą wybrac a obecnie to już nie wiem który jest wiodacy... prosze by ktoś mnie naprostował z tym tematem...
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.09.2002
![]() |
Koledze chodzi chyba o to zeby zmieścić sporo filmów na jednym prawie 5 GB krążku DVD - jeśli o to Ci chodziło to napewno TAK
#4 | |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
![]() cudów oczywiście nie ma ale zapewniam, że oglądając później taki film na dobrym, panoramicznym telewizorze jestem bardzo zadowolony. to oczywiście wyjście awaryjne i robię tak, żeby obejrzeć najnowsze produkcje albo filmy które u nas nie wyszły na DVD. bo nie ma jak oryginał - mam ich ok. 90 ![]() co do formatów nagrywania nie chcę wchodzić w szczegóły - proponuję po prostu kupić nagrywarkę Sony DRU-500, która obsługuje oba formaty zapisu. jest naprawdę świetna pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 08.02.2003 o godz. 02:05 |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.02.2003
![]() |
Re: Nagrywanie Dvd
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
no ok rozumiem ! albo LG albo sony .
ale czy ktos przegrywał na przykład płyty dvd te ruskie tłoczki. czy one są tez zabezpieczone itd. i ile trwa takie nagranie płyty . ![]() ![]() i czy jest w taka opcja jak w nagrywarkach cdrw. czyli płyta -płyta cos takiego ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.02.2003
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() |
![]() |
#8 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() pzdr
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Jak na razie jedynym odtwarzaczm stacjonarnym ,który czyta filmy w formacie DivX nosi nazwę "Kiss" .
Opórcz tego ,że radzi on sobie z DivX-ami zapisanymi na "zwykłym" nosniku CDR potrafi czytać : -MP3 -DVD -VCD -SVCD -CDRW Oczywiście istnieje mozliwośc przerobienia DivX-a do formatu DVD ,jednak moim zdaniem jest to najgorsza alternatywa z jaką się spotkałem - dlatego nie polecam . Całość zabiegu można porównać z nagraniem płyty "Audio" z plików "MP3" kompresowanych w 96kBit . jaro |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
nie rozumiecie mnie odnosnie nagrywania dvix na dvd.\chodzi mi o to ze mam od zarypania divx i chciałbym naprzykład nagrac koledze ktory nie mam kompa a ma dvd stacjonarne a tych filmow nie ma na dvd bynajmniej u nas . i czy te ruskie dvd co sprzedaja na stadionie tez trzeba kopiowac na dysk , ripowac czy ym podobne czy poprosyu płyta płyta( bo nie wiem czy one tez są zabezpieczone ) i pod tym względem nie wiem jaka nagrywarke wybrac dlatego szukam pomocy .wydac 1300zł zeby to lezało to nie ma sensu . dlatego licze na pomoc
|
![]() |
![]() |
#11 | |
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
![]() ![]() a co do "technicznych" wyrażeń które użyłem to myślałem, że polemizuję z facetem który się zna na tym - sorry za pomyłkę. powtórzę swoje pytanie - czy próbowałeś robić coś takiego ![]() ![]() ![]() i skąd wysnułeś ten błyskotliwy wniosek, że "oglądasz na TV z odległosci kilkunastu metrów" - proponuję pójść do sklepu RTV i przekonać się z jakiej odległości ogląda się film na 32" TV. i na koniec sprawa divxów - skoro jesteś ich kolekcjonerem, to przykro mi że nie spotkałeś filmów o bitrate powyżej 1000 na 2 CD - ja takie mam - np. ostatni Bond (1265 kbs), Czas Apokalipsy (1100 kbs), Gangi Nowego Yorku (1166 kbs), Harry Potter (1200 kbs), ostatni Mohikanin (1169 kbs), Papillion (1600 kbs) Władca Pierścieni (3 CD, 1200 kbs) - to "połów" tylko z ostatnich 2 tygodni. zanim coś palniesz to sprawdź, bo jak widać nie do końca masz pojęcie o tej tematyce. pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
![]() i zadam Ci to samo pytanie co koledze o nicku ob@r - czy przerabiałeś divxy na na DVD Video ? bo być może po raz kolejny teoretyzujesz a wtedy dyskusja jest deko bez sensu. mi to wychodzi dosyć dobrze i nie próbuj mi wmawiać, że jestem ślepy albo zadowalam się tandetą. i mam pomysł - czy jest jakiś poważny user z W-wy, który poświęci chwilę czasu, wpadnie do mnie i wystąpi w roli jurora moich "prac". co wy na to ? mam już dość akademickich dyskusji z malkontentami. pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 08.02.2003 o godz. 21:25 |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
No a co do oglądania tv z odległosci to z jakiej oglądasz ten swój 100Hz 32' Hiperwentylowany TV ? Zresztą mnie to w zasadzie lata dla mnie możesz oglądać z 1 (słownie: jednego) metra jesli Ci to pasuje.
![]() |
#14 |
Stały bywalec ;)
![]() |
chłopaki spox troche luzu , nie rozumiecie mnie sram za przeproszeniem na to czy jakosc bedzie super czy nie. chce nagrywac dvd czy to z orginału czy dvix na dvd itd chodzi mi o czas trwania tej operacji ,czy sie da , czy ruskie tloczki normalnie przegrywaja się płyta -płyta ,i czy te filmy dvix -na dvd beda chodzic na dvd stacjonarnych ,odpowiedzcie mi na pytania wyczerpujaco ,najlepiej ktos kto sie tym bawił,i naprawde doradzcie mi jaka nagrywarke jaka jest ta suuuuper
ps. i troche luzu nie sprzeczajcie sie. dzieki |
![]() |
![]() |
#15 | |
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
![]() nie stwierdziłem też, że przywracam divxom jakość DVD, więc skąd i po co wysnułeś swój dziwny wniosek ![]() następnie sam sobie zaprzeczasz - napisałeś wcześniej, że divxy o których mowiłem w kontkście wysokiego bitrate miały by ponad 3 CD a wogóle to nie ma takich - podałem Ci przykłady a Ty jakby nigdy nic, przyznajesz później, że sam masz takie a nawet lepsze !!! i skoro nie zrozumiałeś mojego pytania o zależność proporcji obrazu do jego jakości to powiem ci jak dziecku - nie ma takiej zależności !!! wynikają one jedynie z dwóch rodzajów ekranów TV, kóre są używane. a co do określenia 100Hz 32' Hiperwentylowany TV - masz jakieś kompleksy na tym punkcie? może i ty kiedyś sobie kupisz porządny TV - gorąco Ci tego życzę. a dla twojej informacji - oglądam go z odległości 2-3 m. pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
|
|