Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.10.2006, 21:29   #1
Romanow
Bywalec

Data rejestracji: 19.12.2002
Romanow w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kłopoty z nagrywaniem DVD

Witam wszystkich!!!

Chciałbym prosić o pomoc, moze ktoś wie jak rozwiązać mój kłopot. Ostatnio przy nagrywaniu DVD w trakcie weryfikacji występują mi błędy o treści" Sektor xxx na dysku ma inną wartość niż źródło. Mam WinXp i dzieje się to na obu nagrywarkach tj LG H10N i starszej HiVision. Próbowałem nagrywać pod WinXP-PE żeby wykluczyć Windowsa, ale było to samo. Zmieniałem już taśmy, włączałem DMA - cały czas jest to samo. Nie wiem już czego mógłbym jeszcze spróbować. Może ktoś zna rozwiązanie mojego kłopotu??

Roman

romanow8@o2.pl
Romanow jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.10.2006, 21:47   #2
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Mo***380;e jakie***347; b***322;***281;dy na dysku ?
Stary 22.10.2006, 21:56   #3
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Romanow
Witam wszystkich!!!

Chciałbym prosić o pomoc, moze ktoś wie jak rozwiązać mój kłopot. Ostatnio przy nagrywaniu DVD w trakcie weryfikacji występują mi błędy o treści" Sektor xxx na dysku ma inną wartość niż źródło. Mam WinXp i dzieje się to na obu nagrywarkach tj LG H10N i starszej HiVision. Próbowałem nagrywać pod WinXP-PE żeby wykluczyć Windowsa, ale było to samo. Zmieniałem już taśmy, włączałem DMA - cały czas jest to samo. Nie wiem już czego mógłbym jeszcze spróbować. Może ktoś zna rozwiązanie mojego kłopotu??

Roman
To bardzo złożony problem na który ne ma jednoznacznej odpowiedzi

Dlatego, że może on powstawać z wielu przyczyn

Z tego co piszesz i co eliminowałeś pokuszę się o stwierdzenie, że może być to:

1. Program nagrywający - nie piszesz jaki to, ale po komunikacie domyślam się, że to Nero

Być może ostatnio aktualizowałeś do jakiejś innej, wyższej wersji

Zwłaszcza może być to przy Nero7 które jest w bardzo wielu przypadkach dość problematyczne - głównie chodzi o wcześniejsze wersje

2. Nośniki użyte do nagrywania - także nie piszesz jakie, ale mogą być kiepskie

To też może być prawdopodobną przyczyną

3. Inne - czasami nie do wyłuskania, np. sterowniki do płyty głównej, ASPI (choć niby Nero ma swoje), nadmierna temp. w obudowie, itp.

Stary 23.10.2006, 16:19   #4
Romanow
Bywalec

Zgadza się nagrywam na Nero. Walczyłem dalej i chyba znalazłem rozwiązanie choć jest ono dla mnie dość dziwne...Muszę na czas nagrywania wyłączyć Norton Antyvirus...i wtedy jest OK. Dzięki za pomoc.

romanow8@o2.pl
Romanow jest offline  
Stary 23.10.2006, 16:51   #5
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Romanow
..chyba znalazłem rozwiązanie choć jest ono dla mnie dość dziwne...Muszę na czas nagrywania wyłączyć Norton Antyvirus...i wtedy jest OK.
W sumie nawet nie jest dziwne. Nav jest strasznie 'zasobożerny' i na słabszych systemach, w dodatku trochę 'przymulonych' wiekiem, może się to tak objawiać.
Reetou jest offline  
Stary 25.10.2006, 09:42   #6
Romanow
Bywalec

Niestety moje szczęście nie trwało długo...po kolejnym restarcie sytuacja wróciła do poprzedniego stanu i wyłączanie Nortona już nie pomaga...

romanow8@o2.pl
Romanow jest offline  
Stary 25.10.2006, 21:45   #7
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Romanow Podgląd Wiadomości
Niestety moje szczęście nie trwało długo...po kolejnym restarcie sytuacja wróciła do poprzedniego stanu i wyłączanie Nortona już nie pomaga...

Czyli czas zastosować wcześniejsze wskazówki

Twoje uprawnienia: