![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.05.2004
![]() |
Nagrywanie płyt DVD-RAM
Mam nagrywarkę DVD LG 4040B. W zestawie jest płytka DVD-RAM, owszem można ją nagrywać, jak zwykłą płytę DVD, ale chyba jej możliwości są większe ??
Prosze o wszelkie informacje, na temat nagrywania płytek DVD-RAM. Słyszałem, że płyty takie zachowują się jak HDD - tylko jak to zrobić ? Do nagrywania używam Nero 6. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
W sumie +R/RW w zapisie pakietowym w formacie UDF tez mozna wykorzystywac jak HDD. Jak dla mnie DVD-RAM to zadna rewelacja... no i kompatybilnosc tego... raczej znikoma. Pokombinuj z programikami w stylu PackedCD (tak to sie chyba nazywalo
![]() pozdro!
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Cytat:
miłej zabawy Krzysiek |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.03.2004
![]() |
Jabson jestes w błędzie.
Płytki DVD-RAM są w dużo większym stopniu obsługiwane sprzętowo, przez co są właśnie bardziej kompatybilne (chodzi o np systemy operacyjne). Taką płytę można sformatować do FAT-32, więc jeżeli masz czytnik który je obsługuje, to odczytasz taką płytę bez problemu pod każdym systemem który widzi FAT-32 (czyli każdym jaki znam ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
SIDI: no kto jest tu w bledzie... o kompatybilnosci plytki mowimy wtedy gdzy jest czytana przez czytniki stacjonarne/komputerowe. a o znikomwej kompatybilnosci mowiemy wtedy, gdy dany rodzaj plyty nie jest obslugiwany przez wiekszosc odtwrzaczy, a tak wlasnie w przypadku dvd-ram jest.
wiec nie filozofuj ze mozesz sformatowac ja do fata, skoro i tak zaniesiesz ja do kolegi, a u niego juz okaze sie ze czytnik nie ma suportu. |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Nie wiem jak tam Liteony czy inny chłam sie zachowują, ale KAŻDY czytnik dvd LG (na ostatnich biosach) czyta DVD-RAM. Powoli bo powoli, ale czyta.
A jak było widać po wynikach sondy jakiś czas temu nagrywarki LG są drugie pod względem popularności, a combo albo czytniki DVD-RAM tej firmy to w moich okolicach są w co drugim komputerze. Więc z tą kompatybilnością wcale nie ma tak źle. Ostatnio zmieniany przez SIDI : 07.05.2004 o godz. 23:46 |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() pozdro!
Z prochu powstałeś... więc się otrzep!!! ![]() pozdro4@LL ! Ostatnio zmieniany przez Jabson : 08.05.2004 o godz. 01:52 |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Ja mam 8162 BBU (takie jest pełne oznaczenie) a wcześniej miałem 12x (nie pamiętam oznaczenia, ale jedne z ostatnich) i oba czytały RAM. Więc nie wiem co z tamtymi jest.
Napewno 8161 dawno temu u kumpla też czytał a 8160 to o tym gdzieś pisało. Ostatnio zmieniany przez SIDI : 08.05.2004 o godz. 09:37 |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|