![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.01.2010
![]() |
Wypalone płyty okazały się czyste
Witam. Robiłem komuś formata na lapku Joybook A52E i przed formatem nagrywałem zdjęcia na DVD poprzez Nero - wyszło tego 4 DVD do nagrania. Na 16x Verbatima napęd za cholerę nie chciał ich ruszyć, rzęził tylko mimo tego Nero niby nagrywał i wyświetlił nawet komunikat że nagrano pomyślnie, jednak w rzeczywistości nic nie wyświetlało na płytce.
Na drugi dzięń przybyłem z płytkami DVD 8x Titanium napęd już nie rzęził jak na 16x i nagrałem 4 płyty DVD ze zdjęciami. Tym razem pokazało mi zawartość nagranych płyt (widać było całą strukturę) na wszelki wypadek otworzyłem po jednym zdjęciu z płyty i skopiowałem po jednym na dysk - kopiowało bez problemu więc uznałem że zdjęcia są zarchiwizowane i mogę robić formata. Format na lapku zrobiony system postawiony i po kilku dniach dostałem wiadomość że właśnie próbuje się zgrać te zdjęcia na lapku ale że nie można i że sąsiad też nie może. Dostarczono mi te płytki odpaliłem je na swoim kompie w którym mam nową nagrywarkę LG i okazało się że faktycznie nic nie widzi. Płytki oczywiście kręcą się kilkanaście sekund jak dzikie ale wyświetla po tym w Mój komputer tylko: Stacja dysków CD Odpaliłem 3 programy BadCopy Pro, CDRoller 8.7 oraz IsoBuster - Żaden nie znalazł nawet pliku na płytce. Jest to dla mnie zwyczajnie niewiarygodne 3 napędy w różnych komputerach widzą wszystkie 4 DVD jako puste napędy. Dodam tylko że zawsze zaznaczam by zamknąć sesje i z tego co pamiętam tym razem tez tak robiłem aha i przed tym nagrywaniem zainstalowałem WinAspi z Waszego forum. Czy ktoś mnie może oświecić jakim cudem się tak dzieje ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
11 Wrzesnia WTC | andy | Off topic | 51 | 22.11.2006 21:34 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
TEMATY MATURY 2004 POLSKI (pewniaki) | mr_spock | Off topic | 49 | 11.05.2004 19:15 |
Uwaga!! Szanowni Forumowicze !! | TOMMYx | Off topic | 117 | 29.03.2003 22:16 |