![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
ktory z napedow DVD wybrac?
ktory z tych napedow polecicie?:
Toshiba SD-M1612 LG DRD-8160B LiteOn LTD 163D LiteOn LTD 165H LiteOn LTD 166S wiem, ze sa lepsze napedy DVD, ale mi chodzi akurat o te. aha, czytalem w starych postach, ze DVD od Teaca nie jest najlepszy. a czy wypuscil on wiecej niz jeden naped DVD? jesli tak, to co powiecie o tych pozostalych? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Ja osobiście posiadam napęd DVD LG x12 i złego słowa nie mogę na niego powiedzieć. Z tym, że wykorzystuję go w sumie jako CD-ROM'u. Filmy DVD oglądam na nim sporadycznie. Służy mi już ok. 2 lat. Pracuje bez zarzutu i przede wszystkim cichutko. Szybki przy ripowaniu płyt audio na MP3. Sądzę, że x16 niczym szczególnym nie różni się od x12, więc śmiało mogę Ci go polecić.
Natomiast w sieci bardzo dobrą opinią cieszą się napędy DVD Toshiby. Jeśli różnica w cenie między LG a Toshibą nie jest zbyt wielka, to wziąłbym Toshibę. Zaletą Toshiby jest to, że omija prawie wszystkie dostępne zabezpieczenia płyt. Nie należy też do głośnych napędów. Kolega takowy posiada i jest też bardzo zadowolony z tego napędu. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.11.2002
![]() |
Witam
I ja polecam Toshibe sd-m 1712.Oprócz wszystkich opisanych tu zalet posiada jeszcze dwa plusy. Dwa lata gwarancji i co jest ważne bardzo mały procent uszkodzeń. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.04.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Dla mnie jesteś debeściak! ^_^ Na pewno pomogłeś twoim postem kolegom Zwłaszcza, że ostatni post przed twoim napisany był w 2003 roku ![]() ![]() ![]() Myślę, że na pewno czekali na twój post i teraz już coś kupią Gdyby przyznawali LOLki - ode mnie masz jednego! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.04.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
|
|