![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2002
![]() |
Wiesz Salvad0r, jeszcze nie robiłem backupu z backupu...
BTW, nowe nero rozwiązało wszystkie moje problemy (poprzednie nie potrafiło skopiować płyty multiborder), tak więc odnistalowałem całą resztę. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.02.2003
![]() |
Witam. Uważam że DVDXCopy 1.41 jest świetny. Lubię funkcjonalne programy. Wciska się jeden przycisk i wszystko się robi samo. Taki jest właśnie DXC. Ostatnio nawet zaproponował mi czy nagrać na jednym DVD cały film z dwóch warstw bo jest taka możliwość i się zmieści, a dodatki na drugim DVD. Zgodziłem się oczywiście, nie nagrywając już dodatków
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.04.2003
![]() |
Salvad0r, może zdradzisz gdzie zamówiłeś płytki DVD-RAM w tej cenie ?
|
![]() |
![]() |
#49 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.11.2002
![]() |
Do grungera: nie spodziewalem sie, ze przeczytam ze nigdy nie robiles backupu z backupu, dyplomatyczna odpowiedz. Inna sprawa, ze gdybys mial kiedys ochote sprawdzic czy DXC 1.3 moze cos takiego zrobic to bylbym wdzieczny bo nijak nie moge tej wersji juz znalezc nigdzie (mam 1.41 oraz 1.5 oraz jakas stara wersje beta sprzed epoki lodowcowej, a 1.3 nijak nie daje rady wygrzebac). Dasz rade sprawdzic jak to jest z tymi backupami w 1.3?
Do MagSP'a: poradzilem sobie jakos w koncu z DXC 1.41 i powiem wiecej, zgralem na probe na DVD-RW korzystajac z silnika DXC a nie Nero: po poprawkach polegajacych na odswiezeniu systemu wszystko poszlo bez najmniejszego zaciecia. Sprawdze jeszcze ten silnik Nero mimo wszystko. Mozesz mi podpowiedziec jak masz ustawiona opcje kompatybilnosci z UDF? |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Swoja droga dosc typowa forma naciagania w sklepach internetowych, pozostaje tylko "no, thanks" i szukanie dalej tanich DVD-RAM'ow :-)
![]() |
#51 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#52 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
LG?
I ja teraz zastanawiam się czy nie kupić LG ale mam Sony. Zadowolenie 100%. Dałem drogo ale przez najbliższe miesiące będe wypalał x4 bo ceny myśle (ale to tylko przypuszczenia) spadną najpierw 7 i 6zł za DVD-R. Więc tak czy tak nic nie tracisz bo czekać jak coś stanieje lub coś będzie nowego to bez sensu. "nie kupie teraz...póżniej albo jeszcze pózniej" tak można czekać do usranej śmierci poniewaz wszystko szybko idzie do przodu.
Czy warto LG... hmmm jak tanie nośniki osługuje i wszystko działa na stacjonarnym DVD to myśle że warto kupić x2
#53 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Re: LG?
Cytat:
LG obsluguje tanie nosniki wrecz rewelacyjnie. Zgodnie z tym co pisali posiadacze tej nagrywarki zanim sam kupilem nagrywa wszystko i robi to x2 nawet w wypadku plytek x1 ktore np. na Pioneerze nie nadaja sie do niczego po nagraniu.
![]() |
#54 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
miles ma racje
tak czekac to mozna zawsze bo co 5 miesiecy wychodzi cos nowego, moze za rok moze za dwa , a za dwa bedzie jeszcze cos nowego , a to pokaza sie nagrywarki o pojemnosci 30Gb itd. wiec z ta teoria to bedziesz chodzil w dziurawych butach przez najblisze 5 6 lat.
a ceny nagrywarek dvd beda spadac w miare ich produkci tak jak to mialo miejsce z cdr , wiec jak za kilkanascie miesiecy pojawi sie nagrywarka w cenie 100$ z wiekszymi bajerami to ja kupie tak czy owak, po zatym to Yamacha ma robic DVD-R i jak to bedzie taki model jak F-1 to tez ja pozre i nie bede sie ogladac na sony czy co tam jeszcze, Jednak co dobra firma to firma 8)
#55 |
Wyjadacz ;)
![]() |
No wiec dlatego wybralem, poki co, nagrywarke x2. Wiecej nie jest mi potrzebne a poza tym nie odpowiada mi cena nosnikow x4. Wybor swiadomy i sensowny jak sadze. Ja zwyczajnie chce przeskoczyc etap x4 i wejsc od razu w x8, jestem przekonany ze ma to sens i ze najdalej za rok zrealizuje te plany w takiej cenie w jakiej ty dzisiaj kupiles x4. Nic przy tym nie tracac ani nie czekajac "bez konca" jak piszesz, bo mam przeciez x2 w tej chwili, co jest optymalne tak w sensie samego wydatku na sprzet jak rowniez z punktu widzenia cen nosnikow.
#56 |
Bywalec
![]() |
Jeszcze trochę o DXC 1.52. Jak pisałem moje DVD-R wypalone pod 1.5 i 1.52 nie są widziane na DVD-playerze. Tak więc używałem do tej pory DXC 1.41 i to na silniku NERO bez zaznaczonej opcji UDF. Na silniku defaultowym nie widział mi nagrywarki w ogóle. I to mając i nie mając RecordNow 4.5. Piszę o tym gdyż niektórzy z Was piszą że nagle ich DXC widzi nagrywarkę na silniku defaultowym, po zainstalowaniu Record'a. Tak było do dziś. Potrzeba nauką wynalazków. Postanowiłem zrobić kopię bezpieczeństwa mojego filmu WINDTALKERS na DXC 1.41 i... mały problem. Ta wersja żle rozpoznaje długość tego filmu. Pokazuje nielogiczny czas dwóch płyt. Tak samo DXC 1.3. Więc sięgam po DXC 1.52 a ta widzi film prawidłowo. Ale jak wiecie ta wersja u mnie żle wypala. I co zrobić? sobie myślę. I zaświeciła żaróweczka. Zrzuciłem wersją 1.52 film na twardziela i w momencie jak zarządał pierwszej czystej płyty wszedłem do katalogu w którym są spreparowane dane do wypalenia. Uruchomiłem normalnego NERO z opcją DVD-video i te dane z w/w katalogu wypaliłem na DVD-R, mając cały czas uruchomiony w tle DXC 1.52 czekający aż włoże czystę płytę i dam znać o tym. Dlatego w tle, gdyż jak się go wyłączy - automatycznie kasuje spreparowane dane. Efekt znakomity. Film odtwarza się doskonale. To samo robiłem z drugą połową filmu tzn z drugą płytą DVD-R. Z tą różnicą że nie wypalałem od razu, tylko w momencie jak DXC zarządał czystej płyty, skopiowałem spreparowane dane do innego katalogu, po czym wyłączyłem DXC. Oczywiście natychmiast skasował swoje dane ze swojego katalogu ale ja je już miałem w innym. Również uruchomiłem Nero i wypaliłem je. Efekt również wspaniały. Uff
![]() Ostatnio zmieniany przez MagSP : 28.04.2003 o godz. 00:17 |
![]() |
![]() |
#57 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Ojojojoj !!! Witam serdecznie !
Od dwoch dni analizuje ten temat i (...) powiem, ze strasznie mi namieszal.... ![]() ![]() ![]() U mnie w Krakowie znalazlem taka sztuke za 890 ZL, i mysle ze oplacalnosc zakupu tego sprzeta jest bezdyskusyjna ! Szczegolnie dziekuje koledze w zielonym pojezdzie ( AVATAR ) ktory bardzo professionalnie podszedl do owej dyskusji ![]() Jak tylko podepne eLGika, i nagram pare plytek, od razu sie tu zglosze jako kolejny ( z pewnoscia ![]() ![]() Pozdrawiam.
#58 |
Bywalec
![]() |
tak przy okazji lista płytek których nie lubi LG:
1. Datex - 50% idzie do kosza 2. Khypermedia - wypala tylko 1X, po wypaleniu 2X płytka nie odpala 3. TX - podobnie ja khypermedia To są trzy marki płytek które sprawiły mi problemy. Zaznaczam, że wypaliłem już dwa spindle po 50 sztuk 'noname', wszystkie poszły 2x bez problemów. Płytki markowe, które działają w 100% to : TDK, Verbatim , Ritek, Intenso, BulkPaq, Generic. Są to płytki które wypalam w dużych ilościa. Rzadziej palę (również bez problemów) : vivastar, princo, Fuji. A nagrywarka jest super!. Dzięki dla Luzaczka, który namówił mnie na jej zakup ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Bywalec
![]() |
Do fido2001: Prawidłowa decyzja. LG4020B u mnie również sprawuję się znakomicie. Jak narazie wypalam tylko na płytkach PRINCO. 100% sprawne. Z nadrukiem i bez. Już w krótce mam zamiar przetestować Esperanze która również cieszy się dużym powodzeniem. A teraz troche o dalszej Twojej wypowiedzi. Ja również pochodzę z ery voodoo, a wcześniej z Amigi 500 i 1200. Obecnie posiadam Nvidie Geforce4 Ti4600 z której również jestem zadowolony jak kiedyś z voodoo. Ale co do Amd to się nie zgodze, przepraszam że to nie temat dyskusji, ale ja i większość znajomych, posiadamy nadal Intele, Northwoody PIV, ze względu na lepszą i stabilniejszą pracę z nimi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Mam juz LG !! Wlasnie wypalilem pierwsza plytke - DVD-Video - Chula na PowerDVD oraz dwoch stacjonarnych DVD-Playerkach
![]() Dziekuje za pomoc w wybraniu modelu DVD-Recorderka ! Pozdrawiam.
|
|