Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.04.2003, 21:41   #46
grunger
Bywalec

Data rejestracji: 14.07.2002
grunger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiesz Salvad0r, jeszcze nie robiłem backupu z backupu...
BTW, nowe nero rozwiązało wszystkie moje problemy (poprzednie nie potrafiło skopiować płyty multiborder), tak więc odnistalowałem całą resztę.
grunger jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.04.2003, 23:14   #47
MagSP
Bywalec

Data rejestracji: 23.02.2003
MagSP w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam. Uważam że DVDXCopy 1.41 jest świetny. Lubię funkcjonalne programy. Wciska się jeden przycisk i wszystko się robi samo. Taki jest właśnie DXC. Ostatnio nawet zaproponował mi czy nagrać na jednym DVD cały film z dwóch warstw bo jest taka możliwość i się zmieści, a dodatki na drugim DVD. Zgodziłem się oczywiście, nie nagrywając już dodatków. Używam silnika Nero w ustawieniach DXC bo inaczej nie widział mi nagrywarki. Na odtwarzaczu nie ma żadnych problemów. Sprawdzałem na czterech markach. I wszystko ok. RecordNow'a nie instalowałem.
MagSP jest offline  
Stary 14.04.2003, 19:34   #48
KlausM
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.04.2003
KlausM w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Salvad0r, może zdradzisz gdzie zamówiłeś płytki DVD-RAM w tej cenie ?
KlausM jest offline  
Stary 15.04.2003, 18:50   #49
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do grungera: nie spodziewalem sie, ze przeczytam ze nigdy nie robiles backupu z backupu, dyplomatyczna odpowiedz. Inna sprawa, ze gdybys mial kiedys ochote sprawdzic czy DXC 1.3 moze cos takiego zrobic to bylbym wdzieczny bo nijak nie moge tej wersji juz znalezc nigdzie (mam 1.41 oraz 1.5 oraz jakas stara wersje beta sprzed epoki lodowcowej, a 1.3 nijak nie daje rady wygrzebac). Dasz rade sprawdzic jak to jest z tymi backupami w 1.3?

Do MagSP'a: poradzilem sobie jakos w koncu z DXC 1.41 i powiem wiecej, zgralem na probe na DVD-RW korzystajac z silnika DXC a nie Nero: po poprawkach polegajacych na odswiezeniu systemu wszystko poszlo bez najmniejszego zaciecia. Sprawdze jeszcze ten silnik Nero mimo wszystko. Mozesz mi podpowiedziec jak masz ustawiona opcje kompatybilnosci z UDF?
Salvad0r jest offline  
Stary 23.04.2003, 02:43   #50
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Cytat:
KlausM napisa***322;(a)
Salvad0r, może zdradzisz gdzie zamówiłeś płytki DVD-RAM w tej cenie ?
Daleko poza Polska. Niestety nic z tego nie wyszlo, padlem ofiara cwanej promocji, a dokladnie sprzedazy wiazanej typu "dostaniesz tanio te plytki jak kupisz od nas jeszcze blablab i blablabla" o czym zostalem poinformowany dopiero przy potwierdzaniu zamowienia.

Swoja droga dosc typowa forma naciagania w sklepach internetowych, pozostaje tylko "no, thanks" i szukanie dalej tanich DVD-RAM'ow :-)
Stary 23.04.2003, 06:46   #51
grunger
Bywalec

Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)
Do grungera: nie spodziewalem sie, ze przeczytam ze nigdy nie robiles backupu z backupu, dyplomatyczna odpowiedz. Inna sprawa, ze gdybys mial kiedys ochote sprawdzic czy DXC 1.3 moze cos takiego zrobic to bylbym wdzieczny bo nijak nie moge tej wersji juz znalezc nigdzie (mam 1.41 oraz 1.5 oraz jakas stara wersje beta sprzed epoki lodowcowej, a 1.3 nijak nie daje rady wygrzebac). Dasz rade sprawdzic jak to jest z tymi backupami w 1.3?
Nie dziw się, ja nagrywam głównie bootlegi, ktore z reguły nie są zabezpieczone. Obecnie używamj uż tylko nero, nowa werjsa radzi sobie z płytami 'multiborder', tak więc odinstalowałem calą resztę. Szukałeś dxc na direct connect może?
grunger jest offline  
Stary 23.04.2003, 12:51   #52
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LG?

I ja teraz zastanawiam się czy nie kupić LG ale mam Sony. Zadowolenie 100%. Dałem drogo ale przez najbliższe miesiące będe wypalał x4 bo ceny myśle (ale to tylko przypuszczenia) spadną najpierw 7 i 6zł za DVD-R. Więc tak czy tak nic nie tracisz bo czekać jak coś stanieje lub coś będzie nowego to bez sensu. "nie kupie teraz...póżniej albo jeszcze pózniej" tak można czekać do usranej śmierci poniewaz wszystko szybko idzie do przodu.
Czy warto LG... hmmm jak tanie nośniki osługuje i wszystko działa na stacjonarnym DVD to myśle że warto kupić x2
Stary 23.04.2003, 17:15   #53
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Re: LG?

Cytat:
miles napisa***322;(a)
Dałem drogo ale przez najbliższe miesiące będe wypalał x4 bo ceny myśle (ale to tylko przypuszczenia) spadną najpierw 7 i 6zł za DVD-R. Czy warto LG... hmmm jak tanie nośniki osługuje i wszystko działa na stacjonarnym DVD to myśle że warto kupić x2
W mojej skromnej opinii nosniki x4 nie maja szans spasc przez najblizsze miesiace do 6-7zl, chyba ze jakies smieci typu Princo. Aktualnie hurtowa cena Esperanzy x2 wynosi cos kolo 6zl brutto wiec watpie czy rynek az tak poleci do wakacji. Chociaz.. zapotrzebowanie na nosniki rosnie w szokujacym tempie, producenci typu Ritek nie wyrabiaja z zamowieniami wiec kto wie, kto wie... No ale mimo wszystko jakos sie przemecze na x2 a szybsza to chyba kupie dopiero jak pojawi sie standard x8 :-) Pamietam jak meczylem sie z CDR x4 przez dlugi czas podczas gdy ludzie rzucali sie na x6 czy x8. Ja poczekalem jeszcze troche i kupilem w rewelacyjnej cenie x24. To byl dopiero skok jakosciowy... z 20 minut do 3 :-) To samo planuje z DVDR.

LG obsluguje tanie nosniki wrecz rewelacyjnie. Zgodnie z tym co pisali posiadacze tej nagrywarki zanim sam kupilem nagrywa wszystko i robi to x2 nawet w wypadku plytek x1 ktore np. na Pioneerze nie nadaja sie do niczego po nagraniu.
Stary 23.04.2003, 17:26   #54
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
miles ma racje

tak czekac to mozna zawsze bo co 5 miesiecy wychodzi cos nowego, moze za rok moze za dwa , a za dwa bedzie jeszcze cos nowego , a to pokaza sie nagrywarki o pojemnosci 30Gb itd. wiec z ta teoria to bedziesz chodzil w dziurawych butach przez najblisze 5 6 lat.

a ceny nagrywarek dvd beda spadac w miare ich produkci tak jak to mialo miejsce z cdr , wiec jak za kilkanascie miesiecy pojawi sie nagrywarka w cenie 100$ z wiekszymi bajerami to ja kupie tak czy owak, po zatym to Yamacha ma robic DVD-R i jak to bedzie taki model jak F-1 to tez ja pozre i nie bede sie ogladac na sony czy co tam jeszcze, Jednak co dobra firma to firma 8)
Stary 23.04.2003, 19:00   #55
Salvad0r
Wyjadacz ;)

No wiec dlatego wybralem, poki co, nagrywarke x2. Wiecej nie jest mi potrzebne a poza tym nie odpowiada mi cena nosnikow x4. Wybor swiadomy i sensowny jak sadze. Ja zwyczajnie chce przeskoczyc etap x4 i wejsc od razu w x8, jestem przekonany ze ma to sens i ze najdalej za rok zrealizuje te plany w takiej cenie w jakiej ty dzisiaj kupiles x4. Nic przy tym nie tracac ani nie czekajac "bez konca" jak piszesz, bo mam przeciez x2 w tej chwili, co jest optymalne tak w sensie samego wydatku na sprzet jak rowniez z punktu widzenia cen nosnikow.
Stary 28.04.2003, 00:14   #56
MagSP
Bywalec

Jeszcze trochę o DXC 1.52. Jak pisałem moje DVD-R wypalone pod 1.5 i 1.52 nie są widziane na DVD-playerze. Tak więc używałem do tej pory DXC 1.41 i to na silniku NERO bez zaznaczonej opcji UDF. Na silniku defaultowym nie widział mi nagrywarki w ogóle. I to mając i nie mając RecordNow 4.5. Piszę o tym gdyż niektórzy z Was piszą że nagle ich DXC widzi nagrywarkę na silniku defaultowym, po zainstalowaniu Record'a. Tak było do dziś. Potrzeba nauką wynalazków. Postanowiłem zrobić kopię bezpieczeństwa mojego filmu WINDTALKERS na DXC 1.41 i... mały problem. Ta wersja żle rozpoznaje długość tego filmu. Pokazuje nielogiczny czas dwóch płyt. Tak samo DXC 1.3. Więc sięgam po DXC 1.52 a ta widzi film prawidłowo. Ale jak wiecie ta wersja u mnie żle wypala. I co zrobić? sobie myślę. I zaświeciła żaróweczka. Zrzuciłem wersją 1.52 film na twardziela i w momencie jak zarządał pierwszej czystej płyty wszedłem do katalogu w którym są spreparowane dane do wypalenia. Uruchomiłem normalnego NERO z opcją DVD-video i te dane z w/w katalogu wypaliłem na DVD-R, mając cały czas uruchomiony w tle DXC 1.52 czekający aż włoże czystę płytę i dam znać o tym. Dlatego w tle, gdyż jak się go wyłączy - automatycznie kasuje spreparowane dane. Efekt znakomity. Film odtwarza się doskonale. To samo robiłem z drugą połową filmu tzn z drugą płytą DVD-R. Z tą różnicą że nie wypalałem od razu, tylko w momencie jak DXC zarządał czystej płyty, skopiowałem spreparowane dane do innego katalogu, po czym wyłączyłem DXC. Oczywiście natychmiast skasował swoje dane ze swojego katalogu ale ja je już miałem w innym. Również uruchomiłem Nero i wypaliłem je. Efekt również wspaniały. Uff

Ostatnio zmieniany przez MagSP : 28.04.2003 o godz. 00:17
MagSP jest offline  
Stary 28.04.2003, 19:50   #57
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ojojojoj !!! Witam serdecznie !

Od dwoch dni analizuje ten temat i (...) powiem, ze strasznie mi namieszal.... Na poczatku mialem kupic Pioneera 105, potem zaczalem sie zastanawiac na Toshiba 5002, zreszta wystawilem posta z zapytaniem typu : KTORA na ktorego nikt nie odpowiedzial... Zreszta juz nie musi, bo !!!! Jutro ide kupic BOXowego LG 4020B !

U mnie w Krakowie znalazlem taka sztuke za 890 ZL, i mysle ze oplacalnosc zakupu tego sprzeta jest bezdyskusyjna ! Szczegolnie dziekuje koledze w zielonym pojezdzie ( AVATAR ) ktory bardzo professionalnie podszedl do owej dyskusji Mysle, ze odkad LG polaczylo sie z Hitachi, robia duzo lepsze sprzety niz z przed fuzji z ta firma... A wielu na pewno pamieta ze najlepsze DVD-ROMy z pierwszych jakie sie pokazaly robila wlasnie HITACHI !! Dopiero potem pojawila sie ciekawa Toshiba SD-M1212 ktora stala sie legenda dzieki panom z Elaborate Bytes, ktorzy mocno zarekomendowali ten naped do wykonywania kopi zabezp. przed kopiowaniem w swoim programie Clone CD...

Jak tylko podepne eLGika, i nagram pare plytek, od razu sie tu zglosze jako kolejny ( z pewnoscia ) zadowolony klient tego napedu..... A co do zmiany zdania na temat firm to podam jeden przyklad, kiedys 90% uzytkownikow wielbilo Voodoo, chipset i procki intela, uciekajac rownoczesnie od Rivy TNT, i prodoktow VIA oraz AMD, a dzisiaj te same 90% ( lacznie ze mna ) posiada k.graficzne nVidii, uklady VIA lub nForce, i procki AMD !!!! Kto wie, moze szukuje sie nowa reVolucyja ! , albo juz nastapila - tylko MY musimy sie obudzic, i zerknac troszke dalej niz na to co nam oferuja media i reklama...

Pozdrawiam.
Stary 28.04.2003, 20:05   #58
grunger
Bywalec

tak przy okazji lista płytek których nie lubi LG:
1. Datex - 50% idzie do kosza
2. Khypermedia - wypala tylko 1X, po wypaleniu 2X płytka nie odpala
3. TX - podobnie ja khypermedia
To są trzy marki płytek które sprawiły mi problemy. Zaznaczam, że wypaliłem już dwa spindle po 50 sztuk 'noname', wszystkie poszły 2x bez problemów. Płytki markowe, które działają w 100% to : TDK, Verbatim , Ritek, Intenso, BulkPaq, Generic. Są to płytki które wypalam w dużych ilościa. Rzadziej palę (również bez problemów) : vivastar, princo, Fuji.
A nagrywarka jest super!. Dzięki dla Luzaczka, który namówił mnie na jej zakup )
grunger jest offline  
Stary 29.04.2003, 10:52   #59
MagSP
Bywalec

Do fido2001: Prawidłowa decyzja. LG4020B u mnie również sprawuję się znakomicie. Jak narazie wypalam tylko na płytkach PRINCO. 100% sprawne. Z nadrukiem i bez. Już w krótce mam zamiar przetestować Esperanze która również cieszy się dużym powodzeniem. A teraz troche o dalszej Twojej wypowiedzi. Ja również pochodzę z ery voodoo, a wcześniej z Amigi 500 i 1200. Obecnie posiadam Nvidie Geforce4 Ti4600 z której również jestem zadowolony jak kiedyś z voodoo. Ale co do Amd to się nie zgodze, przepraszam że to nie temat dyskusji, ale ja i większość znajomych, posiadamy nadal Intele, Northwoody PIV, ze względu na lepszą i stabilniejszą pracę z nimi. A co do LG 4020B to chcę jeszcze zwrócić uwagę że są dwa modele. Jeden z nich wyprodukowany jest w... Japoni. Ma czarną obudowę, oprócz panela, cyfrowe wyjście dźwięku itp. I u mnie w mieście niestety kosztuje ponad 1000zł . Ale trudno, płytki wypala bardzo dobrze. Pozdrawiam
MagSP jest offline  
Stary 01.05.2003, 02:00   #60
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam juz LG !! Wlasnie wypalilem pierwsza plytke - DVD-Video - Chula na PowerDVD oraz dwoch stacjonarnych DVD-Playerkach Chyba, a raczej na 100-we jest wszystko w jak najlepszym porzadku !

Dziekuje za pomoc w wybraniu modelu DVD-Recorderka !

Pozdrawiam.

Twoje uprawnienia: