![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mały szczegół - prawdopodobieństwo kupienia starej dobrej nagrywarki na allegro jest minimalne. Nawet jak taką trafisz, to może mieć problemy z wypalaniem nowych płytek przeznaczonych do szybkiego zapisu i znów będziesz w punkcie wyjscia.
Spróbuj jeszcze płytki nagranej normalnie tzn szybciej, inną nagrywarką, na innym kompie. Nic cię to nie kosztuje (no prawie) a może dać jakieś wskazówki co dalej. Twój problem i twoja decyzja, co zrobisz, ale droga którą próbujesz z tym walczyć jest i tak skazana na niepowodzenie - albo już teraz albo w najbliższej przyszłości. Jeśli twój sprzęt ma wartość tysięcy złotych, to może jednak warto wymienić w nim laser z optyką? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.04.2004
![]() |
Jeszcze tydzień temu nagrywałem nowe płyty na 2500A i nie było problemu. Nie ma jakiegoś programu, który wymusiłby zwolnienie takiego 216D? Chrzanić korekcję, dajmy jej szansę.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Technik Informatyk
![]() |
nec sa bardzo kiepskimi nagrywarkami, pionner juz jest o wiele lepszy, zrob tak jak napisal kolega grzeniu, a programow wymuszających nie ma
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.04.2004
![]() |
Cytat:
Nagrywarka była świetna - jak dla mnie lepsza od Pionków, które mam, a i zapewne żaden z nich nie dożyje tylu lat co tamta. W tamtym momencie 2500A była rewelacyjna i przekonałem się o tym.Mam Pioneera 112D i 216D, w obu przypadkach prędkości zapisu powyżej x2, bez względu na prędkość są powyżej zdolności mojego odtwarzacza jak i pleya. Dziekuję za szczere chęci, ale "kup pan nowy samochód" ani "wymień silnik", to nie jest rozwiązanie. Poszukam starej nagrywarki, choć problem polega na tym, że nie mam pojęcia od których modeli Pioneer czy NEC czy Sony zaczęli stukać tylko x4, bo model 106D Pionka ma już próg właśnie x4. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Technik Informatyk
![]() |
No ciekaw jestem kto ci tu doradzil nec, bo on ma chyba najgorsza korekcje bledow, a jakosc zapisu tez nie jest rewelacyjna a to ze kiedys sie nagrywalo na tym necu a teraz nie to wlasnie kwestia czasu bo to juz stara nagrywarka ktora ma zużyta optyke, wracajac do kupna uzywanej nagrywarki zebys sie nie zdziwil ze jak dasz nowe plyty nagrywarka nie bedzie ich chciala nagrac bo nie bedzie miala strategi zapisu dla tych nosnikow
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Cytat:
Owszem, NEC'i miały problemy z czytaniem, ale paliły znakomicie jak na ówczesne czasy. Zresztą do dzisiaj nie narzekam
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Nec-i były kiepskimi czytnikami, ale nagrywały dobrze. One jednak już są stare i malo prawdopodobne, żeby warto było go kupić, optyka jest plastykowa i się starzeje...a nikt nie robi takich sprzetów, żeby długo działały.Tak czy siak twoim problemem jest odczyt. Jeśli upierasz się przy swoich teoriach, to nikt nic ci nie doradzi, bo nie ma czego doradzić. Powalczysz, wydasz trochę kasy i sam dojrzejesz do "kupna samochodu czy wymiany silnika". Tak mi jeszcze przyszło do głowy... - poszukaj jakichś płytek z inną barwą nośnika, chodzi o to, żeby miały inny współczynnik odbicia światła. To mogą być nawet jakieś niemarkowe płytki, ale czasem daje to efekt. Próbuj i walcz
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Nagrywarka NEC nie widzi płyt DVD pod WIN XP | Karamba26 | Napędy optyczne DVD | 2 | 10.06.2008 11:47 |
| Nagrywarka DVD widzi czyste DVD jako czyste CD | homie | Napędy optyczne DVD | 10 | 10.01.2008 15:51 |
| Czy nagrywarka DVD odtwarza? | Neptune | Napędy optyczne DVD | 19 | 12.08.2007 14:30 |
| Nagrywarka DVD a SP2 cholery idzie dostać DŁUGIE | fantomasz | Napędy optyczne DVD | 23 | 06.04.2005 11:23 |
| Jaka nagrywarka DVD ? | MetalXP | Napędy optyczne DVD | 2 | 01.05.2003 23:21 |