![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Registered
Data rejestracji: 27.11.2002
![]() |
Nagrywarka DVDR/RW - mini RANKING
Witam all!!
Po tej krótkiej (tego roku) przerwie świątecznej mam do Was wielka prośbę, chciałbym kupic nagrywarke DVD (naped CD-RW juz sie deko zestarzał),ale ni w ząb ![]() kupić. Drodzy forumowicze CDRinfo, prosze napiszcie wg siebie jakie nagrywarki warto(jeśli chodzi o np.kopiowanie DVD oraz nagrywanie obrazu z Ghosta2k3) wziąść pod uwagę. A moze stworzymy niewielki ranking na dzien dzisiejszy z notami od 1-10? Czekam na Wasze sugestie ![]() ![]() Pozdrowienia dla całego forum.... 8 ) Ostatnio zmieniany przez Skyy : 27.12.2004 o godz. 11:44 Powód: Ranking - pożyteczne dla wielu |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Ja nagrywam przede wszystkim filmy i audio/mp3:
Liteon 1633S - 7,5/10 (wybredny jeśli chodzi o płytki ale jak już trafisz to wszystko jest ok. Raczej markowe "plusy", niektóre egzemplarze "hałasują",) LiteOn 1653S - na razie 6/10 - ciągle problemy z biosami NEC 3500A - 8/10 - nagrywa doskonale, ale jako jedyn napęd się nie nadaje, nie zawsze potrafi sczytać co nagra (u mnie na litku bez problemu ![]() PIONIEER 108 - 9,5/10 - jak na razie najlepszy zarówno jako nagrywarka CD jak i DVD oraz jako jedyny napęd (chociaż to już chyba wyższ półka cenowa) LG GSA-4120B - 7/10 - napęd niezły ale jak dla mnie czegoś mu jednak brakuje, czasem występyują problemy z paleniem (zaletą jest możliwość nagrywania DVD-RAM) LG GSA-4160B - 7,5/10 - lepsza, szybsza wersja GSA-4120B ![]() Z innymi nie miałem styczności więc nie powiem jakie mają zady i walety. O 1633S wiem sporo. Może ekspertem nie jestem, ale jak się coś posiada to się o tym wie dość dużo. Reszta wynika z obserwacji moich kumpli którzy posiadają resztę ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Registered
Data rejestracji: 27.11.2002
![]() |
Dziekuje za pierwszy post -czekamy na nastepne!
![]() Zobaczymy co wyjdzie z tego rankingu... ![]() i pomocny juz nie tylko Mnie. ![]() (bo gdzie sie zwrócić o pomoc jak nie do ludzi którzy wiedzą więcej niż niektórzy z Nas) ![]() piszcie,piszcie ,piszcie ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Skyy : 27.12.2004 o godz. 11:40 |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
litek 1673 10/10
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Hitokiri Battousai
![]() |
A co bakupl masz go już
![]() ![]() Ja mu podałem te które znam. A do nowego litka jestem nastawiony sceptycznie. Z 1653S też miało być tak pięknie ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
@baku - jest na cdrinfo recenzja tej palarki?? sam jestem na kupnie, raczej będzie to litek
![]() ![]()
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie NEC 3500A jak do tej pory czyta wszystko co sam nagrał.Ma za to kłopoty z odczytem płyt no name nagranych przez LITE-ONy.
|
![]() |
![]() |
#8 |
[Member of Mayday]
Data rejestracji: 21.01.2003
![]() |
Ja też się zastanawiam, którą wziąć, czy litka czy Neca, ale chyba wezme Neca 3500A
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Hitokiri Battousai
![]() |
Z płytami No Name to nawet czasem LIteon ma problemy
![]() ![]() i nie zawsze mu się to udaje (poza całkowicie markowymi TDK/VERBATIM, z którymi sobie radzi zawsze [już nawet z platinumami bywają problemy]). Chociaż muszę z przykrością przyznać że jakość nagrania jest wyższa na NECU niż na LITKU ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
liteon 1633S wgrywasz bios BS41 i otrzymujesz litka 1653s
![]() ![]()
|
|