![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
I tak do za....... :)
Data rejestracji: 30.03.2004
![]() |
Nagrywarka MATSCHITA DVD-RAM Uj-861H - problem z nagrywaniem w DL
Witam
Od kilku dni mam problem z nagrywaniem DVD R +DL na nagrywarce laptopowej /na minusach DL jeszcze nie próbowałem/. Jeżeli chodzi o pozostałe, CD i DVD jednowarstwowe , wygląda na to że jest OK. Do tej pory nagrywałem na EMTEC***8217;ach DL+ i nie było problemu. Teraz rozpoczynam proces nagrywania i pojawia się komunikat po nieudanym rozpoczęciu zapisu a po kilkunastu sekundach napęd staje i wysuwa szufladkę (bynajmniej nie powodu przepełnienia) . Problem dotyczy zarówno Nero 9 jaki Ashampoo 9. Tą samą płytkę wkładam do nagrywarki stacjonarnej i proces nagrywania przebiega bez zarzutu. Kolejną czysta płytkę wkładam do napędu peceta i ten sam Ashampoo oraz Nero radzą sobie także bez problemowo /nagrywarka Pioneer/ Próbowałem już nagrywać na lapku w DVD ISO jak i UDF w różnych sugerowanych i zalecanych do danego typu wypalanych danych konfiguracjach. Czego można się spodziewać waszym zdaniem, awarii sprzętowej czy też problemu z oprogramowaniem ? Z tego co wyczytałem w sieci to raczej nie ma możliwości upgrade***8217;owania firmware***8217;u. Dodałem w załącznikach log z błędnym procesem wypalania generowanym przez NERO oraz screen komunikatu. Używam laptopa HP Compaq 8710p /jeszcze na gwarancji/ Od początku używam tego typu nośniki : - Sony DVD R - - EMTEC DVD R + DL Przyznam, że niepokoi mnie ta linijka z błędem kalibracji mocy ![]() ![]() pozdrawiam, Daro |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Masz szczęście, że laptop jeszcze na gwarancji - może wymienią ten napęd na coś bardziej podobnego do nagrywarki.
![]() Nie bez przyczyny twój napęd nazywa się matSHITa - to po ricoh'ach chyba najgorsze laptopowe napędy. ![]() Możesz jeszcze spróbować na verbatimach (+DL), ale nie robiłbym większych nadziei. ![]()
![]() |
![]() |
#3 | ||
I tak do za....... :)
Data rejestracji: 30.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki za sugestie |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
SONY DW-Q28A problem z nagrywaniem DVD | KamcioZ | Napędy optyczne DVD | 1 | 28.12.2006 22:00 |
LG GSA-4163B Problem z nagrywaniem płyt DVD. Pomocy | mboryna | Napędy optyczne DVD | 3 | 03.12.2006 10:22 |
Nagrywarka SONY DW-U55A - problem z nagrywaniem dvd:/ | cuube | Napędy optyczne DVD | 6 | 03.11.2006 21:16 |
DVD DL 8.5GB Problem... | porsche911 | Napędy optyczne DVD | 8 | 03.09.2005 20:16 |
Problem z nagrywaniem na TDK 440n DVD | cichy666 | Napędy optyczne CD | 2 | 26.10.2003 20:52 |