![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"(...)Pioneer zas przedstawil naped DVR-A06, w ktorym zmodyfikowany firmware pozwalal na zapis dwoch warstw w krazkach DVD-R."
PCWK 03/2004, strona 12 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#33 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skoro kwestia jest software a nei hardware, to znajda sie ludzie ktorzy dojda do tego co za to odpowiada. Jakby wsyzscy mysleli tak jak ty to by producenci zbijali majatek, bo by ludzie zmieniali nagrywarki co miesiac zamiast flashowac!
|
![]() |
![]() |
#34 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
#35 |
Redakcja
Data rejestracji: 28.07.2003
![]() |
Niestety przy paleniu potrzebna jest więkasza moc lasera, niż przy odczycie. Dlatego by "przebić się" przez półprzeźroczystą warstwę podczas zapisu potrzebne są nowe rozwiązania.
#36 | |
Bywalec
Data rejestracji: 15.03.2004
![]() |
Cytat:
Nie tylko moc, bo sterowanie wiązką (konkretnie ogniskowanie) musi być na tyle dokładne, żeby nie zniszczyć tej warstwy pierwszej. Ale skoro Pioneer mówi, że da sie to zrobić nawet na tak starym modelu jak 106 to sie pewnie da. Pewnie zostawili sobie furtkę i wsadzili może silniejszy laser niż był potrzebny. |
|
![]() |
![]() |
#37 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Sony Announces Double Layer DVD Burners Juz w sprzedazy !!!
No narascie sony przedstawil oficjalnie swoje nowe nagrywarki
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 11:54 |
![]() |
![]() |
#38 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.03.2004
![]() |
Odnośnie przerabiania Liteon'ów na Dual Layer to proponowłbym zachować ostrożność.
Zajrzyjcie tu np: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?threadid=89471 Już teraz mówi się, że żadne Litki 401,411, 451 811, 851 nie będą mogły zostać przerobione na DL bo różnią się chipsetem. Co prawda autor postu (najwyrażniej blisko związany z Liteonem) stwarza nadzieję, ze Liteon 812 S będzie mógł być przerobiony do 832 (to ma być pierwszy Liteon DL) ale mam wrażenie, że to tylko chwyt marketigowy, mający na celu upłynnienie z magazynów wersji 812 jeszcze przed wejściem 832. Uważam tak; jeśli ktoś chce mieć koniecznie palnik Dual Layer to niech weźmie na wstrzymanie ze 2- 3 miesiące bo w tym czasie (a może już nawet w kwietniu) bankowo się pojawi 832. Zerknijcie na "mapę drogową" Liteona, jest tu:http://club.cdfreaks.com/showthread....threadid=84332 Wynika z niej - chyba trochę zbyt optymistycznie , że 832 będzie już w kwietniu a do końca czerwca powinnien sie ukazać palnik DL z prędkościami x16 Problem jest taki - komu potrzebny w Polsce taki palnik?? zwłaszcza, że nie wiadomo kiedy się pojawią płytki Dl x 16 i ile będą kosztowały? Nie mówiąc już o wymienionych na tym forum zapowiedziach innych technik narywania danych, przy których te nawet już względnie szybkie Litki będą wyglądały przestarzale, podobnie jak dziś wyglądają nagrywarki CD. I kto będzie gnał na tanich płytkach na takich prędkościach? Po co? Żeby za tydzień nic z tak nagranej płytki nie odczytać? Nie ma co się podniecać. trzeba kupować rozsądnie i to na co nas stać. Niecierpliwym zwolennikom Liteonów proponuję 812S - jest już w Polsce i kosztuje niezbyt drogo... A jak jeszcze uda się ją przerobić na dl....:-) Ostatnio zmieniany przez Hermann : 21.03.2004 o godz. 13:58 Powód: poprawienie błędów |
![]() |
![]() |
#39 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.03.2004
![]() |
no ja mam zamiar zakupic 812s wlasnie i mowie wam nie ma co sie przejmowac tym ze zaraz maja wejsc jakies inne szybsze nagrywarki,
jak sie bedzie dalo ja przerobic to super ekstra no ale badzmy realistami to raczej niezbyt mozliwe |
![]() |
![]() |
#40 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.03.2004
![]() |
Cytat:
832S Dual Layer będzie zapewne droższa na wejściu o jakieś 100-200 PL. ![]() Tymczasem jak będzie z tym nagrywaniem na DL nikt jeszcze nie wie. Nawet jeszcze nie widziałem płytek na DL. Ale uważaj, bo sotkałem sie s tym, że są juz dwie wersje Liteon SOHW 812S; Jedna oznaczona rev.1 i druga rev.2 Jak dotąd nie wiem czym się różnią i która by była podatniejsza na ewentualną przeróbkę do DL. Jeśli coś byś się dowiedział, daj znać. |
|
![]() |
![]() |
#41 |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Dobra wiadomość dla posiadaczy napędów nec 2500a. Po ostatnich targach CEBIT wzrosły szanse na przerobienie 2500a na 2510a
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.03.2004
![]() |
w media markt sa verbatimy 8x dvd+r po 10 zl sztuka
|
![]() |
![]() |
#43 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#44 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
no jak do tej pory były tylko 4x, a 8x = 2 * 4x, no to chyba logiczne hehe 8)
|
![]() |
![]() |
#45 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.10.2003
![]() |
Tak czytam i czytam ten temat - i stwierdziłem że ******ę i się wtrzymuje z kupnem palnika DVD... A już miałem kupować 812S .... ale skoro w kwietniu ma sięwszystko wysjaśnić - to do cholery ! - przecież już leci kwiecień !
![]() |
![]() |
![]() |
|
|