![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2003
![]() |
Cytat:
aleksander |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
BATISTA
Data rejestracji: 22.08.2003
![]() |
Ja place za 25 sztuk DvD+R £ 8 niewien jle to na polskie a za dual-layer okolo £ 2.00 .Jak bym poszukal to bym kupil jeszcze taniej
Ostatnio zmieniany przez ciavo : 08.01.2005 o godz. 03:31 |
|
|
|
|
#3 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2004
![]() |
Cytat:
Na dzień dzisiejszy cena funta to 5,85 PLN. Pozdrawiam
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Witam,
A powiedzcie mi, po tych kilku miesiącach doświadczeń z DL, tylko zapominając chwilowo o kwestii ceny - czy trwałość zapisu na nich jest zbliżona do jednowarstwowych? Czy byłby sens nagrać dane na DL i spać w miarę spokojnie? Dzięki, latet |
|
|
|
|
#5 | |
|
BATISTA
Data rejestracji: 22.08.2003
![]() |
Cytat:
Pentium 4HT 3.4Ghz ,1.0 GB of RAM 800-MHz FSB and dual channel DDR400 160 GB HDD SATA,ASUS Motherboard P5P800,Lite-one DvDRW-1653s,Windows XP SP2 BT Openworld Broadband Speed:8Mbps Ostatnio zmieniany przez ciavo : 16.01.2005 o godz. 15:51 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2004
![]() |
Jeżdżę po tym necie i jedyne co mogę odczytać to zapowiedzi na kwiecień. Paru fajnych, nawet podaje miasta (szkoda, że nie sklepy), gdzie cena schodzi do 120.
Zdjęcie to zdjęcie, majaczenia wróżki. Może ktoś podesłać link do czegoś bardziej namacalnego i wiarygodnego? Wszystko na razie jest po francusku a tam tak samo ******ą bez konkretów jak tutaj. Wygląda na to, że jakiś żabojad jaja sobie z nas struga. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Banned
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Mnie sie w ogole wydaje jesli chodzi o przerabianie normalnych palnikow na DL ze to raczej nie przejdzie... mam wrazenie ze DL maja inne lasery, tak jak jest np. z przerobieniem LiteONa 811 na 812... zeby zapisywac -R x8 i -RW x4 juz jest inny laser... a co dopiero DL...
pozdro!
|
|
#9 |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Jesli chodzi o cene 200europejczyków wydaje się ceną dosyć prawdopodobną jesli zauważymy że na tej samej strony cena za Pioneera07 jest 70% ceny krajowej, analogicznie więc patrząc Sony-700 kosztowałby u nas w granicach 1400zł co jest mozliwe do przyjęcia zwłaszcza że nagrywarka to odpowiada modelowi 530a jeśli chodzi o osiągi (nie licząc oczywiście faktu DL).
pozdrawiam Robs Ostatnio zmieniany przez RobsYoda : 25.02.2004 o godz. 18:39 |
|
|
|
|
#10 | |
|
przeklina i nabija posty
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Sony Announces Double Layer DVD Burners Juz w sprzedazy !!!
No narascie sony przedstawil oficjalnie swoje nowe nagrywarki
Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 12:54 |
|
|
|
|
#12 |
|
tranceaddict
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
Co do tego biosu, to podobno do ktorys pioneerow (nie jestem pewny czy o pioneer chodzi, ale wiem ze do ktorys nagrywarek napewno to bedzie mozna) to bedzie mozna wgrac bios ktory da ci mozliwosc zapisu DL. informacja pochodzila od producenta.
mi sie wydaje ze raczej napewno bedzie mozna wgrac update, poczekamy zobaczymy. Moje podejrzenia sa takie: Nowe sony to oemy Liteon (to chyba napewno to prawda) Firma sony zostawila kilkatysiecy nagrywarek orginalych swoich tych 500A , albo poprostu produkuje te same, a liteon niech im produkuje DVD+-, i teraz bedzie je sprzedawala jako 700A (po zmianie biosu), a jak ktos bedzie myslal ze wszystkie sie da przerobic nagrywarki i specjalnie kupi sobie 500A zeby przerobic na 700a to sie przejedzie bo to bedzie liteon. tak mi sie wydaje |
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.03.2005
![]() |
Jak to jest z notebookami i nagrywarkami dvd chce zmienić cdrw na dvdrw w fujitsu simens amilo a. Czy muszę zmieniać firmware nagrywarki zeby chodzila zamiast staruszki cdrw, czy po poprostu plug in and play.
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Czy masz rozdwojenie jaźni? ![]()
|
|
|
|
#15 |
|
Happy(?!) LiteOn user :/
Data rejestracji: 18.04.2005
![]() |
Witam.. Jestem bardzo "szczęśliwym" posiadaczek nagrywarki firmy Liteon (a dokładniej 1213, zmodowana, co niestety niewiele jej pomogło, a próbowałem już do niej wgrywać cokowliek co przypomina firmware
) i muszę powiedzieć jedno.. Ludzie, jeżeli chcecie nagrać płytę i wiedzieć, że się ją potem odczyta, a nie testowac za każdym razem nagraną płytę cdspeedem i kprobe itp, to NIE KUPUJCIE Mianowicie chciałbym teraz zakupić coś nowego. Mam cztery typy: LG GSA-4163B, Nec 3520A oraz ew. Pioneer 109 (wiem, że jest lepszy od Neca.. podobno przynajmniej ) i Benq 1620. Tyle, że z akcentem na te dwie pierwsze, bo z reszta kiepsko w moim mieście a nie chce prezz neta kupwać. Przeczytałem chyba wszystkie fora, testy itp.. no i wiadomo, mam mętlik w głowie. Zależy mi przedewszystkim, żeby móc nagrywać na wszystkim (DVD), żeby średniej jakości płyty chodziły bez problemowo i nie musze tego nagrywac z 16x czy 12x, zadowole się skromnym 8x a nawet 4x jak to teraz robię na moim litku. Wszyscy piszecie, że nie macie problemów ani na LG ani NECu.. ehh.. więc co wybrać? Wiem, że to bez sensowne pytanie i odpowiedzi będą różne ale jednak się pytam Thx z góry, pozdro
|
|
|
![]() |
|
|