Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.02.2004, 20:03   #1
Salamander
Bywalec

Data rejestracji: 21.08.2003
Salamander w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez RobsYoda
Dokładnie,
w przypadku nosników DL obawiałbym się o coś jeszcze, nawet jeśli samo wypalenie takiej płytki pójdzie w końcu bez problemów, to pytanie po jakim czasie stacjonarny odtwarzacz dvd przestanie prawidłowo czytać drugą warstwę? jesli nie odrazu nie bedzie jej czytał ...
W tym nawale informacji o nowosciach dostrzegam wiele sprzecznosci. Do szumnych zapowiedzi nagrywarek x16 podchodze dosyc sceptycznie, bo jesli nawet jest juz technologia, to nie ma nosnikow, ktore mialyby taka certyfikowana predkosc. Dopiero teraz pojawily sie w Japonii piersze DVD-R x8 na podlozu Taijo Yuden firmowane przez JVC. Wiele osob ma watpliwosci , czy producenci plyt beda sklonni ladowac kase i produkowac plyty DVD+R i DVD-R x16, gdy za progiem stoi format DL. Linie produkcyjne nie sa z gumy i nie da sie produkowac wszystkiego na raz, zachowujac przy tym jakosc i jeszcze inwestowac w nowe rozwiazania. Pozostaje wciaz kwestia ceny plyt, ktora jest w sumie najwaniejsza dla zwyklego uzytkownika. Jesli potwierdzilyby sie pogloski o cenach plyt DL, to tak wielu chetnych na ich zakup ine bedzie, ale to juz tylko moja opinia.
aleksander
Salamander jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.01.2005, 02:33   #2
ciavo
BATISTA

Data rejestracji: 22.08.2003
ciavo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question cena plyt

Ja place za 25 sztuk DvD+R &pound; 8 niewien jle to na polskie a za dual-layer okolo &pound; 2.00 .Jak bym poszukal to bym kupil jeszcze taniej

Ostatnio zmieniany przez ciavo : 08.01.2005 o godz. 03:31
ciavo jest offline  
Stary 16.01.2005, 11:29   #3
VanGreeg
Bywalec

Data rejestracji: 21.08.2004
VanGreeg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ciavo
Ja place za 25 sztuk DvD+R &pound; 8 niewien jle to na polskie a za dual-layer okolo &pound; 2.00 .Jak bym poszukal to bym kupil jeszcze taniej
Jak długo siedzisz w królestwie, że już język ojczysty zaniedbujesz? "&pound" to prawdopodobnie jest funt brytyjski, ale co robi tam to "&"? - jakiś slang? Skrótowiec?
Na dzień dzisiejszy cena funta to 5,85 PLN.

Pozdrawiam
Stary 16.01.2005, 11:51   #4
latet
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.08.2003
latet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam,

A powiedzcie mi, po tych kilku miesiącach doświadczeń z DL, tylko zapominając chwilowo o kwestii ceny - czy trwałość zapisu na nich jest zbliżona do jednowarstwowych? Czy byłby sens nagrać dane na DL i spać w miarę spokojnie?

Dzięki,

latet
latet jest offline  
Stary 16.01.2005, 15:23   #5
ciavo
BATISTA

Data rejestracji: 22.08.2003
ciavo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez VanGreeg
Jak długo siedzisz w królestwie, że już język ojczysty zaniedbujesz? "&pound" to prawdopodobnie jest funt brytyjski, ale co robi tam to "&"? - jakiś slang? Skrótowiec?
Na dzień dzisiejszy cena funta to 5,85 PLN.

Pozdrawiam
w londynie siedze 6 latek na stale a prubowalem wcisnac Shift z 3 bo 8 ) tam jest symbol funta i wyszlo "&pound" takecos

Ostatnio zmieniany przez ciavo : 16.01.2005 o godz. 15:51
ciavo jest offline  
Stary 25.02.2004, 17:58   #6
?man
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.02.2004
?man w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeżdżę po tym necie i jedyne co mogę odczytać to zapowiedzi na kwiecień. Paru fajnych, nawet podaje miasta (szkoda, że nie sklepy), gdzie cena schodzi do 120.
Zdjęcie to zdjęcie, majaczenia wróżki. Może ktoś podesłać link do czegoś bardziej namacalnego i wiarygodnego?
Wszystko na razie jest po francusku a tam tak samo ******ą bez konkretów jak tutaj.
Wygląda na to, że jakiś żabojad jaja sobie z nas struga.
?man jest offline  
Stary 01.09.2004, 10:35   #7
SMJ_Lębork_PL
Banned

Data rejestracji: 31.08.2004
SMJ_Lębork_PL w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ?man
Jeżdżę po tym necie i jedyne co mogę odczytać to zapowiedzi na kwiecień. Paru fajnych, nawet podaje miasta (szkoda, że nie sklepy), gdzie cena schodzi do 120.
Zdjęcie to zdjęcie, majaczenia wróżki. Może ktoś podesłać link do czegoś bardziej namacalnego i wiarygodnego?
Wszystko na razie jest po francusku a tam tak samo ******ą bez konkretów jak tutaj.
Wygląda na to, że jakiś żabojad jaja sobie z nas struga.
Jaja struga? <-Co to ma być? A co, tobie jaja dostrugał?
SMJ_Lębork_PL jest offline  
Stary 25.02.2004, 18:06   #8
Jabson
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.01.2004
Jabson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mnie sie w ogole wydaje jesli chodzi o przerabianie normalnych palnikow na DL ze to raczej nie przejdzie... mam wrazenie ze DL maja inne lasery, tak jak jest np. z przerobieniem LiteONa 811 na 812... zeby zapisywac -R x8 i -RW x4 juz jest inny laser... a co dopiero DL...

pozdro!
Stary 25.02.2004, 18:21   #9
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jesli chodzi o cene 200europejczyków wydaje się ceną dosyć prawdopodobną jesli zauważymy że na tej samej strony cena za Pioneera07 jest 70% ceny krajowej, analogicznie więc patrząc Sony-700 kosztowałby u nas w granicach 1400zł co jest mozliwe do przyjęcia zwłaszcza że nagrywarka to odpowiada modelowi 530a jeśli chodzi o osiągi (nie licząc oczywiście faktu DL).

Ostatnio zmieniany przez RobsYoda : 25.02.2004 o godz. 18:39
Robs jest offline  
Stary 25.02.2004, 18:25   #10
barraqda
przeklina i nabija posty

Data rejestracji: 22.02.2004
barraqda zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabson
Mnie sie w ogole wydaje jesli chodzi o przerabianie normalnych palnikow na DL ze to raczej nie przejdzie... mam wrazenie ze DL maja inne lasery, tak jak jest np. z przerobieniem LiteONa 811 na 812... zeby zapisywac -R x8 i -RW x4 juz jest inny laser... a co dopiero DL...

pozdro!
heh no tak ale liteona 401>811 sie da a ten pierwszy co ciekawe nagrywal tylko plusy a teraz nie dosc ze nagrywa minusy to jeszcze mozna R wypalis 8X.
barraqda jest offline  
Stary 18.03.2004, 02:12   #11
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Sony Announces Double Layer DVD Burners Juz w sprzedazy !!!

No narascie sony przedstawil oficjalnie swoje nowe nagrywarki

Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 12:54
zorg jest offline  
Stary 25.02.2004, 22:25   #12
/||\aster
tranceaddict

Data rejestracji: 12.05.2003
/||\aster zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co do tego biosu, to podobno do ktorys pioneerow (nie jestem pewny czy o pioneer chodzi, ale wiem ze do ktorys nagrywarek napewno to bedzie mozna) to bedzie mozna wgrac bios ktory da ci mozliwosc zapisu DL. informacja pochodzila od producenta.
mi sie wydaje ze raczej napewno bedzie mozna wgrac update, poczekamy zobaczymy.
Moje podejrzenia sa takie:
Nowe sony to oemy Liteon (to chyba napewno to prawda)
Firma sony zostawila kilkatysiecy nagrywarek orginalych swoich tych 500A , albo poprostu produkuje te same, a liteon niech im produkuje DVD+-, i teraz bedzie je sprzedawala jako 700A (po zmianie biosu), a jak ktos bedzie myslal ze wszystkie sie da przerobic nagrywarki i specjalnie kupi sobie 500A zeby przerobic na 700a to sie przejedzie bo to bedzie liteon.
tak mi sie wydaje
/||\aster jest offline  
Stary 29.03.2005, 15:21   #13
benek21
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.03.2005
benek21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy

Jak to jest z notebookami i nagrywarkami dvd chce zmienić cdrw na dvdrw w fujitsu simens amilo a. Czy muszę zmieniać firmware nagrywarki zeby chodzila zamiast staruszki cdrw, czy po poprostu plug in and play.
benek21 jest offline  
Stary 29.03.2005, 22:03   #14
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez benek21
Jak to jest z notebookami i nagrywarkami dvd chce zmienić cdrw na dvdrw w fujitsu simens amilo a. Czy muszę zmieniać firmware nagrywarki zeby chodzila zamiast staruszki cdrw, czy po poprostu plug in and play.
Cytat:
Napisany przez benek21
Jest was dwóch?

Czy masz rozdwojenie jaźni?

Stary 18.04.2005, 13:42   #15
Corpus666
Happy(?!) LiteOn user :/

Data rejestracji: 18.04.2005
Corpus666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.. Jestem bardzo "szczęśliwym" posiadaczek nagrywarki firmy Liteon (a dokładniej 1213, zmodowana, co niestety niewiele jej pomogło, a próbowałem już do niej wgrywać cokowliek co przypomina firmware) i muszę powiedzieć jedno.. Ludzie, jeżeli chcecie nagrać płytę i wiedzieć, że się ją potem odczyta, a nie testowac za każdym razem nagraną płytę cdspeedem i kprobe itp, to NIE KUPUJCIE Mianowicie chciałbym teraz zakupić coś nowego. Mam cztery typy: LG GSA-4163B, Nec 3520A oraz ew. Pioneer 109 (wiem, że jest lepszy od Neca.. podobno przynajmniej) i Benq 1620. Tyle, że z akcentem na te dwie pierwsze, bo z reszta kiepsko w moim mieście a nie chce prezz neta kupwać. Przeczytałem chyba wszystkie fora, testy itp.. no i wiadomo, mam mętlik w głowie. Zależy mi przedewszystkim, żeby móc nagrywać na wszystkim (DVD), żeby średniej jakości płyty chodziły bez problemowo i nie musze tego nagrywac z 16x czy 12x, zadowole się skromnym 8x a nawet 4x jak to teraz robię na moim litku. Wszyscy piszecie, że nie macie problemów ani na LG ani NECu.. ehh.. więc co wybrać? Wiem, że to bez sensowne pytanie i odpowiedzi będą różne ale jednak się pytam Thx z góry, pozdro
Corpus666 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: