![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#151 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
wiecie cos na temat przerobki nec 2500A@2510A ??
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#152 | |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() Czy działaja płytki dvd dl?? Patrz tu: http://club.cdfreaks.com/showthread....9&page=1&pp=25 |
|
![]() |
![]() |
#153 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Duzo czytalem z tego i juz nic nie wiem. Sciagnalem biosa 2k5107v2b4.rar i on podobno jest najlepszy do nec 2500A. Z tego co ogladalem to idzie nagrywac plytki DL ale pewnosci nie mam. Mam nadzieje ze naswietlisz troche sprawe bo wlasnie pozbylem sie mojego litka i w to miejsce przyjdzie nec
![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
http://club.cdfreaks.com/showthread....3&page=1&pp=25 Tu jest temat o tym biosie i pierwszy post przedstawia chyba 2 nagrane płytki dl oraz ich testy. Wiec wyglada na to ze wszystko bedzie wporzadku ale o tym na 100% dowiemy sie dopiero jak płytki dl beda dostepne dla zwyklych zjadaczy chleba. |
|
![]() |
![]() |
#155 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.06.2004
![]() |
![]() ![]() Ostatnio nabyłem nagrywarkę Liteon 832S DL. I zaczęło się. System ją widzi poprawnie (zarówno XP pro jak i W 2000), tylko nie chce nagrywac. Info tool widzi ją też, ale pokazuje max. prędkość nagrywania 3x. Wszystkie płyty plusy i minusy 4x i 8x nagrywa z dziwną prędkością 3x. A żeby było śmiesznie, to płytę 4x nagrywa 30 minut, a i tak żadnej nagranej płytki nie chce odtwarzać. Oddałem sprzęt do serwisu i po trzech dniach dostałem nową nagrywarę. No i co? TO SAMO!!!. Czy ktoś miał podobne problemy?. Dodam, że na dysku z systemem W2000 mam zainstalowany TYLKO program do edycji video. Na XP pro mam inne programy, ale efekt jest ten sam. Od prawie 2 lat mam inną nagrywarę TEAC DV-W50E. Nagrałem na niej setki płyt i WSZYSTKIE odtwarzały się na stacjonarnym sprzęcie. Poza tym wszystko OK. Oczywiście próbowałem odłączać "tika" aby się nie gryzły, ale dalej to samo. SMOKOFILO |
![]() |
![]() |
#156 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
Witam,
dorzuce od siebie (pisalem pare dni o tym) - 832S VS04, swiezy w2k sp4 PL, oba kanaly IDE jako UltraDMA, nagrywarka na 2 kanale. ASPI tylko obecne jako Nero ASPI (6.3.1.15), DVDDecrypter z wylaczonym BURNproof nie nagrywa 4x tylko 128 KB/s ![]() DVDInfoPro pokazuje wszystkie dane prawidlowo. Po prostu cuda... zaraz kolejne testy - moze wieczorem wpadne to przeczytam ew. propozycje od Was. Pozdrawiam,
#157 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#158 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2004
![]() |
Witam !
Zagościłam tu dzisiaj po raz pierwszy. Mam problem, chcę kupić nagrywarkę DVD+/- 8x. Proszę o pomoc co kupić. Mogę wydać 500zł. Chciałabym aby płytki nagrane taką nagrywarką, widziały bez problemu odtwarzacze stacjonarne DVD. Słyszałam że są nagrywarki które nie za bardzo współpracują z odtwarzaczami DVD. Pomóżcie proszę, co kupić abym nie miała problemu. Chyba że niema takiej nagrywarki. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam:EWA |
![]() |
![]() |
#159 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
widze kolega uprzedzony. Zwrocilem sie tutaj z problemem, poniewaz nie wiem czy to w koncu problem HP Vectra VL800 czy jakis inny - CD'ki na x40 pali bez problemu - DVD ma problem z Nero i problem z DVDDecrypterem 3.2.2.0. Moze ktos inny jeszcze postara sie mi pomoc / cos podpowiedziec ? Pozdrawiam,
![]() |
#160 |
Nowy na forum
![]() |
Witam,
wszystko w porzadku, x2, x4 dziala super (dvddecrypter, nero 6.3.1.15), overburning (o 1 MB) nie dziala w Nero, ale to zrzucam na za nowa wersje Nero. booksetting dziala OK. Testowalem plytki Esperanza x4 (PRINCO) i Verbatim'y pastelowe (x4) - jutro Verbatim pastelowy x8 zobaczymy. Problemy braly sie z tego, ze mimo zapewnienia strumienia danych na poziomie danych 10 MB/s to bylo za malo (z wylaczonym buforowaniem plikow w Nero) - z dyskow lokalnych (na primary) wszystko idzie cacy. Pozdrawiam,
#161 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.04.2004
![]() |
Nec 2510 DL na allegro
![]()
C2D E6600 ***8226; Asus P5N32-E nForce 680i SLI ***8226; EVGA 8800 GTX 768MB ***8226; Corsair Twin2X 2GB DDR2 800MHz CL4 ***8226; Seagate Barracuda 7200.11 500GB ***8226; Pioneer DVR-212BK ***8226; Audigy 2ZS Platinum ***8226; Logitech Z-680 THX ***8226; TT DVB S2-3600 ***8226; Logitech MX518 ***8226; Chieftec Dragon AX-01SL-D-U ***8226; Antec NeoPower 480W |
![]() |
![]() |
#162 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.06.2004
![]() |
>Ewa 25
Przepraszam, że wsadzam kij w mrowisko. Mam Macintosha G4, więc trzeba uwzględnić drobne różnice. Powiem Ci jakich nie kupować: Lite on 811S - martwa po nagraniu 48 dysków. Lite-on 851S - martwa po 126 dyskach. TDK 880N - świetna mechanicznie, bezgłośna i elegancka. Trzeba uwzględnić wiele otworów na chłodzenie. Niestety, BARDZO wrażliwa na transfer i wybredna, jeśli chodzi o nośniki. To niby jest odrębny sposób traktowania niemarkowych nośnikow (niby bardziej kompatybilne). Efekt taki, że wiele można nagrywać tylko z 4x a wtedy film na stacjonarnym DVD ***8222;mrozi***8221;. Upgrade firmware tylko spod Windows (rzadkie). Dwie poprzednie nie miały tych wad. Dlatego, że chodzi ona na bebechach NEC, to tej firmy też się obawiam. Aktualnie przebudiowuję cały komputer z jej powodu. Dodatkowe chłodzenie, inne racki (więcej otworów), kontroler ATA 133, dyski 133. Jeśli to nie pomoże, to mimo że nowiutka, pogonię na allegro ![]() ![]() A tak, by the way, ma ktoś może doświadczenia z macami? Wygląda na to, że tylko ja z makowych panienek, staram się znaleźć inny napęd niż superdrive Pioneera ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Bywalec
![]() |
Aha, zapomniałem dodać: rewelacyjna gwarancja door-to-door. znaczy to, xe dzwioni się do Miłej-Panienki, ona nadaje numer i za ok. godzinę dzwoni kurier, kiedy moxe odebrać napęd. Po określonym czasu, kurier umawia się, gdzie i kiedy moxe go dostarczyć. wszystko bez jednej złotówki z Twojej strony. Ale realizacja już ***8222;w języku polskim***8221;. Faktycznie jest to już drugi model tej nagrywarki. Mimo obietnicy wysłania po 3 dniach nowej (po paru rozmowach telefonicznych) nagrywarkę po kilkunastu telefonach, wzroście adrenaliny o 200% i krzyku do słuchawki, dostałem dopiero po pon. 3 tygodniach! Oczywiście w tzw. międzyczasie 2-krotnie uzyskałem zapewnienia, że paczka już wysłana... Na szczęście, na moje żądanie kontaktu z kierownikiem zgłosiła się co prawda nie kierownik, ale na tyle kompetentna osoba, że zechciała dotrzymać słowa. Ich to kosztowało nowy napęd + 10 DVD-R x8 w prezencie. Mnie 3 tygodnie bez napędu i sporo wrzdów na żołądku.
|
![]() |
![]() |
#164 | ||
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
latet |
||
![]() |
![]() |
#165 |
Bywalec
![]() |
>latet
Dzięki, nieźle. Ale jak sceni już 4 nagrywarka, to zastanawiam się, czy wszystko z moim sprzętem OK. |
![]() |
![]() |
|
|