![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#211 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Nec i Litek palą DL. Nec i Pioneer palą płyty lepiej niż Litek. Nec nie nadaje się jako czytnik. Czytaj forum, tego typu problem poruszany jest nazbyt często :-P
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#212 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
latet |
|
![]() |
![]() |
#213 |
hmm ...
Data rejestracji: 29.07.2004
![]() |
Jakiego znowu LG i za ile
![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#215 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#216 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.08.2004
![]() |
Tak obserwuję forum już od długiego czasu i w końcu postanowiłem wtrącić swoje 3 grosze:
Mam NECa2510a i jak narazie czyta mi wszystko co mu zapodam. Nie będę specjalnie strasznie rysował DVD, żeby sprawdzić jak to czyta ale zjechaną dość CD-RW zgrał bez zająknięcia... |
![]() |
![]() |
#217 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
latet |
|
![]() |
![]() |
#218 |
hmm ...
Data rejestracji: 29.07.2004
![]() |
Mam takie pytanie.
Jesli technologia "niebieskiego laseru" wejdzie w zycie to wszytkie nasze cd i dvd beda bezuzyteczne. Wiec nie lepiej pooczekac na nia? Wtedy wysztkie nagrywareczki DVD stanieja ![]() No wlasnie ile mozna na to czekac? |
![]() |
![]() |
#219 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Blue Disc ma wejść w życie. LiteOn wyprodukował już nawet taką nagrywarkę ale kiedy będzie produkowana seryjnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() Możliwe, że mój egzemplarz jest wyjątkowo wybredny, ale proponuję tym wszystkim, którzy mają Neca i nie narzekają na jego odczyt wziąć jakąś płytkę wypaloną przez Litka (najlepiej -) i sprawdzić co z tego wyjdzie. Ja robiłem test z Verbatimem printable i w teście transferu w Nero CD/DVD Speed się wyłożyło, a to dobra, markowa płytka w końcu. |
|
![]() |
![]() |
#221 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
Ł kozaczek..
A jak myślisz? -przecież to już mówiłem-Ale ci co mają ..to same (Niemcy...) się zrobili-oj wrogów znowu mamy na naszej Polskiej ziemi . Wiecie co ?, dajcie tak na chwilę tym DL spoko , ale zobaczcie jak to nasze Rz-.-.d??! nagle się nawrócił imbe..yle (popaczcie na te mądre buzie! A nazwiska!!!!!! Mówi wam coś 1410? , a to kościół kochany- o ickach nie wspomnę ***8211; bo to raz ickom..., raz niemcom , itd. A pszczoły w ulu dziabią... mordy rosną. To -a teraz kombatanci!?, są cacy***8217; , no znowu liczą że do następnego roku {jakoś to będzie ***8211;może poumierają i nie będzie komu dać /a teraz z tłumić to...!!!!!!!!} Z szacunkiem do wszystkich Polaków!!! Tylko Polaków. No i oczywiście do naszych kombatantów (nie do wyselekcjonowanych-oczywiście) , bo żeby nie oni to może ja wiem coo...? (a może człowiek by się tak nie męczył) urodził by się niewolnikiem i śluz.. A teraz ch...j wie kim jest... I nie debatujcie co kupić , bo to jest śmieszne ***8211;kupuje się to co jest dobre i na topie , a nie jak u nas (to się nam należy).....najgorszą sieczkę co z PRAWDZIWEJ UE (no jak dziad i niewolnik może mieć to samo-to nie metafora , niestety)(tak zawsze było ***8211;a Wy myślicie ze coś się zmieniło owszem)!!! ![]() , sprowadzają bo coś tam norm nie trzyma ***8211; tak ***8211;tak-to Polska miała najgorsza sławę i ma ***8211; przez tych imbecyli ***8211;a oni zawsze na Nas-nagle wszystko najsmaczniejsze ! dziwne. te czasy wróciły , co po nie którzy wiedza o czym pisze.(małolaty słuchać) No nie..., przepraszam my przecież tez jesteśmy w UE.....??!? {ceny tak}zarobki przecież nam wzrosły , i o dziwo mamy ***8211;każdy z nas 2800 PLN na rękę!!! -ładne mają pensyjki ze nam taka średnia rośnie !!!.jako My Mgr. Inż. ,Doc. ..itd. sprzątacze , zbieracze kartofli , truskawek , opiekunki, i można tak dalej***8212;fajnie (chlipiemy pupki czy nie) ,no nie!- poza polska. ładnie to zrobili 18wiek(a to nafet nie potrofi wymuwic ..minstse..) Co z tego ze ktoś z was faktycznie nie wie o co chodzi o DL ***8211; a te 55zł ***8211;jeszcze pisze stać was na taką płytkę , jak większość się kłóci o 30 PLN ceny nagrywary ***8211;jaka jest lepsza- LiteOn ? Nec- a jak widzę to większość to młodzi dudkowie co mają tatusiów JESZCZE przy kasie ... Pozdrawiam , może nam będzie ***8211;ja wiem? Czy !.. Pozdrawiam Jeszcze raz powtórzę , kupiłem Pioneera A07XLA jestem z niego zadowolony i będę przynajmniej jeszcze przez rok może półtora , jak Napędy DL będą bardziej zawansowane ***8211; i te płytki DL w cenie 55zl coś zluzują z ceny(no do 10PLN) - jak na razie wole za tą cenę kupić 15 płytek 4,7GB. I tak za rok , będę miał tego Pionka jako napęd a nie jako Blu.. , tylko Blue..25+25GB!-to jest ***8216;***8217;cusiii***8217; i tylko na cos takiego się opłaca wymienić (jak na razie) 4,7GB Ci co mają teraz wiedzą ze to dużo , jeszcze tak nie dawno jak ktoś z was(ciułacze bajtów) miał HDD 4,7GB to był KOZACZKIEM-czy nie , a ilu jeszcze tyle ma to nawet nie wspomnę. Moim skromnym zdaniem ***8211; jak na nasz stan to 4,7 wystarczy , jak pisałem na 1,5ra roczku A jak się u nas nie zacznie zmieniać to i tak te wszystkie pierdoły nie będą nam potrzebne. Miotły , łopaty, itd. Jeśli chodzi o filmy to jest tyle pięknych teraz programików ze można naprawdę zrobić za***istą kopie zapasowa Na 4,7 |
![]() |
![]() |
#222 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() |
Witam wszystkich.
Widze, ze toczy sie tu goraca dyskusja, pozwole sobie zadac wiec kilka pytan. Moze jakas dobra dusza zna odpowiedz. Szperalem troche po sieci i na forum. Jestem zainteresowany ta nagrywareczka Pioneera DVR-A08 (widzialem tez nazwe DVR-108 czy to ta sama narywarta tylko z innym oznaczeniem ? ). Z tego co zdazylem sie zorintowac Pionieer nagazie ma klopoty z bioskiem. Cos tam nie widzi plytek DVD DL, technicy wiedza juz o problemie, wiec ta partia ktora pojawi sie w polsce (w stanach juz ponoc jest, mysle optymistycznie, ze tak koniec wrzesnia poczatek listopada bedzie u nas) bedzie juz z nowym naprawionym biosem. Teraz mam kilka pytan. 1) Jak sprawuja sie Pioneery ? Z tego co wiem w TDK palce macza Plextor, LiteOnach Sony. Kto wspiera Pioneera (O ile wogole ktos dla niego cos robi). Czy sa to ogolnie warte polecenia nagrywarki ? Sam mam TDK i to cudenko (kupione chyba 4 lata temu) sprawuje sie nadal bardzo dobrze. Jesem zadowolony. Teraz jednak potrzebuje troche wiekszego kopa (Stad napalony jestem na DL i licze na te DVD DL x4) 2) Wyczytalem ze ten model Pioneera nie ma Bitstreamu, co to tak dokladnie jest ? Po co to ? Szukalem w slowniczku tutaj na cdrinfo i jakos nie znalazlem. Czy jest to powazna wada ? (Zmartwilem sie troche) To chyba wszystko. Pozdrawiam cieplo wszystkich i z gory dziekuje za odpowiedzi. Ostatnio zmieniany przez LucasDhala : 06.08.2004 o godz. 17:26 |
![]() |
![]() |
#223 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Słyszałem, że bitsetting jest nięzbędny w przypadku płyt DL. Nie wiem czy to prawda? W przypadku płytek normalnych - wymagają tego tylko niektóre odtwarzacze stacjonarne (mam nadzieję, że tylko stare modele). latet |
|
![]() |
![]() |
#224 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() |
Tak latet chodzilo dokladnie o to. Moj blad. Czy to nie to co jest odpowiedzialne za poprawna zmiane warstwy plyty DL ?
Jesli tak to dlaczego najnowsza nagrywarka nie ma tak podstawowej rzeczy ? Troche bez sensu. Nie dosc ze x4 (Wieksze prawdopodobienstwo bledu bo szybciej) to jeszcze bez Bittsetingu. ![]() Zmartwiles mnie powaznie. Potrzebuje w miare szybko jakis dobry sprzet, nie chce czekac znow pol roku. Dysk mam zawalony praca, nie chce jej znow upychac na dziesiatki cd ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Czy ta praca, która Ci dysk zawala to filmy czy inne dane? Jesli inne dane, to żadne tam bitsettingi Cię nie dotyczą. No i nie nagrywałbym ważnych danych na DL - jeszcze za mało wiadomo o ich trwałości, za to juz wiadomo, że nawet trwałość zwykłych DVD***177;R(W) pozostawia wiele do życzenia. latet |
|
![]() |
![]() |
|
|