Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.07.2004, 11:25   #211
sonon
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2004
sonon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nec i Litek palą DL. Nec i Pioneer palą płyty lepiej niż Litek. Nec nie nadaje się jako czytnik. Czytaj forum, tego typu problem poruszany jest nazbyt często :-P
sonon jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.07.2004, 11:52   #212
latet
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.08.2003
latet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sonon
Nec nie nadaje się jako czytnik.
Mozesz to nieco rozwinąć?

latet
latet jest offline  
Stary 31.07.2004, 13:18   #213
NoWaiting
hmm ...

Data rejestracji: 29.07.2004
NoWaiting w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jakiego znowu LG i za ile?
NoWaiting jest offline  
Stary 31.07.2004, 13:25   #214
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez NoWaiting
Czy jest tu jakis cwaniak z DVD

CO mam wzaisc

pionner 107d
nec 2005a
liteon 832s
Z tych trzech to tylko Pioneer ;-D

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline  
Stary 31.07.2004, 14:01   #215
sonon
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez latet
Mozesz to nieco rozwinąć?
No chodzi o to, że NEC potrafi nie przeczytać płytki, którą przeczyta pierwszy-lepszy DVD-ROM. Dlatego nie polecam kupowania NEC-a jako jedynego napędu do kompa. Będą problemy z odczytem płytek wypalonych przez kumpli na Litku. Wiem z doświadczenia.
sonon jest offline  
Stary 01.08.2004, 14:43   #216
TH
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.08.2004
TH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak obserwuję forum już od długiego czasu i w końcu postanowiłem wtrącić swoje 3 grosze:

Mam NECa2510a i jak narazie czyta mi wszystko co mu zapodam. Nie będę specjalnie strasznie rysował DVD, żeby sprawdzić jak to czyta ale zjechaną dość CD-RW zgrał bez zająknięcia...
TH jest offline  
Stary 01.08.2004, 16:31   #217
latet
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez sonon
No chodzi o to, że NEC potrafi nie przeczytać płytki, którą przeczyta pierwszy-lepszy DVD-ROM. Dlatego nie polecam kupowania NEC-a jako jedynego napędu do kompa. Będą problemy z odczytem płytek wypalonych przez kumpli na Litku. Wiem z doświadczenia.
A moze to raczej wina Litków? ;-)

latet
latet jest offline  
Stary 02.08.2004, 12:56   #218
NoWaiting
hmm ...

Data rejestracji: 29.07.2004
NoWaiting w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam takie pytanie.
Jesli technologia "niebieskiego laseru" wejdzie w zycie to wszytkie nasze cd i dvd beda bezuzyteczne.
Wiec nie lepiej pooczekac na nia?
Wtedy wysztkie nagrywareczki DVD stanieja ?
No wlasnie ile mozna na to czekac?
NoWaiting jest offline  
Stary 02.08.2004, 12:59   #219
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Blue Disc ma wejść w życie. LiteOn wyprodukował już nawet taką nagrywarkę ale kiedy będzie produkowana seryjnie A tak pozatym to nie szybko stanie sie to standardem

B@rtek jest offline  
Stary 02.08.2004, 13:32   #220
sonon
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez latet
A moze to raczej wina Litków? ;-)
Trochę pewnie tak. Ale skoro trzyletnia, wyeksploatowana Toshiba czyta taką płytę bez zająknięcia, a dwumiesięczny Nec się wywala to jednak nie świadczy to najlepiej o jego możliwościach odczytu

Możliwe, że mój egzemplarz jest wyjątkowo wybredny, ale proponuję tym wszystkim, którzy mają Neca i nie narzekają na jego odczyt wziąć jakąś płytkę wypaloną przez Litka (najlepiej -) i sprawdzić co z tego wyjdzie. Ja robiłem test z Verbatimem printable i w teście transferu w Nero CD/DVD Speed się wyłożyło, a to dobra, markowa płytka w końcu.
sonon jest offline  
Stary 02.08.2004, 15:54   #221
G-Vader
Bywalec

Data rejestracji: 09.05.2004
G-Vader zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ł kozaczek..
A jak myślisz? -przecież to już mówiłem-Ale ci co mają ..to same (Niemcy...) się zrobili-oj wrogów znowu mamy na naszej Polskiej ziemi .

Wiecie co ?, dajcie tak na chwilę tym DL spoko , ale zobaczcie jak to nasze Rz-.-.d??! nagle się nawrócił imbe..yle (popaczcie na te mądre buzie! A nazwiska!!!!!! Mówi wam coś 1410? , a to kościół kochany- o ickach nie wspomnę ***8211; bo to raz ickom..., raz niemcom , itd. A pszczoły w ulu dziabią... mordy rosną. To -a teraz kombatanci!?, są cacy***8217; , no znowu liczą że do następnego roku {jakoś to będzie ***8211;może poumierają i nie będzie komu dać /a teraz z tłumić to...!!!!!!!!}
Z szacunkiem do wszystkich Polaków!!! Tylko Polaków. No i oczywiście do naszych kombatantów (nie do wyselekcjonowanych-oczywiście) , bo żeby nie oni to może ja wiem coo...? (a może człowiek by się tak nie męczył) urodził by się niewolnikiem i śluz.. A teraz ch...j wie kim jest...

I nie debatujcie co kupić , bo to jest śmieszne ***8211;kupuje się to co jest dobre i na topie , a nie jak u nas (to się nam należy).....najgorszą sieczkę co z PRAWDZIWEJ UE (no jak dziad i niewolnik może mieć to samo-to nie metafora , niestety)(tak zawsze było ***8211;a Wy myślicie ze coś się zmieniło owszem)!!! CENY ,a zarobki owszem,.. u naszych przepracowanych ***8216;***8217;biedaków***8217;***8217; przecież musieli parę razy wstać o godzinie 7-30-przeciez to jest tak wyczerpujące za tyle darmowej wielkiej naszej kasy!!!!!!!!!!!!!
, sprowadzają bo coś tam norm nie trzyma ***8211; tak ***8211;tak-to Polska miała najgorsza sławę i ma ***8211; przez tych imbecyli ***8211;a oni zawsze na Nas-nagle wszystko najsmaczniejsze ! dziwne. te czasy wróciły , co po nie którzy wiedza o czym pisze.(małolaty słuchać)
No nie..., przepraszam my przecież tez jesteśmy w UE.....??!? {ceny tak}zarobki przecież nam wzrosły , i o dziwo mamy ***8211;każdy z nas 2800 PLN na rękę!!! -ładne mają pensyjki ze nam taka średnia rośnie !!!.jako My Mgr. Inż. ,Doc. ..itd. sprzątacze , zbieracze kartofli , truskawek , opiekunki, i można tak dalej***8212;fajnie (chlipiemy pupki czy nie) ,no nie!- poza polska. ładnie to zrobili 18wiek(a to nafet nie potrofi wymuwic ..minstse..)

Co z tego ze ktoś z was faktycznie nie wie o co chodzi o DL ***8211; a te 55zł ***8211;jeszcze pisze stać was na taką płytkę , jak większość się kłóci o 30 PLN ceny nagrywary ***8211;jaka jest lepsza- LiteOn ? Nec- a jak widzę to większość to młodzi dudkowie co mają tatusiów JESZCZE przy kasie ...
Pozdrawiam , może nam będzie ***8211;ja wiem? Czy !..
Pozdrawiam
Jeszcze raz powtórzę , kupiłem Pioneera A07XLA jestem z niego zadowolony i będę przynajmniej jeszcze przez rok może półtora , jak Napędy DL będą bardziej zawansowane ***8211; i te płytki DL w cenie 55zl coś zluzują z ceny(no do 10PLN) - jak na razie wole za tą cenę kupić 15 płytek 4,7GB. I tak za rok , będę miał tego Pionka jako napęd a nie jako Blu.. , tylko Blue..25+25GB!-to jest ***8216;***8217;cusiii***8217; i tylko na cos takiego się opłaca wymienić (jak na razie)
4,7GB Ci co mają teraz wiedzą ze to dużo , jeszcze tak nie dawno jak ktoś z was(ciułacze bajtów) miał HDD 4,7GB to był KOZACZKIEM-czy nie , a ilu jeszcze tyle ma to nawet nie wspomnę.

Moim skromnym zdaniem ***8211; jak na nasz stan to 4,7 wystarczy , jak pisałem na 1,5ra roczku
A jak się u nas nie zacznie zmieniać to i tak te wszystkie pierdoły nie będą nam potrzebne.
Miotły , łopaty, itd.
Jeśli chodzi o filmy to jest tyle pięknych teraz programików ze można naprawdę zrobić za***istą kopie zapasowa
Na 4,7
G-Vader jest offline  
Stary 06.08.2004, 17:24   #222
LucasDhala
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.08.2004
LucasDhala w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich.

Widze, ze toczy sie tu goraca dyskusja, pozwole sobie zadac wiec kilka pytan. Moze jakas dobra dusza zna odpowiedz. Szperalem troche po sieci i na forum. Jestem zainteresowany ta nagrywareczka Pioneera DVR-A08 (widzialem tez nazwe DVR-108 czy to ta sama narywarta tylko z innym oznaczeniem ? ). Z tego co zdazylem sie zorintowac Pionieer nagazie ma klopoty z bioskiem. Cos tam nie widzi plytek DVD DL, technicy wiedza juz o problemie, wiec ta partia ktora pojawi sie w polsce (w stanach juz ponoc jest, mysle optymistycznie, ze tak koniec wrzesnia poczatek listopada bedzie u nas) bedzie juz z nowym naprawionym biosem. Teraz mam kilka pytan.
1) Jak sprawuja sie Pioneery ? Z tego co wiem w TDK palce macza Plextor, LiteOnach Sony. Kto wspiera Pioneera (O ile wogole ktos dla niego cos robi). Czy sa to ogolnie warte polecenia nagrywarki ? Sam mam TDK i to cudenko (kupione chyba 4 lata temu) sprawuje sie nadal bardzo dobrze. Jesem zadowolony. Teraz jednak potrzebuje troche wiekszego kopa (Stad napalony jestem na DL i licze na te DVD DL x4)
2) Wyczytalem ze ten model Pioneera nie ma Bitstreamu, co to tak dokladnie jest ? Po co to ? Szukalem w slowniczku tutaj na cdrinfo i jakos nie znalazlem. Czy jest to powazna wada ? (Zmartwilem sie troche)

To chyba wszystko. Pozdrawiam cieplo wszystkich i z gory dziekuje za odpowiedzi.

Ostatnio zmieniany przez LucasDhala : 06.08.2004 o godz. 17:26
LucasDhala jest offline  
Stary 06.08.2004, 17:58   #223
latet
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez LucasDhala
Wyczytalem ze ten model Pioneera nie ma Bitstreamu, co to tak dokladnie jest ? Po co to ? Szukalem w slowniczku tutaj na cdrinfo i jakos nie znalazlem. Czy jest to powazna wada ? (Zmartwilem sie troche)
Chyba Bitsettingu? Ale pewnie chodzi o to samo.
Słyszałem, że bitsetting jest nięzbędny w przypadku płyt DL. Nie wiem czy to prawda?

W przypadku płytek normalnych - wymagają tego tylko niektóre odtwarzacze stacjonarne (mam nadzieję, że tylko stare modele).

latet
latet jest offline  
Stary 06.08.2004, 18:36   #224
LucasDhala
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.08.2004
LucasDhala w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak latet chodzilo dokladnie o to. Moj blad. Czy to nie to co jest odpowiedzialne za poprawna zmiane warstwy plyty DL ?
Jesli tak to dlaczego najnowsza nagrywarka nie ma tak podstawowej rzeczy ? Troche bez sensu. Nie dosc ze x4 (Wieksze prawdopodobienstwo bledu bo szybciej) to jeszcze bez Bittsetingu.
Zmartwiles mnie powaznie. Potrzebuje w miare szybko jakis dobry sprzet, nie chce czekac znow pol roku. Dysk mam zawalony praca, nie chce jej znow upychac na dziesiatki cd
LucasDhala jest offline  
Stary 06.08.2004, 19:44   #225
latet
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez LucasDhala
Tak latet chodzilo dokladnie o to. Moj blad. Czy to nie to co jest odpowiedzialne za poprawna zmiane warstwy plyty DL ?
Jesli tak to dlaczego najnowsza nagrywarka nie ma tak podstawowej rzeczy ? Troche bez sensu. Nie dosc ze x4 (Wieksze prawdopodobienstwo bledu bo szybciej) to jeszcze bez Bittsetingu.
Zmartwiles mnie powaznie. Potrzebuje w miare szybko jakis dobry sprzet, nie chce czekac znow pol roku. Dysk mam zawalony praca, nie chce jej znow upychac na dziesiatki cd
Nie wiem czy Cię zrozumiałem.
Czy ta praca, która Ci dysk zawala to filmy czy inne dane?
Jesli inne dane, to żadne tam bitsettingi Cię nie dotyczą.
No i nie nagrywałbym ważnych danych na DL - jeszcze za mało wiadomo o ich trwałości, za to juz wiadomo, że nawet trwałość zwykłych DVD***177;R(W) pozostawia wiele do życzenia.

latet
latet jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: