Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.08.2004, 00:12   #226
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Tylko Pionek !!!!!
W zeszłym roku kopiłem Pionka 106 (wtedy dałem 850zł ale dziś jestem przekonany
że był wart każdej złotówki)
wypaliłem około 250 płytek bez strat (nie zniszczyłem ani jednej płytki),
kupowałem najtańsze np. Flamingo, Esperanza, Princo, wszystkie działają idealnie
do tej pory, a uwież mi że około 100 z nich są heblowane prawie 24 h/d.
(bajki mojej córki)
Jedynym problemem z tymi płytkami było to że u kolegi na kompie nie wszystkie chciały
się odtważać, i u innego qumpla na b.tanim stacjonarnym DVD.
(Ja mam stacjonarny Pionek 444 , za***isty!)
Więc jak minęło pół roku to kwieciście opisałem problem na kartce dołączyłem napęd
i zawiozłem do serwisu.
Po tygodniu byłem szczęśliwym posiadaczem Pionka 107 (wymienili).
No i okazało się że 106 był w porządku to Nero dawało w dupę !!!
Więc przez przypadek (lub leniwość serwisantów) dostałem nowy napęd.
Dalej palę płytki bez żadnych strat (jadę na najtańszych)
Litość mnie trochę bieże na myśl o posiadaczach Liteona.
(na forum z problemami ich pełno)
A co do Pionka 108 to bym się powstrzymał (chyba że cena niska , nie śledzę)
Nośniki DL są drogie i niepewne.
Na zwykła płytkę DVD 4,7 można upchnąć naprawdę długi film bez widocznej straty
jakości, polecam artykóły na cdrinfo, mogę coś o tym powiedzieć bo ogądam moje
kopię na ekranie szer. 2,5 m
(Projektor Panasonic 300-ka + Pionek 444 Kabel Euro "RGB")

Pozdrowienia
Czołgista jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.08.2004, 00:16   #227
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Acha !
Zapomniałem, ja palę płytki tylko x1 !
Czołgista jest offline  
Stary 07.08.2004, 01:46   #228
LucasDhala
Nowy na forum

LucasDhala w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W sumie wiekszosc to grafika i video. Tak czy siak, jesli mial bym juz kupowac dobra nagrywarke to do wszystkiego jesli mnie rozumiesz pracy i zabawy
LucasDhala jest offline  
Stary 07.08.2004, 01:55   #229
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ja stawiam nadal na Pionka 108. Ale ostrożniej niż na Tolka Banana . Kupiłem Pionka 106, kiedy był jeszcze CHOLERNIE drogi (1050 zł). Nie żałuję, chciałem i mam. A teraz czekam na kolejnego Pionka. Ale teraz poczekam aż ten 108 nieco okrzepnie, zbadają go serwisy o nagrywarkach no i cena spadnie. Na radykalny spadek ceny 106/107 czekaliśmy chyba rok, choć w 3 miechy od kiedy kupiłem Pionka cena jego spadła już sporo. Może teraz będzie szybciej.

No i jeszcze jeden wic. Trzeba będzie przetestować jakoś czy kultowy model playera Pioneer 444 odtwarza bez problemów płyty DVD+R DL. Nagrane zwyczajnie, bez zamiany na DVD-ROM. Bo jeśli nie, to sprawa się skomplikuje znacznie.

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 07.08.2004, 08:54   #230
maser31
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.10.2003
maser31 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
drą tu pasy na Litkach -- biore je w obrone
Kupiłem 451s na początku roku wypaliłem też mase płytek nie wiem czy tyle co Czołgista ale nie wykluczam. Modernizowałem Litka najpierw do 851 potem do 832 nigdy nie miałem problemówi nie wiem czy to moje szczęście czy co ale dziwi mnie liczba problemów jakie mają inni posiadacze Litków.
DVD+R i DVD-R odpalam ze stacjonarki Grundig (która w papierach ma napisane że nie czyta tych płyt dobre nie....) book type używam aby znajomi nie mieli u siebie problemów.
Nie staram sie kupować najtańszych płytek wybieram te ze średniej półki i naprawde wszycho działa bez zażutu a serie Litka 451\851\832 uważam za bardzo udaną i godną polecenia!!
Stary 07.08.2004, 10:09   #231
LucasDhala
Nowy na forum

maser31, Tak, al enarazie procz Pioneera nie widze zadnej ktora miala by DVD DL x4 . Gdyby wyszedl taki np. TDK to z miejsca bym kupil
LucasDhala jest offline  
Stary 07.08.2004, 10:34   #232
maser31
Nowy na forum

masz racje ale z drugiej strony wszyscy piszą że liczy sie jakość itp..... mając nawet nagryware x4 dla DL używają mniejszych prędkości niektórzy nawet x1
Stary 07.08.2004, 10:39   #233
maser31
Nowy na forum

poza tym sorki że to znowu ja .... ale w jednej sprawie zgodze sie z Czołgistą
na 4.7GB naprawde można nagrać film w ok jakościja leje na menu i inne takie extrasy a co do DL fajnie że jest nawet super ale jeszcze poczekam za drogie i niepewne troche
pozdro dla wszystkich !!
Stary 07.08.2004, 11:20   #234
LucasDhala
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez maser31
poza tym sorki że to znowu ja .... ale w jednej sprawie zgodze sie z Czołgistą
na 4.7GB naprawde można nagrać film w ok jakościja leje na menu i inne takie extrasy a co do DL fajnie że jest nawet super ale jeszcze poczekam za drogie i niepewne troche
pozdro dla wszystkich !!
Alez oczywiscie, zgodze sie w zupelnosci. Dla mnie film na 3 plytach w divixie to juz zboczenie (Chyba, ze jest dlugi). Wiekszosc w AC3 (bo lubie dobry dzwiek itp). jednak chce kupic cos juz na lata. Moja nagrywareczka sluzy mi juz 4, i gdyby nie ilosc plyt w pokoju (zawalaja mi chyba 4 stojaki i 3 kartony a kupuje i tak tylko te w cienkich pudelkach) to bym jej nie zmienil. Dlatego tez, te DL to dla mnie zbawienie. Zrobie sobie backup mojej pracki i zdjec i z 50 plyt zrobi sie 5 czy 6

Ostatnio zmieniany przez LucasDhala : 07.08.2004 o godz. 11:36
LucasDhala jest offline  
Stary 07.08.2004, 11:29   #235
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja tez obronie troche liteona kupilem sobie 411 w listopadzie dzialala pierwszozednie do marca kiedy padla (palila wszystko i czytalo sie to wszedzie) dostalem z serwisu 812 tez palila idealnie zrobilem moda na 832 tez pieknie smigala (nawet nagralem DL i bez problemu czytaly ja stacjonarne) potem przez moje uparcie (okazalo sie ze plytki esperanzy dvd-rw mam dwie walniete) oddalem do serwisu ze cos jest nie tak dostalem teraz pelnego 832 i tez smiga. Fakt musialem dobrac sobie do niego plytki zeby palil dobrze i z bardzo mala iloscia bledow i znalazlem Memorex dvd+r x4 za 2.5 zl /szt. zgadzam sie ze sa inne lepsze nagrywarki ale jesli chodzi o liteona trzeba trafic (moje zdanie) dobry egzemplaz i szukac odpowiednich plytek (tych tanszych bo drozsze pala sie idealnie.

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 07.08.2004, 12:37   #236
LucasDhala
Nowy na forum

Panowie, ja wiem, ze Lite On tez jest dobra firma. Jednak wracajac do mojego pytania: Czy ten Bittseting to naprawde powazna wada ?
Moze jakas inna niedlugo ma wyjsc ? Poleccie cos Panowie. Nie ukrywam ze chcialbym moja ukochana TDK (Niezawodnosc + ladna stylistyka). Maja cos nowego wydac ? wie ktos cos ?

EDIT: Ech... ja slepy jestem. Znalazlem wreszcie ten Bittseting :

Bitsetting - pojęcie określające zmianę stanu bitu odpowiedzialnego za rozpoznawanie nośnika DVD. Niektóre nagrywarki DVD umożliwiają zmianę tego ustawienia dla nośników DVD+R/RW. Dzięki takiej zmianie (po nagraniu) nośniki DVD+R/RW podczas odczytu są rozpoznawane jako płyty DVD-ROM, czyli jak standardowe tłoczone płyty DVD. Rezultatem tego jest możliwość odczytu takich krążków przez starsze napędy DVD (w szczególności stacjonarne).

Czyli zadna znowu wielka wada dla mnie I tak zamierzam nowy odtwarzacz dvd/divix kupic
Jupiii !

Ostatnio zmieniany przez LucasDhala : 08.08.2004 o godz. 10:37
LucasDhala jest offline  
Stary 08.08.2004, 13:31   #237
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez maser31
drą tu pasy na Litkach -- biore je w obrone
Kupiłem 451s na początku roku wypaliłem też mase płytek nie wiem czy tyle co Czołgista ale nie wykluczam. Modernizowałem Litka najpierw do 851 potem do 832 nigdy nie miałem problemówi nie wiem czy to moje szczęście czy co ale dziwi mnie liczba problemów jakie mają inni posiadacze Litków.
DVD+R i DVD-R odpalam ze stacjonarki Grundig (która w papierach ma napisane że nie czyta tych płyt dobre nie....) book type używam aby znajomi nie mieli u siebie problemów.
Nie staram sie kupować najtańszych płytek wybieram te ze średniej półki i naprawde wszycho działa bez zażutu a serie Litka 451\851\832 uważam za bardzo udaną i godną polecenia!!
Ja mam też litka i to 411 z oryginalnym biosem i jest OK, myslę że to polega na tym że litka ma dużo ludzi bo tanie i wiadomo jak ma 10 tyś osób litka to musi z tego być większy procent problemów. i dlatego tak wygląda że litki są do D....y
KC42 jest offline  
Stary 11.08.2004, 11:47   #238
JamBes
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.08.2004
JamBes w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czesć. Jestem na tym forum pierwszy raz. Mam Liteon SOHW-832S i Liteon LTR-52246S. Do zrobienia kopi zapasowej filmu używam program DVD Shrink 3.2. Filmy wypalam 2.4x i 4x w Nero i wszystkie działają na stacjonarnych. Przeraża mnie narazie cena DVD+R DL.
JamBes jest offline  
Stary 13.08.2004, 01:04   #239
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez JamBes
czesć. Jestem na tym forum pierwszy raz. Mam Liteon SOHW-832S i Liteon LTR-52246S. Do zrobienia kopi zapasowej filmu używam program DVD Shrink 3.2. Filmy wypalam 2.4x i 4x w Nero i wszystkie działają na stacjonarnych. Przeraża mnie narazie cena DVD+R DL.

DVD Shrink 3.2. jest taki sobie , szukaj coś lepszego.
Cena DVD+R DL też mnie Przeraża dlatego korzystam
dalej z DVD RB + CCE i wypalam na PRINCO (za 1,9 zł) x1

Efekt super za małe pieniądze !, DL może się zainteresuję
za rok może dawa (chyba że ceny płyt spadą do 2 zł)

Pozdrowienia
Czołgista jest offline  
Stary 14.08.2004, 18:31   #240
G-Vader
Bywalec

Data rejestracji: 09.05.2004
G-Vader zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
DVD Shrink 3.2. jest taki sobie , szukaj coś lepszego.
Cena DVD+R DL też mnie Przeraża dlatego korzystam
dalej z DVD RB + CCE i wypalam na PRINCO (za 1,9 zł) x1

Efekt super za małe pieniądze !, DL może się zainteresuję
za rok może dawa (chyba że ceny płyt spadą do 2 zł)

Pozdrowienia
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''''''''
Siemanko
Ja jeszcze raz powtórzę ze Pionek to jest (CÓŚ)
Jeśli chodzi o sprzęt stacjonarny , na początku miałam Techniks/Panasonic
Nie mowie ze to było złe ale w Pioneer się pod kochałam- na prawdę jest nie złe i ładne , bo jak wiecie nie raz jast dobre ale strasznie brzydkie
Pozdrawiam
Czołgista tez coś łykni- najlepiej Black Okocim-za***iste

Ostatnio zmieniany przez G-Vader : 14.08.2004 o godz. 18:40
G-Vader jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: