![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#226 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Tylko Pionek !!!!!
W zeszłym roku kopiłem Pionka 106 (wtedy dałem 850zł ale dziś jestem przekonany że był wart każdej złotówki) wypaliłem około 250 płytek bez strat (nie zniszczyłem ani jednej płytki), kupowałem najtańsze np. Flamingo, Esperanza, Princo, wszystkie działają idealnie do tej pory, a uwież mi że około 100 z nich są heblowane prawie 24 h/d. (bajki mojej córki) Jedynym problemem z tymi płytkami było to że u kolegi na kompie nie wszystkie chciały się odtważać, i u innego qumpla na b.tanim stacjonarnym DVD. (Ja mam stacjonarny Pionek 444 , za***isty!) Więc jak minęło pół roku to kwieciście opisałem problem na kartce dołączyłem napęd i zawiozłem do serwisu. Po tygodniu byłem szczęśliwym posiadaczem Pionka 107 (wymienili). No i okazało się że 106 był w porządku to Nero dawało w dupę !!! Więc przez przypadek (lub leniwość serwisantów) dostałem nowy napęd. Dalej palę płytki bez żadnych strat (jadę na najtańszych) Litość mnie trochę bieże na myśl o posiadaczach Liteona. (na forum z problemami ich pełno) A co do Pionka 108 to bym się powstrzymał (chyba że cena niska , nie śledzę) Nośniki DL są drogie i niepewne. Na zwykła płytkę DVD 4,7 można upchnąć naprawdę długi film bez widocznej straty jakości, polecam artykóły na cdrinfo, mogę coś o tym powiedzieć bo ogądam moje kopię na ekranie szer. 2,5 m (Projektor Panasonic 300-ka + Pionek 444 Kabel Euro "RGB") Pozdrowienia |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#227 |
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Acha !
Zapomniałem, ja palę płytki tylko x1 ! |
![]() |
![]() |
#228 |
Nowy na forum
![]() |
W sumie wiekszosc to grafika i video. Tak czy siak, jesli mial bym juz kupowac dobra nagrywarke to do wszystkiego jesli mnie rozumiesz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja stawiam nadal na Pionka 108. Ale ostrożniej niż na Tolka Banana
![]() No i jeszcze jeden wic. Trzeba będzie przetestować jakoś czy kultowy model playera Pioneer 444 odtwarza bez problemów płyty DVD+R DL. Nagrane zwyczajnie, bez zamiany na DVD-ROM. Bo jeśli nie, to sprawa się skomplikuje znacznie. Jabba |
![]() |
![]() |
#230 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.10.2003
![]() |
drą tu pasy na Litkach -- biore je w obrone
Kupiłem 451s na początku roku wypaliłem też mase płytek nie wiem czy tyle co Czołgista ale nie wykluczam. Modernizowałem Litka najpierw do 851 potem do 832 nigdy nie miałem problemówi nie wiem czy to moje szczęście czy co ale dziwi mnie liczba problemów jakie mają inni posiadacze Litków. DVD+R i DVD-R odpalam ze stacjonarki Grundig (która w papierach ma napisane że nie czyta tych płyt dobre nie....) book type używam aby znajomi nie mieli u siebie problemów. Nie staram sie kupować najtańszych płytek wybieram te ze średniej półki i naprawde wszycho działa bez zażutu a serie Litka 451\851\832 uważam za bardzo udaną i godną polecenia!!
#231 |
Nowy na forum
![]() |
maser31, Tak, al enarazie procz Pioneera nie widze zadnej ktora miala by DVD DL x4
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Nowy na forum
![]() |
masz racje ale z drugiej strony wszyscy piszą że liczy sie jakość itp..... mając nawet nagryware x4 dla DL używają mniejszych prędkości niektórzy nawet x1
#233 |
Nowy na forum
![]() |
poza tym sorki że to znowu ja .... ale w jednej sprawie zgodze sie z Czołgistą
na 4.7GB naprawde można nagrać film w ok jakościja leje na menu i inne takie extrasy a co do DL fajnie że jest nawet super ale jeszcze poczekam za drogie i niepewne troche pozdro dla wszystkich !!
#234 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez LucasDhala : 07.08.2004 o godz. 11:36 |
|
![]() |
![]() |
#235 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
ja tez obronie troche liteona kupilem sobie 411 w listopadzie dzialala pierwszozednie do marca kiedy padla (palila wszystko i czytalo sie to wszedzie) dostalem z serwisu 812 tez palila idealnie zrobilem moda na 832 tez pieknie smigala (nawet nagralem DL i bez problemu czytaly ja stacjonarne) potem przez moje uparcie (okazalo sie ze plytki esperanzy dvd-rw mam dwie walniete) oddalem do serwisu ze cos jest nie tak dostalem teraz pelnego 832 i tez smiga. Fakt musialem dobrac sobie do niego plytki zeby palil dobrze i z bardzo mala iloscia bledow i znalazlem Memorex dvd+r x4 za 2.5 zl /szt. zgadzam sie ze sa inne lepsze nagrywarki ale jesli chodzi o liteona trzeba trafic (moje zdanie) dobry egzemplaz i szukac odpowiednich plytek (tych tanszych bo drozsze pala sie idealnie.
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#236 |
Nowy na forum
![]() |
Panowie, ja wiem, ze Lite On tez jest dobra firma. Jednak wracajac do mojego pytania: Czy ten Bittseting to naprawde powazna wada ?
Moze jakas inna niedlugo ma wyjsc ? Poleccie cos Panowie. Nie ukrywam ze chcialbym moja ukochana TDK (Niezawodnosc + ladna stylistyka). Maja cos nowego wydac ? wie ktos cos ? ![]() EDIT: Ech... ja slepy jestem. Znalazlem wreszcie ten Bittseting : Bitsetting - pojęcie określające zmianę stanu bitu odpowiedzialnego za rozpoznawanie nośnika DVD. Niektóre nagrywarki DVD umożliwiają zmianę tego ustawienia dla nośników DVD+R/RW. Dzięki takiej zmianie (po nagraniu) nośniki DVD+R/RW podczas odczytu są rozpoznawane jako płyty DVD-ROM, czyli jak standardowe tłoczone płyty DVD. Rezultatem tego jest możliwość odczytu takich krążków przez starsze napędy DVD (w szczególności stacjonarne). Czyli zadna znowu wielka wada dla mnie ![]() ![]() Jupiii ! ![]() Ostatnio zmieniany przez LucasDhala : 08.08.2004 o godz. 10:37 |
![]() |
![]() |
#237 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#238 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.08.2004
![]() |
czesć. Jestem na tym forum pierwszy raz. Mam Liteon SOHW-832S i Liteon LTR-52246S. Do zrobienia kopi zapasowej filmu używam program DVD Shrink 3.2. Filmy wypalam 2.4x i 4x w Nero i wszystkie działają na stacjonarnych. Przeraża mnie narazie cena DVD+R DL.
|
![]() |
![]() |
#239 | |
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
DVD Shrink 3.2. jest taki sobie , szukaj coś lepszego. Cena DVD+R DL też mnie Przeraża dlatego korzystam dalej z DVD RB + CCE i wypalam na PRINCO (za 1,9 zł) x1 Efekt super za małe pieniądze !, DL może się zainteresuję za rok może dawa (chyba że ceny płyt spadą do 2 zł) Pozdrowienia |
|
![]() |
![]() |
#240 | |
Bywalec
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
Cytat:
Siemanko Ja jeszcze raz powtórzę ze Pionek to jest (CÓŚ) Jeśli chodzi o sprzęt stacjonarny , na początku miałam Techniks/Panasonic Nie mowie ze to było złe ale w Pioneer się pod kochałam- na prawdę jest nie złe i ładne , bo jak wiecie nie raz jast dobre ale strasznie brzydkie Pozdrawiam Czołgista tez coś łykni- najlepiej Black Okocim-za***iste ![]() Ostatnio zmieniany przez G-Vader : 14.08.2004 o godz. 18:40 |
|
![]() |
![]() |
|
|